evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Luminile oraşului XVIII  -  Children of mine  -  Mărire şi decădere  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Visul demiurgului  -  Satiră robotică  -  Pacientul  -  Texte.01  -  Nyprus  -  Visul  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Înălţarea  -  Puroi II  -  Meditaţie  -  Experimentul  -  Liniştea  -  În vizită la psihiatru  -  Peştera II  -  Către a opta zi  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Fragmente de... viaţă  -  Curcubeul  -  Lunea Maniacilor  -  Valea blestemată  -  Luminile oraşului XIII  -  Noapte bună, Andrei  -  Cine sunteţi?  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Ceasul ispitirii  -  Gender X  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Natură moartă, cu portret  -  Resacul Timpului  -  Zori  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Luminile oraşului XXI  -  Cojocul (Cujuh)  -  Fragmentalism  -  Octopolul  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Outland  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Soldatul  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Calul cruciatului  -  Fie-mi apa uşoară !


Microsoft, dată în judecată de autorul "Pulp Fiction"

News TeamPublicat Joi, 18 Noiembrie 2004, ora 22:23

      Avary doreste sa obtina despagubiri in valoare de cel putin 30 de milioane de dolari si a inaintat o cerere catre tribunal prin care solicita emiterea unei decizii prin care sa se interzica vanzarea jocului video " numit "Yourself! Fitness" - de catre Microsoft si partenerul sau, compania ResponDesign din Oregon.
     
      Directorul executiv al ResponDesign, Ted Spooner, a numit aceste pretentii "complet false" si a declarat ca Microsoft "nu a participat la dezvoltarea acestui produs sub nici o forma".
     
      "Am investit foarte mult pentru crearea acestui produs... este o idee complet originala care a fost creata inaintea oricaror discutii pe care aceasta persoana le-a purtat cu Microsoft", a declarat Spooner.
     
      Un reprezentant al Microsoft a declarat ca la companie nu au ajuns inca documentele oficiale referitoare la acest proces.
     
      Avary, care a castigat un premiu Oscar pentru "cel mai bun scenariu" in 1994 cu "Pulp Fiction", ofera deseori consultatii pentru producatorii de jocuri pe marginea adaptarii scenariilor de jocuri la film si a fost solicitat de impresari sa se intalneasca cu persoane din conducerea Microsoft la sfarsitul anului 2002, a declarat avocatul scenaristului, James Webster.
     
      Conform documentatiei depuse la tribunal, Avary s-a intalnit de cateva ori cu echipa de la Microsoft, iar in 2003 i-a prezentat acesteia conceptul detaliat al unui joc video gandit sa ii initieze in yoga pe utilizatorii consolei Xbox.
     
      Dupa ce a predat documentatia sa reprezentantilor companiei pentru o "revizie interna", Avary nu a mai auzit nici o veste de la Microsoft, pana in momentul in care reprezentantii acesteia i-au solicitat sa semneze un document prin care urma sa-si dea acordul pentru transferarea catre Microsoft a conceptului fara nici un fel de compensare materiala.
     
      Avary spune ca a fost "socat" cand a citit luna trecuta intr-un ziar ca Microsoft a anuntat un nou joc pentru consola Xbox numit "Yourself! Fitness", publicat de ResponDesign, care era aproape identic cu propunerile sale initiale.
     

Sursa :   Chip Online
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online