evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Engel  -  Luminile oraşului XVII  -  Casa nebunilor  -  Între două lumi  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Extratereştrii alienaţi  -  Arta fugii în cinci acte  -  De profundis  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Sub nori  -  Apocalipsa  -  Transplant de suflete...  -  Necunoscutul intrigant  -  Descoperirea  -  Principiul alibiului  -  O Poveste (?) modernă  -  Casa libertăţii  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Gondolierul  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Fântâna de iasomie  -  Fereastra din spate  -  Luminile oraşului XXIX  -  Zori  -  Poză de buletin  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Asaltul  -  Sunet pentru suflet  -  Înălţarea  -  Veşnic orizont  -  Mesajul  -  Omul invizibil  -  Ceaţa  -  Către a opta zi  -  Tolaie  -  Povestea unui suflet  -  Din vitrină  -  Decablat  -  Regele animalelor  -  Curândul  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Cioara  -  Talent  -  Ceasul ispitirii  -  Cruciada bucătarilor  -  Soldatul  -  Enigma de cristal  -  Drumul spre (II)  -  BO


Atlantida, descoperită în largul Ciprului ?!

News TeamPublicat Marţi, 16 Noiembrie 2004, ora 23:03

      O echipa de specialisti americani, condusa de cercetatorul Robert Sarmast, sustine ca a descoperit dovada existentei legendarei civilizatii a Atlantidei in adincurile Marii Mediterane, intre Siria si Cipru. Echipa si-a petrecut sase zile scanind adincurile Mediteranei, cu ajutorul unui sonar, intr-o expeditie care a costat 200.000 de dolari.
     
      Cercetatorii spun ca au descoperit in largul coastelor cipriote, la 1,5 kilometri sub nivelul marii, vestigii ale unei constructii ridicate cindva de oameni. Este vorba de doua ziduri drepte care se intind pe o lungime de circa 2 kilometri, situate pe virful unei coline, unde cercetatorii cred ca au stat odata templele Atlantidei.
     
      Vestigiile se gasesc la o distanta de 80 km sud-est de tarmul insulei Cipru. Sarmast a spus ca va folosi datele culese pentru a crea pe calculator o harta tridimensionala a locului, inainte de a se intoarce sub ape pentru a continua cercetarile.
     
      "Deocamdata nu putem aduce dovezi tangibile, sub forma de caramizi si mortar, deoarece artefactele sint ingropate sub citiva metri de sedimente, dar dovezile circumstantiale si de alta natura sint irefutabile", a declarat Sarmast, in cursul unei conferinte de presa desfasurate la Limassol.
     
      Cercetatorul si-a exprimat speranta ca va putea aduce dovezile fizice necesare pentru a-si sustine afirmatiile dupa o noua expeditie, pentru care echipa sa are nevoie de circa 250.000 de dolari.
     
     
      Cipru, virful Atlantidei
     
      Robert Sarmast a argumentat, de altfel, in cartea "Descoperirea Atlantidei", publicata anul trecut, ca Ciprul de astazi ar fi partea cea mai inalta a continentului disparut, ramasa deasupra apelor, dupa ce insula a fost scufundata. Potrivit cercetatorului, descoperirile corespund cu indiciile furnizate de Platon despre Atlantida in dialogurile sale, "Timaeus" si "Critias".
     
      Platon scria ca insula muntoasa a Atlantidei a fost inghitita de ape in urma unui potop, iar Sarmast sustine ca exista dovezi ca in bazinul mediteranean a avut loc cindva o catastrofa de proportii.
     
      Despre Atlantida s-au formulat mai multe teorii de-a lungul timpului, alti cercetatori plasind civilizatia disparuta in apele din sudul Chinei, in Azore, in Mareea Egee, in Oceanul Atlantic sau chiar in Antarctica. Potrivit mitologiei grecesti, Atlantida a fost distrusa de Zeus, ca pedeapsa pentru coruptia si goana dupa inavutire care pusesera stapinire pe insula.
     

Sursa :   Evenimentul Zilei
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online