evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Primăvara nucleară  -  Întunericul de dincolo  -  Luminile oraşului IX  -  Himera  -  Fortul  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  ªahul de duminică  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Fereastra din spate  -  Mărturisirea lui Abel  -  Luminile oraşului VII  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  Praf minune (II)  -  Aer  -  Big Bang Boo  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Proză scurtă  -  Archeopterix  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Cine sunteţi?  -  Nevastă rea  -  Mergem acasă  -  Striptease  -  Uitare  -  Epsilon  -  Războiul lumilor  -  Luminile oraşului VIII  -  Cadoul  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Jocul  -  Luminile oraşului XVII  -  Mr. Loverman  -  Cosas de la vita  -  Luminile oraşului XXI  -  Către a opta zi  -  Răspuns fără întrebare  -  Luminile oraşului IV  -  Recurent  -  Obsesia  -  Lunga vară  -  Dansând pe sârmă  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Supravieţuitorul  -  Casa de la marginea pădurii  -  Întreg  -  Sedrina  -  Sclipiri de Soare  -  Proprietate cu casă şi pădure


Microsoft, dată în judecată de autorul "Pulp Fiction"

News TeamPublicat Joi, 18 Noiembrie 2004, ora 22:23

      Avary doreste sa obtina despagubiri in valoare de cel putin 30 de milioane de dolari si a inaintat o cerere catre tribunal prin care solicita emiterea unei decizii prin care sa se interzica vanzarea jocului video " numit "Yourself! Fitness" - de catre Microsoft si partenerul sau, compania ResponDesign din Oregon.
     
      Directorul executiv al ResponDesign, Ted Spooner, a numit aceste pretentii "complet false" si a declarat ca Microsoft "nu a participat la dezvoltarea acestui produs sub nici o forma".
     
      "Am investit foarte mult pentru crearea acestui produs... este o idee complet originala care a fost creata inaintea oricaror discutii pe care aceasta persoana le-a purtat cu Microsoft", a declarat Spooner.
     
      Un reprezentant al Microsoft a declarat ca la companie nu au ajuns inca documentele oficiale referitoare la acest proces.
     
      Avary, care a castigat un premiu Oscar pentru "cel mai bun scenariu" in 1994 cu "Pulp Fiction", ofera deseori consultatii pentru producatorii de jocuri pe marginea adaptarii scenariilor de jocuri la film si a fost solicitat de impresari sa se intalneasca cu persoane din conducerea Microsoft la sfarsitul anului 2002, a declarat avocatul scenaristului, James Webster.
     
      Conform documentatiei depuse la tribunal, Avary s-a intalnit de cateva ori cu echipa de la Microsoft, iar in 2003 i-a prezentat acesteia conceptul detaliat al unui joc video gandit sa ii initieze in yoga pe utilizatorii consolei Xbox.
     
      Dupa ce a predat documentatia sa reprezentantilor companiei pentru o "revizie interna", Avary nu a mai auzit nici o veste de la Microsoft, pana in momentul in care reprezentantii acesteia i-au solicitat sa semneze un document prin care urma sa-si dea acordul pentru transferarea catre Microsoft a conceptului fara nici un fel de compensare materiala.
     
      Avary spune ca a fost "socat" cand a citit luna trecuta intr-un ziar ca Microsoft a anuntat un nou joc pentru consola Xbox numit "Yourself! Fitness", publicat de ResponDesign, care era aproape identic cu propunerile sale initiale.
     

Sursa :   Chip Online
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online