evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
John-486  -  Eu, Singularul Absolut  -  Vatmanul - Mass Media  -  Ankirah  -  Aether pro narcosi  -  ROV-27  -  Aer  -  Timpuri Noi  -  Jocul Zeilor (II)  -  Peştera I  -  Dimineaţă târzie  -  Melcul  -  Stâlpnicul  -  Cosas de la vita  -  Înălţarea  -  2 fast 4 you  -  Luminile oraşului V  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Accidentul  -  Homus trolEIbuzus  -  Orb  -  X Factor  -  Răscrucea  -  Depozit.02  -  Ultima eclipsă (II)  -  O lumânare pentru mama !  -  Taina norilor  -  Arta fugii în cinci acte  -  Manifestul de aur al desăvârşirii  -  Greaţă  -  Călătoria unui artist...  -  Alfa si Omega. Moon  -  Gândacul  -  Apocalipsa  -  Ceasul voinicului  -  Sclipiri de Soare  -  Valoare reziduală  -  Un pahar de vin  -  Fălci însângerate  -  Evadare din Paradis  -  Imdiola  -  Poveste de viaţă  -  Valea însângerată  -  O şansă pentru câţiva  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  O dimineaţă perfectă  -  Universul lent  -  Decablat  -  Dincolo de ceţuri


Robot emoţional, capabil să reacţioneze la stimuli afectivi şi fizici

Robotul Heart este programat s

News TeamPublicat Duminică, 3 August 2008, ora 10:27

      Păpuşa electronică, creată de cercetătorii de la Universitatea West England din Bristol se realaxează în mod vizibil atunci când interacţionează cu un stimul liniştitor, cu sunete scăzute sau când este atins uşor.
     
      Pe de altă parte, atunci când este zdruncinat de un zgomot foarte puternic sau de o mişcare bruscă, pulsul îi creşte instantaneu, iar pumnii i se încleştează.
     
      Robotul Heart a fost creat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol pentru a urmări ce se întâmplă atunci când roboţii interacţionează cu oamenii.
     
      În cadrul aceluiaşi eveniment ştiinţific a fost expus şi Hexapod, un robot păianjen, cu şase picioare metalice şi o cameră in loc de ochi, care urmăreşte feţele oamenilor care trec pe lângă el şi le stochează în memorie. Cei care îl privesc pe Hexapod mai mult de câteva secunde se pot vedea apoi instantaneu pe un ecran plasmă. De asemenea, feţele persoanelor care interacţionează cu robotul se vor regăsi pe site-ul creat special pentru acesta.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online