evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
K  -  Transplant de suflete...  -  Duhovnicul  -  Dl. Ics  -  O Poveste (?) modernă  -  Dansând pe sârmă  -  Aseară...  -  Printre oameni  -  Solilocviu  -  Tentaţia continuă  -  Cum să te fereşti de urs  -  Camera de la capătul holului  -  Geneza  -  Darul divin  -  Fragile  -  Ultima eclipsă (I)  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Novicele  -  Metastază  -  Puroi III  -  La lumina...  -  Vatmanul - O pasiune  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Valoare reziduală  -  Depozit.03  -  Viziune  -  Omul invizibil  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  O şansă pentru câţiva  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Groparii  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  Mergem acasă  -  Jocul Zeilor (IX)  -  Nu este prima dată  -  Colecţionarul  -  Mărturisirea lui Abel  -  Planeta Fantomă  -  Archeopterix  -  Sclipiri de Soare  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  De o sută de ori Adrian  -  Aer  -  Pure Evil  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Imdiola


Arestat pentru codul sursă al Windows

News TeamPublicat Luni, 15 Noiembrie 2004, ora 21:15

      Justitia americana a emis mandat de arestare pentru un cetatean care vindea pe site-ul sau codul sursa folosit de Microsoft pentru Windows NT 4.0 si Windows 2000. Inculpatul risca 10 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.
     
      La inceputul acestui an, Microsoft afla cu stupoare cum anumite parti din codul sursa al Windows 2000 si Windows NT puteau fi achizitionate de pe site-ul unui cetatean american din Connecticut, William P. Genovese (27 de ani). Conform Zdnet, cel mai mare producator de software din lume a initiat cateva actiuni "secrete" pentru a-l prinde pe individ. Mai intai, un investigator angajat de companie a descarcat codul sursa (sau parti din el) de pe site-ul respectiv dupa ce platise o suma de bani, prin sistemul de plata electronic. Dupa ceva timp, Microsoft a implicat in acest caz agenti FBI, care la randu-le au cumparat de pe site-ul respectiv copii ale codului Windows.
     
      Paralel cu aceste actiuni "secrete", Microsoft anunta in luna februarie ca versiunile descoperite pe Internet compromit doar o mica parte din liniile codului utilizat pentru crearea Windows NT si Windows 2000.
     
      "NEGUSTORUL" GENOVESE. Ce acuze i se aduc lui William Genovese: "comercializarea ilegala a unor secrete comerciale". Doar "comercilizare", pentru ca dupa cum a reiesit din ancheta, nu el s-a ocupat cu furtul codului. Dupa cum a declarat pentru The New York Times, Tom Rubin, unul din avocatii Microsoft, arestarea lui Genovese este foarte importanta, avand in vedere valoarea codului. "Este vorba de reteta noastra secreta, asa cum este si formula de la Coca-Cola".
     
      Dupa alte investigatii, se pare ca Genovese ar mai fi fost implicat in martie 2003 intr-o "afacere tenebroasa", cand ar fi accesat in mod ilegal date dintr-o retea de calculatoare.
     
      CINE-I HOTUL? In ceea ce priveste persoana sau persoanele care au furat codul sursa, ancheta continua. Unul dintre elementele-"cheie" ar fi legat de accesul la codul sursa pentru guvernele tarilor considerate apropiate sau pentru partenerii de afaceri, care au creat software pentru Microsoft. Desi persoanele care au intrat in contact cu aceste informatii au fost alese cu mare atentie, se banuieste ca scurgerea a provenit de la un dezvoltator neidentificat de software, care a avut acces la codul sursa al Microsoft.
     
     
      RISCURI
      Unul dintre riscurile expunerii publice a codului sursa este posibilitatea ca hackerii sa intre in computerele care ruleaza Windows NT sau Windows 2000 si sa distruga sau sa fure date. Dupa ce s-a facut publica "intreaga afacere", reprezentantii Microsoft au tinut sa linisteasca spiritele, indicand ca acest lucru este foarte putin probabil, datorita partii relativ reduse a codului.
     

Sursa :   Jurnalul National
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online