science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Omul apropiat  -  Jocul Zeilor (III)  -  Ambiguitate clinică  -  Uşa de la baie  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Duhovnicul  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Începutul  -  K  -  Colecţionarul  -  Lumea prin ţeava puştii  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Elixirul vieţii  -  Reactorul  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Depozit.03  -  Muribundul  -  Tentaţia continuă  -  Călătoria unui artist...  -  Lumina neagră  -  Enigma de cristal  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Păsări de pradă  -  Piatra  -  Cosas de la vita  -  Povestea unui ceas  -  Simbioza  -  Luminile oraşului XXXIII  -  Sinucigaş plătit  -  Luminile oraşului XVII  -  Poză de buletin  -  Luminile oraşului XI  -  Manifestul de aur al desăvârşirii  -  Bodaproste  -  Un pahar de vin  -  Psihopatul  -  Luminile oraşului  -  Din vitrină  -  Geneza  -  Război obişnuit  -  Gândacul  -  Depozit.02  -  Pierderea  -  Înălţarea  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Câmpul de luptă  -  Viziune  -  Groparii  -  Drum fără întoarcere  -  Lecţie de Umanitate !?


Vârf românesc în Himalaya

News TeamPublicat Marţi, 7 Decembrie 2004, ora 21:45

      Doi alpinisti romani - Ticu Lacatusu, din Piatra Neamt, si Ioan Torok, din Cluj - au botezat un virf din Himalaya, de 6.100 metri, cucerit de ei in premiera mondiala, cu numele "Rifil".
      "Am botezat acel virf din Himalaya dupa numele sponsorului care ne-a fost mereu alaturi si care merita acest lucru. Rifil este de acum inainte un virf unic. Este, de fapt, o rasplata pentru tot ceea ce a facut aceasta firma pentru alpinismul romanesc", a declarat Ticu Lacatusu, care s-a intors saptamina aceasta in tara. Acesta a precizat ca expeditia a fost inedita, avind in vedere ca impreuna cu prietenul din Cluj au explorat tarimuri unde nu s-a umblat vreodata. Romanii plecasera initial pentru a cuceri, de asemenea in premiera mondiala, un alt virf - Janak, de 7.090 metri, dar actiunea a esuat. "Janak Peak era mult mai departe decit o aratau hartile, care s-au dovedit a fi gresite. A fost greu sa urcam deoarece sub noi se gaseau zapada instabila si gheata neconsistenta, ceea ce a facut urcusul extrem de periculos, nu dificil din punct de vedere tehnic. Oricum, a fost mai bine decit incercarea britanicilor din 1998 si este doar prima din incercarile pe care vreau sa le fac pentru a cuceri acest pisc", a afirmat Ticu Lacatusu. Echipa romaneasca se mai poate lauda cu inca o reusita in Nepal: ascensiunea pe un virf de 6.265 metri.
     
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online