evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Fragmente de... viaţă  -  Uitare  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Dependent TV  -  Licuricioaia  -  Meditaţie  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Program de criză  -  Extratereştrii alienaţi  -  Valea blestemată  -  Vânătorii de poveşti  -  Casa libertăţii  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  În tren  -  Luminile oraşului XVII  -  Gri şi roşu auriu  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Răspuns fără întrebare  -  Ignis  -  Dansând pe sârmă  -  Peştera I  -  Planeta Fantomă  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Praf minune  -  Aniversarea  -  Închis  -  Către a opta zi  -  Odă pentru Măria Sa, Îngerul nostru  -  Piese de muzeu  -  Veşnic orizont  -  Între ziduri  -  Rochia străvezie  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Detenţie  -  Sender: High_Orbit_God  -  Meduza (IV)  -  Casa galbenă  -  Cu preţul morţii  -  O lumânare pentru mama !  -  Elegie pentru Jeromed  -  Mărturisirea lui Abel  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Decablat  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Creatorul  -  Chat Room  -  Schimbare de management


Ocol solitar pe Cercul Polar !

Mike Horn a parcurs 20.000 km in doi ani, pe jos, in caiac sau cu bicicleta

News TeamPublicat Vineri, 22 Octombrie 2004, ora 10:05

      Sud-africanul Mike Horn este primul om din lume care a reusit sa faca turul complet al cercului polar, la capatul unei aventuri care a durat mai bine de doi ani, fara nici un mijloc de transport motorizat, servindu-se doar de niste de schiuri, o bicicleta si un caiac.
     
      Horn a parcurs 20.000 de kilometri, a traversat Groenlanda, Canada, Alaska, strimtoarea Bering si Siberia, si a revenit joi in Capul Nord, din Norvegia, locul de unde a pornit aventura, in august 2002.
     
      "Mi-am impus sa inaintez in fiecare zi, pe schiuri, mergind pe jos, in caiac, pe bicicleta sau chiar catarindu-ma. Tot ce poate face un om cu cele doua brate si cele doua picioare," a declarat Horn, citat de "Liberation".
     
      Aventurierul a mai avut o tentativa de acest fel in aprilie 2002, dar a fost nevoit sa renunte pentru ca i-au degerat miinile cind si-a dat manusile jos, pentru a-si schimba incaltamintea, afara fiind minus 50 de grade Celsius.
     
      In octombrie 2000, Horn a mai inregistrat un record, el reusind atunci sa incheie ocolul Pamintului pe la Ecuator, tot fara nici un fel de mijloc de transport motorizat.
     

Sursa :   Evenimentul Zilei
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online