evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Mamal - Despărţirea  -  Jocul  -  Punct. ªi atât  -  Je t'aime mélancolie  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Meduza (XI)  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Fugind pe cerc  -  Vikingul  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Gustul libertăţii  -  Luminile oraşului IV  -  Mamal - Oraşul  -  Camera de la capătul holului  -  Păsări de pradă  -  Stâlpnicul  -  Luminile oraşului XXIV  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Luminile oraşului V  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Uchin (fragment)  -  Taina norilor  -  Viziune  -  În umbra deasă a realităţii  -  Coşmar  -  Cercul  -  Corabia nebunilor  -  Lunga vară  -  O Poveste (?) modernă  -  Un pahar de vin  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  De aici, de sus...  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Sete  -  Luminile oraşului XIX  -  Piatra  -  Cerc la persoana întâi  -  Sexibon  -  Echilibrul  -  Povestea trenului  -  Taxi  -  Program de criză  -  Călătorii cu îngeri  -  Valea însângerată  -  Pasomii  -  Pulbere de stele  -  Iluzia viselor  -  Factorul "Haos"  -  Plastic


Piaţa IT&C din România este estimată la 3,7 miliarde de euro

News TeamPublicat Vineri, 19 Noiembrie 2004, ora 20:07

      Valoarea pietei romanesti de comunicatii si tehnologia informatiei este estimata in 2004 la circa 3,7 miliarde de euro, in crestere cu un miliard de euro fata de anul 2001 si cu aproape 350 de milioane euro mai mare decat anul trecut, potrivit raportului Eito "European Information Technology Observatory", facut public, joi, la Bucuresti.
     
      Dezvoltarea sectorului IT a permis cresterea numarului de calculatoare de trei ori fata de 2001, de la 700.000 la 2,45 milioane in 2004, dar si a utilizatorilor Internet, la aproape 5 milioane in prezent fata de 950.000 in anul 2000, a precizat, joi, intr-o conferinta de presa de bilant, Adriana Ticau, ministrul comunicatiilor.
     
      "Numai in domeniul IT numarul companiilor s-a dublat de la 4.000 in anul 2000 la peste 8.400 in 2004, iar cifra de afaceri a acestora a crescut de 5 ori, de la 5.000 miliarde lei la peste 25.000 miliarde lei (750 milioane euro)", a subliniat ministrul comunicatiilor.
      Ministerul Comunicatiilor a demarat programul de reforma digitala, in care au fost initiate din 2001 circa 30 de proiecte pilot, patru fiind deja dezvoltate la nivel national. Modernizarea administratiei publice a inceput prin lansarea portalului www.e-guvernare.ro pe care sunt disponibile 7 servicii publice electronice pentru companii si 250 de formulare descarcabile online.
      "Anul viitor vom demara extinderea serviciilor publice prin mijloace electronice pana la 23 de astfel de servicii", a mai spus Ticau.
     
      De asemenea, in ultimul an, in Romania au fost tranzactionate aproape 29 miliarde de euro utilizand instrumentele de plata cu acces la distanta, numarul utilizatorilor acestor instrumente de plata (Home banking, Internet banking si Mobile banking) s-a dublat de anul trecut, ajungand in prezent la 28.000, iar al solutiilor la 30.
     
      In ceea ce priveste implementarea serviciului universal, MCTI a adoptat o strategie de implementare a unor telecentre in zone defavorizate pentru cresterea accesului la o retea publica de telefonie dar si la alte servicii moderne, fiind derulat in prezent un proiect al bancii Mondiale in valoare de 80 milioane dolari pentru 300 de comunitati locale.
     
      De asemenea, statul a acordat un sprijin financiar de 200 milioane de euro pentru achizitia de calculatoare de catre tinerii care provin din familii cu venituri reduse.
     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online