evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
La vânatoare da "Eilian"  -  O şansă pentru câţiva  -  Melodia care nu se aude  -  Atingeri sensibile  -  Schimbare de management  -  10 minute pâna la explozie  -  Drumul care nu se vede  -  Somnul  -  Recreaţia  -  Luminile oraşului XV  -  Meduza (IV)  -  Aripile din cer  -  Cum să te fereşti de urs  -  Gheşeft  -  Rochia străvezie  -  Solilocviu  -  Ciorna  -  Meduza (VII)  -  Muzeu Apocaliptic  -  Aici şi acum  -  Drum bun  -  Aer  -  Almateea  -  Mămica şi El Diablo  -  Meduza (III)  -  Recurent  -  ªi atunci...  -  Plastic  -  Luminile oraşului XIV  -  Legendele Căutării (II)  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Outland  -  Praf minune (II)  -  Je t'aime mélancolie  -  Lumea de sus  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  Caiet de regie  -  Legendele Căutării  -  Mamal - Despărţirea  -  Ultima eclipsă (I)  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Uchin (fragment)  -  Tânăr si încă nescris  -  Luminile oraşului XXXII  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  ROV-27  -  Arma secretă  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Lecţie de Umanitate !?


Ruşii vor să devieze asteroidul Apophis

News TeamPublicat Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010, ora 20:38

      Sună ca un scenariu de la Hollywood, dar Rusia face planuri pentru trimiterea unei nave spaţiale pentru devierea unui asteroidului Apophis.
     
      Şeful Agenţiei Spaţiale Ruse, Anatoly Perminov, a declarat că o asemenea misiune este discutată, iar alte agenţii sunt invitate să participe la proiect.
     
      NASA a afirmat că nu este nici o posibilitate ca asteroidul Apophis, cu o mărime de 270 de metri, să se ciocnească de Pământ, la prima s-a trecere în 2029, iar la a doua întâlnire din 2036 există posibilitatea este de 1/250.000.
     
      Perminov a insistat însă că asteroidul este o ameninţare potenţială. A fost destul de vag despre dovezile pe care le-ar avea în această direcţie, dar a spus că cercetătorii săi i-au confirmat faptul că asteroidul se apropie periculos de mult.
     
      „Nu îmi aduc aminte datele exacte, dar parcă mi s-a spus că ar lovi Pământul în 2032. Sunt în pericol vieţilor oamenilor. Ar trebui investiţi câteva sute de milioane de dolari pentru construirea unui sistem care să contracareze o coliziune, în loc să stăm să aşteptăm fără să facem nimic”.
     
      Unii oameni de ştiinţă au propus trimiterea unei sonde spaţiale care să orbiteze în jurul asteroidul pentru a-i schimba traiectoria. Alţii au sugerat construirea unei nave spaţiale care să se ciocnească cu asteroidul şi chiar folosirea armelor nucleare.

Sursa :   Cotidianul.roNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online