evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Liniştea  -  Răspuns fără întrebare  -  Lumina de jad  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Din vitrină  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  Colecţionarul  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Luminile oraşului X  -  Drumul spre (II)  -  Sete  -  X Factor  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  Întunericul vieţii  -  O poveste de Crăciun  -  Marea Neagră. Iulie  -  Cosas de la vita  -  Gri şi roşu auriu  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Corespondenţă literară  -  Fugind pe cerc  -  K  -  Penato e căutat de prieteni  -  Manifestul de aur al desăvârşirii  -  Între ziduri  -  Tarsius  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Portiţa  -  Meduza (V)  -  Submarinul Roşu  -  Lumea lui Ingo  -  Visătorul  -  Sedrina  -  Noapte bună, Andrei  -  Nevastă rea  -  Panica  -  Obsesia  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Timpul schimbării  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Vară cu ciocănitori  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Umbrele nopţii  -  Luminile oraşului  -  Ultima ispitire a sfântului Anton  -  Fotografii  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Luminile oraşului XXVI  -  Vikingul  -  Mamal - Oraşul


Poetul care şi-a descoperit vocaţia în Canada

Ionu

News TeamPublicat Duminică, 7 Iunie 2009, ora 10:10

      Are 34 de ani şi este privit de criticii literari din România ca fiind o tânără speranţă a poeziei şi literaturii româneşti. Este fiul unei foste glorii a generaţiei de aur a rugbiului românesc, Florin Caragea. La fel ca şi tătăl său, Ionuţ a urmat o carieră sportivă, devenind ruigbist de performanţă încă din 1983.
     
      În 1994 obţine primul său titlu important din carieră, devenind campion naţional la juniori cu Farul Constanţa. În acelaşi an a debutat la echipa Callatis Mangalia, jucând în liga a doua de seniori. În perioada 1996 şi 2002 activează în divizia naţională la echipele CFR Constanţa şi Farul Constanţa.
     
      Un timid
     
      La 14 ani a scris prima lui poezie. Poetul îşi aminteşte că a fost un poem de dragoste, inspirat de faptul că se simţea atras de o anume domnişoară.
     
      „Scriam mai rar şi în gereral îmi aşterneam sentimentele pe hârtie sub formă de poezii pe care, bineînţeles, nu le arătam nimănui. Am fost un timid care reuşea să se exteriorizeze prin scris“, spune Ionuţ Caragea. În 2003 s-a decis să emigreze în Canada, lucru pe care l-a făcut împreună cu soţia sa.
     
      După o perioadă, în care a continuat să practice sportul preferat, s-a retras din activitatea de performanţă şi s-a angajat ca instructor la o sală de fitness, unde lucrează şi astăzi. „Este o slujbă care îmi asigură un venit acceptabil, suficient pentru un trai decent“, afirmă scriitorul.
     
      Versuri cu dedicaţie
     
      În Quebec, fostul rugbist s-a apucat de scris şi în anul 2006 a debutat la editura STEF din Iaşi, cu volumul de versuri Delirium Tremens. Cartea este dedicată fostei sale soţii, Alexandra Urse. Ionuţ Caragea a început colaborări cu numeroase reviste de literatură şi site-uri de citate celebre.
     
      Este webmaster şi promotor literar pe siteuri de specialitate, precum şi fondator al cenaclului literar Prietenii. De asemenea, poetul este şi redactor şef al revistei Sfera Online şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec.
     

Sursa :   Adevarul.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online