evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Întreg  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Luminile oraşului III  -  Vid imprevizibil  -  Norma  -  Ziua a şaptea  -  Fortul  -  Capsula  -  Jocul Zeilor (II)  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Luminile oraşului VIII  -  Vânătoarea  -  Luminile oraşului XV  -  Povestea trenului  -  Gondolierul  -  Meduza (I)  -  Vânzatorul  -  Din vitrină  -  Umbrele nopţii  -  Invizibilul  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Oglinda îngerilor  -  Întunericul de dincolo  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Recreaţia  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  De acum şi până-n noapte  -  Trenul  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Cyborg story  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Renaşterea...  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  O nouă zi  -  Nouăsprezece zile (I)  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Poveste cu un zmeu  -  Scrisoarea  -  Luminile oraşului XXXII  -  Groparii  -  Conştiinţa împăcată  -  Timpul schimbării  -  Vikingul  -  Tarsius  -  John-486  -  Luminile oraşului XIV  -  Proces neverbal  -  Conştientizarea  -  Somnul


Ocol solitar pe Cercul Polar !

Mike Horn a parcurs 20.000 km in doi ani, pe jos, in caiac sau cu bicicleta

News TeamPublicat Vineri, 22 Octombrie 2004, ora 10:05

      Sud-africanul Mike Horn este primul om din lume care a reusit sa faca turul complet al cercului polar, la capatul unei aventuri care a durat mai bine de doi ani, fara nici un mijloc de transport motorizat, servindu-se doar de niste de schiuri, o bicicleta si un caiac.
     
      Horn a parcurs 20.000 de kilometri, a traversat Groenlanda, Canada, Alaska, strimtoarea Bering si Siberia, si a revenit joi in Capul Nord, din Norvegia, locul de unde a pornit aventura, in august 2002.
     
      "Mi-am impus sa inaintez in fiecare zi, pe schiuri, mergind pe jos, in caiac, pe bicicleta sau chiar catarindu-ma. Tot ce poate face un om cu cele doua brate si cele doua picioare," a declarat Horn, citat de "Liberation".
     
      Aventurierul a mai avut o tentativa de acest fel in aprilie 2002, dar a fost nevoit sa renunte pentru ca i-au degerat miinile cind si-a dat manusile jos, pentru a-si schimba incaltamintea, afara fiind minus 50 de grade Celsius.
     
      In octombrie 2000, Horn a mai inregistrat un record, el reusind atunci sa incheie ocolul Pamintului pe la Ecuator, tot fara nici un fel de mijloc de transport motorizat.
     

Sursa :   Evenimentul Zilei
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online