evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Zona 25  -  Psihopatul  -  Pescarul la apus  -  Ceaţa  -  Meduza (I)  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Legendele Căutării (II)  -  Puterea pereche  -  Geneza  -  Nick  -  Viziune  -  Moştenire de familie  -  Ankirah  -  Peştele albastru  -  Înălţarea  -  Călătoria  -  Novo Homo Sapiens  -  Sclipiri de Soare  -  Calul cruciatului  -  Luminile oraşului XIII  -  Praf minune (II)  -  Somnul  -  Uşa de la baie  -  Muribundul  -  Meduza (VII)  -  Almateea  -  Outland  -  Groparii  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Cosas de la vita  -  Îmbrățișare  -  Fragmente de... viaţă  -  La lumina...  -  Arma secretă  -  Lumina de jad  -  Mămica şi El Diablo  -  Luminile oraşului XXVII  -  ªarpele de aramă (I)  -  Dimineaţă târzie  -  Călătoria unui artist...  -  Creatorul  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Eu şi Cu Mine  -  Puroi I  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Duhovnicul  -  Extratereştrii alienaţi  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  X Factor


IBM: În cinci ani convorbirile pe telefonul mobil se vor purta prin holograme

News TeamPublicat Duminică, 16 Ianuarie 2011, ora 13:14

      Telefoanele mobile vor deveni până în 2015 suficient de avansate pentru a proiecta o imagine tridimensională a persoanei care sună, în timp ce laptopurile ar putea fi alimentate prin energie cinetică, potrivit unor estimări ale cercetătorilor grupului IBM, citate de Bloomberg.
     
      Predicţiile fac parte din tradiţia anuală a grupului american, cel mai mare furnizor de servicii pentru computere. IBM îşi consultă la sfârşit de an cei 3.000 de cercetători pentru a identifica cinci idei cu cele mai mari şanse de a deveni realitate în următorii cinci ani.
     
      Convorbirile holografice proiectate de telefonul mobil conduc topul anul acesta. Predicţiile specialiştilor IBM includ şi baterii care se încarcă în contact cu aerul, programe IT care pot informa exact unde şi când se vor produce ambuteiaje rutiere, generarea de informaţii despre mediu prin intermediul unor senzori din smarphone-uri şi maşini sau alimentarea oraşelor cu energie obţinută din căldura degajată de serverele de date.
     
      "Acestea sunt toate obiective îndrăzneţe, ceea ce este bine. Într-o periaodă dominată de pesimism, o doză mică de optimism tehnologic nu este rea", a afirmat Paul Saffo, director operaţional al diviziei de prognoză la compania de consultanţă Discern din San Francisco.
     
      Ideile nu sunt pentru IBM doar simple speculaţii. Grupul se numără printre puţinele corporaţii care investesc în proiecte de cercetare pe termen lung şi contează pe inovaţie pentru dezvoltarea viitoare, notează Saffo.
     
      IBM a investit 5,8 miliarde de dolari în cercetare anul trecut, 6,1% din venituri. Chiar dacă în scădere de la circa 10% în anii '90, IBM cheltuieşte mai mult pentru cercetare decât rivalii din IT, ca Hewlett-Packard, cu 2,4%.
     
      În primul set de predicţii, din 2006, cercetătorii IBM au afirmat că traducerea instantanee a convorbirilor va deveni obişnuinţă. Aşa ceva nu s-a întâmplat încă, potrivit Bloomberg. În timp ce anumite programe pot traduce rapid documente în format electronic, iar o serie de aplicaţii pot oferi o traducere limitată a convorbirilor, nu există încă nimic disponibil la nivel universal.
     

Sursa :   antena3.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online