evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Turnul de calcar  -  O şansă pentru câţiva  -  Omul apropiat  -  Duhovnicul  -  O lumânare pentru mama !  -  Children of mine  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Luminile oraşului XIV  -  Strada inocenţilor  -  Dispariţia  -  Războiul lumilor  -  Marea Neagră. Iulie  -  Schimbare de management  -  Almateea  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Întunericul de dincolo  -  Luminile oraşului VII  -  Ceasul ispitirii  -  Veşnic orizont  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Pescăruşul  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Gândacul  -  Iluzia viselor  -  Unii îmi zic Charon...  -  BO  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Interferenţe  -  Vrăjitorul  -  Servisul Auto  -  Natură moartă, cu portret  -  Capsula  -  Meduza (III)  -  Luminile oraşului XXIV  -  Somnul  -  Sunet pentru suflet  -  În umbra deasă a realităţii  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Pastel  -  Gondolierul  -  Apocalipsa  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Chat Room


Păstrează-ţi numărul de telefon toată viaţa!

Din 2006, orice abonat roman isi va putea pastra numarul de celular pe viata, indiferent daca va migra de la o companie de telefonie mobila la alta. Ulterior, reglementarea se va extinde si pentru telefonia fixa.

News TeamPublicat Vineri, 17 Decembrie 2004, ora 08:01

      
      FACILITATE. Veti putea pastra numarul de telefon, indiferent daca va mutati sau va schimbati operatorul de telefonie
      Incepand de anul acesta, americanii isi pot pastra numarul de telefon mobil chiar daca trec de la o companie de telefonie mobila la alta. Acest principiu a fost botezat "portabilitatea numerelor de telefon". Reglementari similare exista in Austria, Franta, Germania, Olanda, Norvegia sau Elvetia. In aproximativ doi ani, acestei liste i se va alatura si Romania.
     
      TERMENE. Ca principiu, portabilitatea numerelor permite abonatilor oricarui furnizor de servicii de telefonie sa-si pastreze numarul de telefon, atunci cand opteaza pentru serviciile oferite de un alt furnizor de servicii de telefonie. Introducerea portabilitatii numerelor este un proces de durata si dificil din punct de vedere tehnic, vizand portabilitatea fix-fix in cadrul aceleiasi regiuni geografice, portabilitatea fix-fix indiferent de aria geografica, portabilitatea mobil-mobil.
     
      "In cursul anului 2005, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) va lansa un proces de consultare publica pentru a stabili atat solutia tehnica, cat si programul implementarii. Termenul de implementare a acestui act normativ va fi stabilit de comun acord cu furnizorii de retele si servicii de comunicatii electronice, dar se anticipeaza ca acesta nu va depasi sfarsitul anului 2006", ne-au declarat reprezentantii acestei institutii.
     
      FIX SAU MOBIL. Pentru telefonia mobila este mai simplu, pentru ca numerele sunt nongeografice - un abonat poate avea prefixul 0744 sau 0722 indiferent daca locuieste la Bucuresti sau la Giurgiu. In cazul telefoniei fixe este putin mai complicat, pentu ca prefixele difera de la un judet la altul. Din aceasta cauza, la sfarsitul lui 2006 (o data cu intrarea in vigoare a noii legi) numarul abonatului care renunta la serviciile unui operator de telefonie fixa in favoarea unui alt operator de telefonie fixa va ramane acelasi numai daca noul operator furnizeaza servicii in acelasi judet.
     
      Oricum, dupa 2006 va fi rezolvata si aceasta problema, o data cu inchiderea numerotatiei telefonice, ne-a declarat Gheorghe Rusen, seful serviciului Reglementari Tarifare si Serviciu Universal din cadrul ANRC. Inchiderea numerotatiei telefonice inseamna ca va trebui sa formam si prefixul judetului pentru a initia un apel local. Spre exemplu, daca sunteti in Bucuresti si vreti sa apelati un prieten care locuieste tot in Bucuresti va trebui sa formati prefixul 021 inaintea numarului.
     
      Revenind, dupa inchiderea numerotatiei telefonice veti putea pastra si numarul de telefon fix pe viata, indiferent daca va mutati dintr-un judet in altul sau daca va schimbati operatorul de telefonie fixa.
     
      EXCEPTII. Singura exceptie de la regula portabilitatii va fi cand un abonat al unei retele de telefonie fixa va intentiona sa se transfere la un furnizor de servicii de telefonie mobila sau invers. In acest caz, va trebui sa-si schimbe numarul de telefon.
     
      Potrivit ANRC, tarile care au aderat la UE inainte de 2004 au implementat portabilitatea numerelor atat intre retelele de telefonie fixa, cat si intre retelele de telefonie mobila. Conform ultimului raport de monitorizare al tarilor candidate in domeniul telecomunicatiilor, la 30 iunie 2003 portabilitatea numerelor intre retelele de telefonie fixa era implementata doar in Cehia, Polonia si Slovenia, iar portabilitatea numerelor intre retelele de telefonie mobila nu era implementata in nici una din cele zece tari care au aderat la UE in 2004.

Sursa :   Jurnalul National (Cristian Ionita)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online