evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Luminile oraşului XXIX  -  Muza  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (I) Prinţul Canalelor  -  Castravetele  -  Genocidul  -  Călătoria unui artist...  -  Valea blestemată  -  Mergem acasă  -  Luminile oraşului XII  -  Păsări de pradă  -  Limoniu  -  Întâlnirea  -  Sharia (fragment)  -  ªahul de duminică  -  Cojocul (Cujuh)  -  Timpul schimbării  -  Meduza (III)  -  Timpul  -  Norma  -  Colecţionarul  -  Pulbere de stele  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Plastic  -  Jocul  -  Ankirah  -  Povestea trenului  -  Liber arbitru  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Fiii lui Rawser  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  La frontieră  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Omu' nostru de "sus"  -  Meduza (VIII)  -  Ultima frunză  -  “Virusul”  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Luminile oraşului XXXII  -  Solilocviu  -  Legendele Căutării  -  Proiecţionistul  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  Pierduţi în ceaţă  -  Triunghiul roşu  -  Casa nebunilor  -  Mărturisirea lui Abel  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Zei şi oameni  -  Paradox


Studiu - Femeile tot mai implicate în tehnologie

News TeamPublicat Vineri, 17 Decembrie 2004, ora 08:03

      Femeile ii "ajung din urma" pe barbati in ceea ce priveste modul in care accepta si privesc tehnologia. Aceasta este concluzia unui studiului "Women, Technology and Lifestyle" ("Femeile, tehnologia si stilul de viata"), realizat de compania Harris Interactive, la comanda Intel.
     
     
      DIFERENTE
     
      Realizatorii au examinat diferentele intre atitudinea barbatilor si cea a femeilor fata de tehnologie. Studiul dezvaluie faptul ca foarte multe femei folosesc noile tehnologii in viata de zi cu zi. "In intreaga lume, femeile accepta tehnologia ca pe un element integrat in viata lor personala si profesionala, dar si destinat unor ocazii sociale, spirituale sau romantice", a declarat dr. Genevieve Bell, antropolog cultural in cadrul Intel. Studiul interactiv Intel/Harris arata ca femeile (in proportie de 58%) se simt la fel de pierdute ca si barbatii daca nu isi verifica mesajele de e-mail cel putin o data pe zi. In plus, femeile continua sa isi doreasca tot mai multe de la tehnologia lor, caci majoritatea femeilor (62%), ca si majoritatea barbatilor (66%), sunt entuziasmate de ideea de a invata sa foloseasca noi caracteristici ale computerului lor.
     
     
      PROCENTE
      Femeile implicate in studiu au demonstrat ca ele deschid calea in materie de acces wireless la Internet, caci mai multe femei decat barbati considera ca aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aiba un laptop (39% dintre femei fata de 29% dintre barbati). Si barbatii (51%), si femeile (48%) sunt de acord ca aeroportul este primul pe lista locatiilor in care e util sa existe acces wireless la Internet. Totusi, femeile (38%) isi doresc mai mult decat barbatii (30%) sa existe o conexiune wireless in cabinetele medicale. Cu numai doi ani in urma, 54% dintre femei declarau ca s-ar panica daca si-ar lasa laptop-ul nesupravegheat intr-un loc public. In 2004, acest procent a crescut la 87%. (Cristian Ionita)
     
     
      DOAMNELE "TIF"
     
      Cercetatorii au ajuns chiar la concluzia ca a aparut un nou tip de femeie, cu cunostinte solide in domeniul tehnologiei, pe care au botezat-o femeia "TIF" (prescurtare de la Technology Involved Female - femeia implicata in tehnologie). Ea se regaseste in diverse segmente de varsta sau profesionale, de la tinerele femei care au crescut inconjurate de tehnologie si pana la femeile care au luat contact cu tehnologia la locul de munca. Spre exemplu, 50% dintre femeile tinere chestionate au raspuns ca urmatorul lor computer va fi un laptop. Doar 43% dintre barbati vor sa-si schimbe computerul de pe birou pe un laptop.
     

Sursa :   Jurnalul National
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online