evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Oglinda îngerilor  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Pastel  -  Luminile oraşului XVII  -  Mamal - Oraşul  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Lacul negru  -  Ziua a şaptea  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Întunericul de dincolo  -  Drumul spre  -  Chipul de pe Marte  -  Rochia străvezie  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Luminile oraşului X  -  Masa de duminică  -  Obsesia  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  Imdiola  -  Servisul Auto  -  Fălci însângerate  -  Apocalipsa  -  Fata mării, Poliana  -  Luminile oraşului VIII  -  Lunga vară  -  Licuricioaia  -  Recreaţia  -  Outland  -  Ceasul voinicului  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Starea de trecere  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Somnul  -  Strada inocenţilor  -  Călătoria  -  Metastază  -  Sclipiri de Soare  -  Corabia nebunilor  -  Luminile oraşului VI  -  Planeta Fantomă  -  Portiţa  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Submarinul Roşu  -  Nouăsprezece zile (I)  -  Fata morgana  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Meduza (VIII)  -  Visul demiurgului


Viruşii de computer vor ataca şi oamenii

News TeamPublicat Joi, 18 Noiembrie 2004, ora 22:24

      In viitor, atacurile hackerilor se vor indrepta si asupra oamenilor. Profesorii de robotica spun ca cipurile implantate in corp si conexiunea umana la un computer ne vor face vulnerabili la virusi.
     
      Unii oameni de stiinta folosesc drept cobai propriul corp. Profesorul de cibernetica Kevin Warwick, de la Universitatea Reading, din Marea Britanie, obisnuieste sa le vorbeasca studentilor, dar si colegilor de breasla despre oamenii-roboti ca despre niste "fiinte evoluate", dar cu regretul ca nu va fi contemporan cu acea societate "avansata" si populata de cyborg.
     
      Profesorul Warwick vrea sa fie totusi cu un pas inaintea timpului prezent si "s-a testat", conectandu-si sistemul nervos la un computer. Si pentru ca simtea ca ceva ii lipseste s-a hotarat sa-si implanteze un cip RFID (Radio Frequency Identification) in brat. Pentru el, termenul de "supraom" ramane in continuare o obsesie, doar ca accentul se pune pe "dotarea" tehnica a unei fiinte.
     
      "Cei care doresc sa ramana oameni in viitor vor fi considerati o subspecie", a declarat eminentul profesor in cadrul celei de-a V-a editii a Forumului de Identitate Digitala, desfasurat recent la Londra, se arata intr-un material Zdnet.
     
      VIRUSI PENTRU CYBORG. In fata unei asistente formate din savanti cunoscuti in cercurile de stiinta, profesorul Warwicw si-a exprimat convingerea ca un om conectat la un computer ar insemna un salt imens al civilizatiei. Ar fi o "baza de cunoastere aproape infinita". Dar viitorul robotizat nu este paradisul pe Pamant.

Va veni o zi cand cei care nu sunt cyborg vor fi considerati niste subspecii.
Kevin Warwick, prof. de cibernetica Reading University, Marea Britanie
     
      Pentru un vizionar in robotica, problemele de securitate de astazi ale computerelor nu se vor deosebi foarte mult de cele ale oamenilor-roboti.
     
      "Trebuie sa intelegem ca virusii de software si cei biologici vor fi unul si acelasi lucru. Problemele de securitate vor fi mult mai mari. Daca oamenii ar fi conectati intr-o retea, urmarile unui atac al hackerilor ar fi cu mult mai "dureroase", iar atitudinea la adresa hackerilor va fi radical diferita de cea din prezent", a mai adaugat profesorul de cibernetica.
     
      EXPERIMENT CU PROPRIUL CORP. Cu ceva timp in urma, in cadrul unui experiment la o universitate americana, prof. Warwick si-a implantat un cip in brat si s-a conectat la un computer. Printr-o retea, sistemul om-masina a reusit sa puna in miscare un robot. Pentru a nu suferi vreun atac informatic, oamenii de stiinta implicati in experiment nu au vorbit de "IP-ul bratului".
     

Sursa :   Jurnalul National
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online