evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Aniversarea  -  Meduza (VI)  -  Cosas de la vita  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Poporul perfect  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Halta părăsită  -  Vid imprevizibil  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Lunga vară  -  Casa libertăţii  -  Avatarul  -  Gondolierul  -  Mesajul  -  Lumina de jad  -  Kamikaze  -  Curândul  -  Clocitorul Josh  -  Război total  -  Trenul  -  Jeopardy  -  Diamantul  -  Melcul  -  Coşmar  -  Valoare reziduală  -  Proiecţionistul  -  Nebunul  -  Luminile oraşului II  -  Umbra  -  În vizită la psihiatru  -  Virus de sticlă  -  2 fast 4 you  -  Canicula  -  Tolaie  -  La chambre quotidienne (fr)  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Lala  -  K  -  Mărire şi decădere  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Concurenţă neleală  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  Luminile oraşului XXXIII  -  Luminile oraşului  -  Meduza (III)  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Arta fugii în cinci acte  -  Penato e căutat de prieteni  -  "Coincidenţă !" au strigat


Microsoft, dată în judecată de autorul "Pulp Fiction"

News TeamPublicat Joi, 18 Noiembrie 2004, ora 22:23

      Avary doreste sa obtina despagubiri in valoare de cel putin 30 de milioane de dolari si a inaintat o cerere catre tribunal prin care solicita emiterea unei decizii prin care sa se interzica vanzarea jocului video " numit "Yourself! Fitness" - de catre Microsoft si partenerul sau, compania ResponDesign din Oregon.
     
      Directorul executiv al ResponDesign, Ted Spooner, a numit aceste pretentii "complet false" si a declarat ca Microsoft "nu a participat la dezvoltarea acestui produs sub nici o forma".
     
      "Am investit foarte mult pentru crearea acestui produs... este o idee complet originala care a fost creata inaintea oricaror discutii pe care aceasta persoana le-a purtat cu Microsoft", a declarat Spooner.
     
      Un reprezentant al Microsoft a declarat ca la companie nu au ajuns inca documentele oficiale referitoare la acest proces.
     
      Avary, care a castigat un premiu Oscar pentru "cel mai bun scenariu" in 1994 cu "Pulp Fiction", ofera deseori consultatii pentru producatorii de jocuri pe marginea adaptarii scenariilor de jocuri la film si a fost solicitat de impresari sa se intalneasca cu persoane din conducerea Microsoft la sfarsitul anului 2002, a declarat avocatul scenaristului, James Webster.
     
      Conform documentatiei depuse la tribunal, Avary s-a intalnit de cateva ori cu echipa de la Microsoft, iar in 2003 i-a prezentat acesteia conceptul detaliat al unui joc video gandit sa ii initieze in yoga pe utilizatorii consolei Xbox.
     
      Dupa ce a predat documentatia sa reprezentantilor companiei pentru o "revizie interna", Avary nu a mai auzit nici o veste de la Microsoft, pana in momentul in care reprezentantii acesteia i-au solicitat sa semneze un document prin care urma sa-si dea acordul pentru transferarea catre Microsoft a conceptului fara nici un fel de compensare materiala.
     
      Avary spune ca a fost "socat" cand a citit luna trecuta intr-un ziar ca Microsoft a anuntat un nou joc pentru consola Xbox numit "Yourself! Fitness", publicat de ResponDesign, care era aproape identic cu propunerile sale initiale.
     

Sursa :   Chip Online
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online