evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Epsilon  -  Je t'aime mélancolie  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Mamal - Oraşul  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Perdeaua lui Simon  -  Talent  -  Almateea  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Praf minune (III)  -  Lumea de sus  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Aedes  -  Piatra  -  Taxi  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Boaba de spumă  -  Fălci însângerate  -  Panica  -  Aura urii  -  Pasomii  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Caseta pirografiată  -  Cerc la persoana întâi  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Ea, eu şi ei  -  Vânătoarea  -  Curcubeul  -  Viziune  -  Întunericul vieţii  -  Atalia  -  Călătorii cu îngeri  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Canicula  -  Planeta Fantomă  -  Renaşterea...  -  Luminile oraşului XVII  -  Întâlnirea  -  În noapte  -  Antarctic City  -  Luminile oraşului XX  -  Claviaturi  -  Ghavany  -  Alfa si Omega. Moon  -  Tahiji  -  O dimineaţă perfectă  -  Cum să te fereşti de urs  -  Poză de buletin  -  Coconul


Vârf românesc în Himalaya

News TeamPublicat Marţi, 7 Decembrie 2004, ora 21:45

      Doi alpinisti romani - Ticu Lacatusu, din Piatra Neamt, si Ioan Torok, din Cluj - au botezat un virf din Himalaya, de 6.100 metri, cucerit de ei in premiera mondiala, cu numele "Rifil".
      "Am botezat acel virf din Himalaya dupa numele sponsorului care ne-a fost mereu alaturi si care merita acest lucru. Rifil este de acum inainte un virf unic. Este, de fapt, o rasplata pentru tot ceea ce a facut aceasta firma pentru alpinismul romanesc", a declarat Ticu Lacatusu, care s-a intors saptamina aceasta in tara. Acesta a precizat ca expeditia a fost inedita, avind in vedere ca impreuna cu prietenul din Cluj au explorat tarimuri unde nu s-a umblat vreodata. Romanii plecasera initial pentru a cuceri, de asemenea in premiera mondiala, un alt virf - Janak, de 7.090 metri, dar actiunea a esuat. "Janak Peak era mult mai departe decit o aratau hartile, care s-au dovedit a fi gresite. A fost greu sa urcam deoarece sub noi se gaseau zapada instabila si gheata neconsistenta, ceea ce a facut urcusul extrem de periculos, nu dificil din punct de vedere tehnic. Oricum, a fost mai bine decit incercarea britanicilor din 1998 si este doar prima din incercarile pe care vreau sa le fac pentru a cuceri acest pisc", a afirmat Ticu Lacatusu. Echipa romaneasca se mai poate lauda cu inca o reusita in Nepal: ascensiunea pe un virf de 6.265 metri.
     
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online