evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Pescarul la apus  -  Iubirea de pe Venus  -  Turnul de calcar  -  Capsula  -  Pânza de paianjen  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Cu preţul morţii  -  Fata mării, Poliana  -  Corabia nebunilor  -  Aether pro narcosi  -  Cărăușul  -  Planeta Fantomă  -  Melodia care nu se aude  -  Theron Girradus  -  Casa libertăţii  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Eu, Singularul Absolut  -  Arătarea  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Nopţi albe, zile negre  -  Eu şi Cu Mine  -  Timpul  -  Plasa pe jăratic  -  Zombi  -  Proiecţionistul  -  Robotul  -  Meduza (II)  -  Vizita  -  Ultima eclipsă (II)  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  10 minute pâna la explozie  -  Canicula  -  Norma  -  Flida Flado  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Peştera II  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  Cursa  -  Resacul Timpului  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Jocul Zeilor (V)  -  Luminile oraşului VII  -  Strada Cosmos  -  Ultima frontieră  -  Talent  -  Umbra  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Vânătoarea  -  Ultima eclipsă (I)


Robot emoţional, capabil să reacţioneze la stimuli afectivi şi fizici

Robotul Heart este programat s

News TeamPublicat Duminică, 3 August 2008, ora 10:27

      Păpuşa electronică, creată de cercetătorii de la Universitatea West England din Bristol se realaxează în mod vizibil atunci când interacţionează cu un stimul liniştitor, cu sunete scăzute sau când este atins uşor.
     
      Pe de altă parte, atunci când este zdruncinat de un zgomot foarte puternic sau de o mişcare bruscă, pulsul îi creşte instantaneu, iar pumnii i se încleştează.
     
      Robotul Heart a fost creat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol pentru a urmări ce se întâmplă atunci când roboţii interacţionează cu oamenii.
     
      În cadrul aceluiaşi eveniment ştiinţific a fost expus şi Hexapod, un robot păianjen, cu şase picioare metalice şi o cameră in loc de ochi, care urmăreşte feţele oamenilor care trec pe lângă el şi le stochează în memorie. Cei care îl privesc pe Hexapod mai mult de câteva secunde se pot vedea apoi instantaneu pe un ecran plasmă. De asemenea, feţele persoanelor care interacţionează cu robotul se vor regăsi pe site-ul creat special pentru acesta.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online