evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Destin  -  Fluturi  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Atingeri sensibile  -  Revederea de 20 de ani  -  Tentaţia continuă  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Viziune  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Vânătorii de poveşti  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Re-insecţie  -  Epsilon  -  Fragile  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Alertă !  -  Penato e căutat de prieteni  -  Valea blestemată  -  Labirintul de gheaţă  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Inelul de platină  -  Luminile oraşului XXXIII  -  În noapte  -  Taxi  -  Pure Evil  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Necunoscutul intrigant  -  Follow-Me  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Ambiguitate clinică  -  Uşa de la baie  -  Fata din vis  -  Rapsodia  -  Înger în oglindă  -  Casa nebunilor  -  Un pahar de vin  -  Coana mare se mărită  -  Ea, eu şi ei  -  Cerşetorul  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Flida Flado  -  Printre oameni  -  Mămica şi El Diablo  -  Învingătorul ia totul  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Catedrala  -  Ion cel fericit


Din 2005, videotelefonie, filme şi Internet de mare viteză pe telefonul mobil

News TeamPublicat Miercuri, 8 Decembrie 2004, ora 21:07

      Serviciile oferite de companiile de telefonie se vor diversifica in 2005. Operatorii de telefonie mobila preconizeaza introducerea unor tehnologii noi. Pe de alta parte, pozitia Romtelecom din marile orase ale tarii va fi atacata de un alt furnizor de servicii de telefonie fixa.
     
      Utilizatorii de telefoane mobile vor avea acces la servicii performante o data cu introducerea tehnologiei 3G de catre cele doua firme care detin licente, Mobifon si Orange. Vizionarea de filme pe telefonul mobil, videoconferintele sau accesarea Internetului la viteza mare vor fi accesibile oricarei persoane care se afla in aria de acoperire.
     
      De asemenea, se pregatesc noi servicii, iar compania Telemobil planuieste diversificarea terminalelor ce pot fi utilizate de clientii Zapp. Nici pe piata telefoniei fixe nu va fi liniste, Romtelecom trebuind sa faca fata unui nou concurent in marile orase ale tarii. Reprezentantii companiilor si-au prezentat planurile cu prilejul Galei premiilor "Comunicatii mobile".
     
     
      Razboiul aplicatiilor
     
      In cursul anului viitor, clientii Connex si Orange vor beneficia de facilitatile oferite de telefonia 3G. Utilizatorii vor avea acces, printre altele, la servicii de videotelefonie, la Internet de mare viteza si la jocuri interactive. Pentru inceput, reteaua nu va acoperi intreaga tara.
     
      Conform lui Ken Campbel, vicepresedinte de marketing al Connex, acest serviciu va fi disponibil pentru abonatii din Bucuresti, Cluj, Craiova si pentru cei care circula pe DN 1. Competitorul Connex pe acest segment, Orange, nu a anuntat in ce zone va putea fi utilizata tehnologia 3G, insa a facut public faptul ca serviciul EDGE, lansat de curind, va acoperi 70% din aria GSM.
     
      Oricum, numarul aplicatiilor de care vor beneficia clientii va creste. "Piata de telefonie mobila are doua componente: penetrarea pe serviciile de voce in zonele in care este necesar, in vreme ce in zonele cu bani se cer aplicatiile. Sursa de bani este in aplicatii", a declarat deputatul Varujan Pambuccian.
     
     
      Concurenta la Romtelecom
     
      Romtelecom va trebui sa tina piept unui nou concurent in marile orase ale tarii. Atlas Telecom, firma ce opera in Oradea, a anuntat ca va intra in scurt timp in Bucuresti, Satu Mare, Arad, Timisoara, Cluj si Tirgu Mures. Sint vizate, pentru viitor, cele mai mari 20 de orase ale tarii.
     
      Pentru 2005, si Astral Telecom si-a anuntat intentia de a declansa o ofensiva pe segmentul utilizatorilor casnici de servicii de telefonie fixa. ANRC a anuntat ca in anul 2005 se va elabora si legislatia privind implementarea portabilitatii numerelor.
     
      Astfel, chiar daca va renunta la serviciile unui operator, cetateanul isi va pastra numarul. Ramine de vazut daca aceasta concurenta va avea ca efect scaderea tarifelor.

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online