evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Jocul Zeilor (IX)  -  Meduza (VI)  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Nebunii lui Arrianus  -  Începutul  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Principiul alibiului  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Sinucigaş plătit  -  Taina leului  -  Fluturi  -  Îmbrățișare  -  Ceasul ispitirii  -  Bodaproste  -  Ancheta  -  Metastază  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Povestea gândacilor  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  Descoperirea  -  K  -  Planeta Fantomă  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Luminile oraşului XIV  -  Război obişnuit  -  Un pahar de vin  -  Omu' nostru de "sus"  -  O nouă zi  -  Cărăușul  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Vatmanul - Mass Media  -  Circ  -  Zombi  -  Primăvara nucleară  -  Avatarul  -  Închis  -  Praf minune  -  Somnul  -  Diamantul  -  Puterea pereche  -  Mămica şi El Diablo  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Novo Homo Sapiens  -  Invizibilul  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Meduza (III)  -  Îndelunga aşteptare  -  Amintiri trecute şi viitoare


SFera din nou online

Ziarul Obiectiv anunta relansarea site-ului SFera

News TeamPublicat Sâmbătă, 30 Octombrie 2004, ora 10:05
Download : obiectivsf1.pdf

      Dupa aproape un an de pauza, site-ul SFera revine într-o noua formula si cu o noua adresa de internet: www.sferaonline.ro.
     

      Publicatia web construita sub numele "SFera Online" va fi lansata luni 1 noiembrie 2004 si va gazdui în paginile sale noi povestiri, stiri si articole, alaturi de o bogata colectie de creatii grafice si eseuri fotografice.
     
      De la inaugurarea sa, în decembrie 2001, site-ul SFera a devenit cea mai vizitata publicatie web din zona SF, reusind sa le ofere tinerilor scriitori de science-fiction un mediu eficient în care îsi pot face cunoscute lucrarile si pot dezvolta proiecte comune de promovare.
     
      La noua adresa "www.sferaonline.ro" veti putea regasi, alaturi de nume importante ale literaturii de anticipatie din Romania, si scriitori debutanti, precum si graficieni de marca din tara si din strainatate.
     
      Nu mai putin de 104 scriitori au publicat în site-ul SFera peste 350 de articole, povestiri, eseuri, recenzii si poezii.
     
      Rubrica "Resurse" va fi un punct de reper pentru împatimitii lumii SF, aici urmînd a fi gazduite numeroase informatii despre istoricul acestui fenomen, despre marii scriitori si lucrarile lor.
     
      Redactorii site-ului si-au propus sa initieze un mod original de a celebra evenimentele majore din lumea stiintifica si literara, dezvoltînd sectiunea "SFera Special" care contine grupaje de informatii pe larg însotite de ilustratii multimedia pentru a contura o imagine completa a temei în discutie.
     
      Nu lipseste din continutul site-ului nici forumul SF, ce abunda de subiecte dintre cele mai generoase, de la tendinta creatorilor din domeniu de a se refugia pe internet pentru a a-si crea o plaja mai larga de public, în lipsa unor alternative viabile în afara spatiului virtual, pîna la discutii asupra stilului si directiilor noii generatii de scriitori, pentru care provocarile regimului informational modern sînt dintre cele mai neasteptate.
     
      Stirile din domeniul stiintelor de frontiera sînt o noutate pentru continutul site-ului si vor completa oferta de informatie utila de pe sferaonline.ro tinînd cont de fuziunea surprinzator de rapida din ultimele decade a conceptelor ilustrate anticipat în lucrari SF cu inovatiile deja palpabile aduse de progresul tehnologic. Nu lipsesc stiri din domeniul IT, din zona proiectelor spatiale sau din lumea culturala.
     
      Conceput ca o publicatie online prin excelenta, si nu ca o varianta web a unei reviste clasice, site-ul SFera va fi un mediu interactiv si dinamic pentru autorii de SF, dar si o sursa de contact cu realitatea fenomenului science-fiction, de multe ori pus în umbra de asocierea cu productii cinematografice de slaba calitate.
     
      SFera Online are în spate experienta de peste 10 ani a Cenaclului de Arte Vizuale si Literatura de Anticipatie SFera din Braila, dar a depasit de mult granitele orasului Braila si chiar granitele Romaniei.
     
      Dupa cum declara realizatorii site-ului, "SFera Online e un proiect de multiplicare creativa a ideilor, o cheie magica pentru viitoare lumi negîndite înca si o locatie pentru mintile deschise ce trag cu ochiul dincolo de orizont".
     
      Asadar, la adresa www.sferaonline.ro se pregateste un carnaval al nascocirilor pe care nu trebuie sa-l ratati.
     

Sursa :   Obiectiv
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online