evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Arta de a purta un război  -  Luminile oraşului VIII  -  Partida de bridge  -  Pierduţi în ceaţă  -  Homus trolEIbuzus  -  Noapte bună, Andrei  -  Inelul de platină  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  O nouă zi  -  Delir  -  Stâlpnicul  -  Cu preţul morţii  -  Aniversarea  -  Depozit.01  -  Războiul lumilor  -  Luminile oraşului XXXIII  -  Mesajul  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Sentofagia  -  Catedrala  -  Cel care nu mai e  -  Păsări de pradă  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Zona 25  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Calul cruciatului  -  Luminile oraşului VII  -  Dona  -  Cruciada bucătarilor  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Outland  -  Joia neagră  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Dimineaţă târzie  -  Valea blestemată  -  Follow-Me  -  De profundis  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Rapsodia  -  Pescăruşul  -  Gol  -  Orb  -  Un viol ratat (Din neant)  -  The Alien Revolution  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Ceaţa  -  Asaltul  -  Reactorul


Atlantida, descoperită în largul Ciprului ?!

News TeamPublicat Marţi, 16 Noiembrie 2004, ora 23:03

      O echipa de specialisti americani, condusa de cercetatorul Robert Sarmast, sustine ca a descoperit dovada existentei legendarei civilizatii a Atlantidei in adincurile Marii Mediterane, intre Siria si Cipru. Echipa si-a petrecut sase zile scanind adincurile Mediteranei, cu ajutorul unui sonar, intr-o expeditie care a costat 200.000 de dolari.
     
      Cercetatorii spun ca au descoperit in largul coastelor cipriote, la 1,5 kilometri sub nivelul marii, vestigii ale unei constructii ridicate cindva de oameni. Este vorba de doua ziduri drepte care se intind pe o lungime de circa 2 kilometri, situate pe virful unei coline, unde cercetatorii cred ca au stat odata templele Atlantidei.
     
      Vestigiile se gasesc la o distanta de 80 km sud-est de tarmul insulei Cipru. Sarmast a spus ca va folosi datele culese pentru a crea pe calculator o harta tridimensionala a locului, inainte de a se intoarce sub ape pentru a continua cercetarile.
     
      "Deocamdata nu putem aduce dovezi tangibile, sub forma de caramizi si mortar, deoarece artefactele sint ingropate sub citiva metri de sedimente, dar dovezile circumstantiale si de alta natura sint irefutabile", a declarat Sarmast, in cursul unei conferinte de presa desfasurate la Limassol.
     
      Cercetatorul si-a exprimat speranta ca va putea aduce dovezile fizice necesare pentru a-si sustine afirmatiile dupa o noua expeditie, pentru care echipa sa are nevoie de circa 250.000 de dolari.
     
     
      Cipru, virful Atlantidei
     
      Robert Sarmast a argumentat, de altfel, in cartea "Descoperirea Atlantidei", publicata anul trecut, ca Ciprul de astazi ar fi partea cea mai inalta a continentului disparut, ramasa deasupra apelor, dupa ce insula a fost scufundata. Potrivit cercetatorului, descoperirile corespund cu indiciile furnizate de Platon despre Atlantida in dialogurile sale, "Timaeus" si "Critias".
     
      Platon scria ca insula muntoasa a Atlantidei a fost inghitita de ape in urma unui potop, iar Sarmast sustine ca exista dovezi ca in bazinul mediteranean a avut loc cindva o catastrofa de proportii.
     
      Despre Atlantida s-au formulat mai multe teorii de-a lungul timpului, alti cercetatori plasind civilizatia disparuta in apele din sudul Chinei, in Azore, in Mareea Egee, in Oceanul Atlantic sau chiar in Antarctica. Potrivit mitologiei grecesti, Atlantida a fost distrusa de Zeus, ca pedeapsa pentru coruptia si goana dupa inavutire care pusesera stapinire pe insula.
     

Sursa :   Evenimentul Zilei
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online