evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Jocul Zeilor (II)  -  Valoare reziduală  -  Extratereştrii alienaţi  -  De aici, de sus...  -  Bodaproste  -  Taina leului  -  Un pahar de vin  -  Întunericul de dincolo  -  Întreg  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Geneza  -  Casa galbenă  -  Casa de la marginea pădurii  -  Servisul Auto  -  Uitarea  -  Mr. Loverman  -  Arta de a purta un război  -  Necunoscutul intrigant  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  Întunericul vieţii  -  Mesajul  -  Limoniu  -  Al nouălea iad  -  Stâlpnicul  -  Moştenire de familie  -  Zei şi oameni  -  Petrecerea  -  În umbra deasă a realităţii  -  Sub nori  -  Atingeri sensibile  -  Robotul  -  Duhovnicul  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Liniştea  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Revederea de 20 de ani  -  “Virusul”  -  Arma secretă  -  Marea Neagră. Iulie  -  Povestea trenului  -  Sentofagia  -  Octopolul  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Călătoria  -  Scrisoarea  -  Destin  -  În umbra sorţii  -  Text experimental


Zilele "Dan Merişca" 2004

News TeamPublicat Miercuri, 3 Noiembrie 2004, ora 21:27

      În perioda 11-14 noiembrie 2004, Clubul UNESCO "Quasar" si Muzeul Literaturii Române Iasi, în parteneriat cu Casa de Cultura Studenteasca ieseana, organizeaza Zilele "Dan Merisca", editia a 13-a, prilejuind RomCon 27, cu tematica: De la horror la terror: noile ideologii. (RomCon 27 este sigla celei de-a 27-a Conventii Nationale de SF, F si genuri conexe.) Manifestarea va avea în componenta lansari de carti si reviste; dezbateri în cadrul Festivalulul presei studentesti, gala de film science fiction, fantastic si horror; salon de toamna (arta F si SF); concurs literar si de arte plastice; sedinta organizatorica a fandomului românesc de SF si F; decernarea premiilor pe 2003 ale fandomului românesc în urma nominalizarilor de pe net; sesiune de comunicari stiintifice; sesiune de teorie si critica literara; lectura de cenaclu.

     

      Sîntem în masura sa asiguram cazare în zilele de vineri si sîmbata (12 si 13 noiembrie 2004) pentru primii 20 de invitati care se anunta din tara. În cazul unui raspuns afirmativ, va rugam sa aveti amabilitatea sa ne precizati cînd si cu ce mijloc de transport veti sosi, daca doriti retinere pentru cazare si cînd si cu ce doriti sa plecati din Iasi. Nu se percepe taxa de participare; doar în concursul literar, pentru maximum doua lucrari, trebuie sa achitati un euro pe adresa Petronelei Baltatu, cu specificatia "Pentru concursul Dan Merisca" (conform Regulamentului concursului literar).

     

      Operele de arta plastica dedicate Salonului "(S)Fantastic Art" (dotat cu premii) vor fi aduse la Sala "Pod-Pogor fiul" de la Muzeul Literaturii Române pîna vineri, 12 noiembrie, orele 16.00. Pentru concursul de literatura "Dan Merisca" lucrarile vor fi trimise pîna la data de 2 noiembrie a. c. pe adresa fizica sau electronica din antet a Muzeului Literaturii Române sau pe e-adresa scatalin@mailcity.com a secretarului concursului literar, Catalin Sandu.

     

      Va rugam sa aveti amabilitatea sa ne confirmati participarea dumneavoastra pîna duminica, 7 noiembrie a.c., la telefoanele mentionate în antet sau la tel. 0232/271665 (Petronela Baltatu, Str. Ciurchi, nr. 121C, bl. Q2, et. IV, ap. 3, 700345 Iasi, petronela_baltatu@yahoo.com) sau 0232/251985 si 0740/142833 (George Ceausu, ceausu@uaic.ro), dupa ora 19.

      Daca aveti sugestii de îmbogatire a programului, sîntem gata sa va includem în program.

     

     

          

     

      Programul Zilelor "Dan Merisca "

      ale clubului UNESCO "Quasar",

      prilejuind RomCon 27 (IdeoCon),


      11-14 noiembrie 2004,

      cu tematica: De la horror la terror: noile ideologii

     

      Joi-duminica, 11-14 noiembrie:

      Orele 18-22, "Sala Azur": Noi filme, noi ideologii. Gala filmului SF, fantasy (F) si horror (H), realizata în colaborare cu RADEF "România Film", Oficiul Teritorial Iasi

     

      Joi, 11 noiembrie:

      13.30 Holul "Bibliotecii Centrale Universitare": Vernisajul expozitiilor personale SF ? F ale lui Robert Deleanu si Radu Gavrilescu.

      14.00 Sala "Ethos": conferinta de presa asupra desfasurarii manifestarii

      15.00 Sala "Ethos": Ideologii stiintifice, artistice si religioase (I). Sesiune de teorie si critica literara.

     

      Vineri, 12 noiembrie:

      18.00, Sala "Ethos": Viitorul ideologiilor. Sesiune de comunicari stiintifice.

      20.00 Sala "Ethos": "Tehno-Dance Music Show", spectacol de sunet si lumina. Deschiderea manifestarii pentru publicul din tara.

      21.00 Sala "Ethos": Noaptea groazei si a terorii. Decernarea titlurilor Miss Fantasy si Mister Horror în cadrul Balului Exterrilor.

     

      Sambata, 13 noiembrie:

      10.00 Sala "Ethos": Requiem pentru oameni-idee (Dan Merisca, Marian Mihai si altii).

      11.00 Sala "Ethos": Ideologi în mass-media. Dezbatere în cadrul "Festivalului presei studentesti".

      17.00 Sala "Pod-Pogor fiul": Ideile lor, revistele noastre. Lansare de reviste si fanzine ("Lumi virtuale", "CPSF - Anticipatia", "Quanticipatia" si altele).

      18.00 Sala "Pod-Pogor fiul": Scriitura si ideologie. Atelier de creatie cu scriitori invitati.

      19.00 Sala "Pod-Pogor fiul": Capitol cu surprize: aveti idee cine-a cîstigat?. Premiantii Sectiunilor "RomCom 27", ai concursului literar "Dan Merisca" si ai celui de arte plastice.

      21.00 Sufrageria Casei de Oaspeti a Muzeului Literaturii Române: Noaptea ideilor luminoase. Lecturi de cenaclu.

     

      Duminica, 14 noiembrie:

      11.30 Sala "Pod-Pogor fiul": Vernisajul Salonului de Toamna "(S)FANTASTIC ART".

      12.00 Sala "Pod-Pogor fiul": Noi carti în amiaza ideilor. Lansari de carte (Editurile iesene "Cronica", "Timpul" si "Junimea" ? carora li se adauga edituri din tara).

      13.00 Sala "Pod-Pogor fiul": Ideologii stiintifice, artistice si religioase (II). Sesiune de teorie si critica literara.

     

      Nota: Sala "Pod-Pogor fiul" este a Muzelui Literaturii Române iar salile "Ethos" si "Azur" se gasesc la Casa de Cultura a Studentilor Iasi.

     

     


     

      Regulamentul concursului literar " Dan Merisca", editia a 13-a

     

      1. Textelor nu li se impun constrîngeri tematice, ci doar formale, lungimea-limita fiind de 15 pagini la un rînd si jumatate

      2. Se accepta si lucrari prin e-mail, caz în care acestea vor fi trimise în format MS Word (doc sau rtf), de maximum 15 pagini la un rînd si jumatate, folosind fontul Times New Roman de 12 puncte, cu margini de un inch.

      3. Concursul este deschis atît amatorilor, cît si profesionistilor (cu cel mult o carte publicata).

      4. Taxa de intrare în concurs este de 1 euro pentru cel mult doua texte, trimisa în lei, cu mandat simplu, pe adresa Petronelei Baltatu (Str. Ciurchi, nr. 121C, bl. Q2, et. IV, ap. 3, 700345 Iasi), cu specificatia "Pentru concursul «Dan Merisca»". Un autor poate avea în concurs maximum doua texte.

      5. Textele trebuie sa fie situate într-unul dintre domeniile: science fiction, fantasy sau horror. Nu vor intra în concurs: textele experimentale; texte excesiv de marginale fata de cele din categoriile enuntate; texte infiltrate de argou pornografic; texte cu greseli gramaticale flagrante si repetate.

      Actiunea noastra, având o mediatizare forte si fiind una de tineret, preferam orientarea spre valorile democratice si ale societatii civile. Textele trebuie sa reprezinte un bun compromis între etica si deontologie profesionala.

      6. Premiile vor fi acordate de reviste si trusturi editoriale: "Opinia studenteasca", "Evenimentul", "Timpul", "Dacia literara" si "Cronica".

      7. Textele vor fi trimise pe uns dintre adresele:

      a) Muzeului Literaturii Romîne (din antetul comunicarii preliminare);

      b) Prin e-mail: scatalin@mailcity.com.

      Textele pentru care nu se face plata taxei de intrare (cel tîrziu la ajungerea participantului în Iasi) nu vor fi admise în concurs.

      8. Termenul-limita de expediere a textelor este 2 noiembrie (data postei).

     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online