evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
De aici, de sus...  -  Exterminatorul  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Simbioza  -  Casa de la marginea pădurii  -  Cioara  -  Curândul  -  Gânduri  -  Lumină dublă  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Praf minune (II)  -  Luminile oraşului XXV  -  Luminile oraşului XIX  -  Masa de duminică  -  Uitare  -  Praf minune (III)  -  Ciorna  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Legendele Căutării  -  Kamikaze  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Proză absurdă  -  Povestea trenului  -  Luminile oraşului IX  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Vrăjitoarea  -  Geneza  -  Răscrucea  -  O lumânare pentru mama !  -  Dincolo de evoluţie  -  Întunericul vieţii  -  Ion cel fericit  -  Talent  -  Interviul  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Novo Homo Sapiens  -  Luminile oraşului XX  -  Arta de a purta un război  -  Fugind pe cerc  -  ªi atunci...  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Pierderea  -  Luminile oraşului VII  -  Câmpul de luptă  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Aether pro narcosi  -  "Coincidenţă !" au strigat


Ruşii vor să devieze asteroidul Apophis

News TeamPublicat Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010, ora 20:38

      Sună ca un scenariu de la Hollywood, dar Rusia face planuri pentru trimiterea unei nave spaţiale pentru devierea unui asteroidului Apophis.
     
      Şeful Agenţiei Spaţiale Ruse, Anatoly Perminov, a declarat că o asemenea misiune este discutată, iar alte agenţii sunt invitate să participe la proiect.
     
      NASA a afirmat că nu este nici o posibilitate ca asteroidul Apophis, cu o mărime de 270 de metri, să se ciocnească de Pământ, la prima s-a trecere în 2029, iar la a doua întâlnire din 2036 există posibilitatea este de 1/250.000.
     
      Perminov a insistat însă că asteroidul este o ameninţare potenţială. A fost destul de vag despre dovezile pe care le-ar avea în această direcţie, dar a spus că cercetătorii săi i-au confirmat faptul că asteroidul se apropie periculos de mult.
     
      „Nu îmi aduc aminte datele exacte, dar parcă mi s-a spus că ar lovi Pământul în 2032. Sunt în pericol vieţilor oamenilor. Ar trebui investiţi câteva sute de milioane de dolari pentru construirea unui sistem care să contracareze o coliziune, în loc să stăm să aşteptăm fără să facem nimic”.
     
      Unii oameni de ştiinţă au propus trimiterea unei sonde spaţiale care să orbiteze în jurul asteroidul pentru a-i schimba traiectoria. Alţii au sugerat construirea unei nave spaţiale care să se ciocnească cu asteroidul şi chiar folosirea armelor nucleare.

Sursa :   Cotidianul.roNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online