evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Corabiile lungi  -  Drumul care nu se vede  -  Nu deschideţi uşa  -  Luminile oraşului XXIV  -  Jocul Zeilor (II)  -  Strada inocenţilor  -  Răscrucea  -  Înger în oglindă  -  Sharia (fragment)  -  Lacrimi de stea  -  Străinul  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Ceasul ispitirii  -  Tahiji  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Jocul Zeilor (I)  -  Oglinda  -  System Error  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  În vizită la psihiatru  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Arta de a purta un război  -  Pânza de păianjen  -  2 fast 4 you  -  Jocul  -  Păsări de pradă  -  Groparii  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Curcubeul  -  Melodia care nu se aude  -  X Factor  -  Aedes  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Damnarea numelui  -  Gustul libertăţii  -  Halucinaţie  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  Alfa si Omega. Moon  -  Anul 10000  -  Cum să te fereşti de urs  -  Drumul spre  -  Povestea unui suflet  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Claviaturi  -  Meduza (VII)  -  Concurenţă neleală  -  Ion cel fericit


Vârf românesc în Himalaya

News TeamPublicat Marţi, 7 Decembrie 2004, ora 21:45

      Doi alpinisti romani - Ticu Lacatusu, din Piatra Neamt, si Ioan Torok, din Cluj - au botezat un virf din Himalaya, de 6.100 metri, cucerit de ei in premiera mondiala, cu numele "Rifil".
      "Am botezat acel virf din Himalaya dupa numele sponsorului care ne-a fost mereu alaturi si care merita acest lucru. Rifil este de acum inainte un virf unic. Este, de fapt, o rasplata pentru tot ceea ce a facut aceasta firma pentru alpinismul romanesc", a declarat Ticu Lacatusu, care s-a intors saptamina aceasta in tara. Acesta a precizat ca expeditia a fost inedita, avind in vedere ca impreuna cu prietenul din Cluj au explorat tarimuri unde nu s-a umblat vreodata. Romanii plecasera initial pentru a cuceri, de asemenea in premiera mondiala, un alt virf - Janak, de 7.090 metri, dar actiunea a esuat. "Janak Peak era mult mai departe decit o aratau hartile, care s-au dovedit a fi gresite. A fost greu sa urcam deoarece sub noi se gaseau zapada instabila si gheata neconsistenta, ceea ce a facut urcusul extrem de periculos, nu dificil din punct de vedere tehnic. Oricum, a fost mai bine decit incercarea britanicilor din 1998 si este doar prima din incercarile pe care vreau sa le fac pentru a cuceri acest pisc", a afirmat Ticu Lacatusu. Echipa romaneasca se mai poate lauda cu inca o reusita in Nepal: ascensiunea pe un virf de 6.265 metri.
     
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online