evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Timpuri Noi  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Satiră robotică  -  Fata din vis  -  Luminile oraşului VII  -  Liber arbitru  -  Taxi  -  Accidentul  -  Aripile din cer  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Luminile oraşului XXXI  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Coconul  -  Mamal - Oraşul  -  Visul demiurgului  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  Manifestul de aur al desăvârşirii  -  Experimentul  -  Inelul de platină  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Piatra  -  Meduza (I)  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Nick  -  Resacul Timpului  -  Luminile oraşului XX  -  Asaltul  -  Dincolo de evoluţie  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Halta părăsită  -  Război obişnuit  -  Cristerra  -  Gol  -  Un viol ratat (Din neant)  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Războiul lumilor  -  Lacul negru  -  Drum fără întoarcere  -  Poveste cu un zmeu  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Luminile oraşului X  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Perdeaua lui Simon  -  Omega  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Vânătorii de poveşti  -  Homus trolEIbuzus


Poetul care şi-a descoperit vocaţia în Canada

Ionu

News TeamPublicat Duminică, 7 Iunie 2009, ora 10:10

      Are 34 de ani şi este privit de criticii literari din România ca fiind o tânără speranţă a poeziei şi literaturii româneşti. Este fiul unei foste glorii a generaţiei de aur a rugbiului românesc, Florin Caragea. La fel ca şi tătăl său, Ionuţ a urmat o carieră sportivă, devenind ruigbist de performanţă încă din 1983.
     
      În 1994 obţine primul său titlu important din carieră, devenind campion naţional la juniori cu Farul Constanţa. În acelaşi an a debutat la echipa Callatis Mangalia, jucând în liga a doua de seniori. În perioada 1996 şi 2002 activează în divizia naţională la echipele CFR Constanţa şi Farul Constanţa.
     
      Un timid
     
      La 14 ani a scris prima lui poezie. Poetul îşi aminteşte că a fost un poem de dragoste, inspirat de faptul că se simţea atras de o anume domnişoară.
     
      „Scriam mai rar şi în gereral îmi aşterneam sentimentele pe hârtie sub formă de poezii pe care, bineînţeles, nu le arătam nimănui. Am fost un timid care reuşea să se exteriorizeze prin scris“, spune Ionuţ Caragea. În 2003 s-a decis să emigreze în Canada, lucru pe care l-a făcut împreună cu soţia sa.
     
      După o perioadă, în care a continuat să practice sportul preferat, s-a retras din activitatea de performanţă şi s-a angajat ca instructor la o sală de fitness, unde lucrează şi astăzi. „Este o slujbă care îmi asigură un venit acceptabil, suficient pentru un trai decent“, afirmă scriitorul.
     
      Versuri cu dedicaţie
     
      În Quebec, fostul rugbist s-a apucat de scris şi în anul 2006 a debutat la editura STEF din Iaşi, cu volumul de versuri Delirium Tremens. Cartea este dedicată fostei sale soţii, Alexandra Urse. Ionuţ Caragea a început colaborări cu numeroase reviste de literatură şi site-uri de citate celebre.
     
      Este webmaster şi promotor literar pe siteuri de specialitate, precum şi fondator al cenaclului literar Prietenii. De asemenea, poetul este şi redactor şef al revistei Sfera Online şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec.
     

Sursa :   Adevarul.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online