evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Lacrimi de stea  -  Liber arbitru  -  Nouăsprezece zile (I)  -  Păsări de pradă  -  Praf minune (III)  -  Transcendere  -  Praf minune  -  Visul  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Experimentul  -  Pierderea  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Casa de la marginea pădurii  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Ultima frunză  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Înălţarea  -  De acum şi până-n noapte  -  De o sută de ori Adrian  -  Melodia care nu se aude  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  Nu este prima dată  -  Fereastra din spate  -  Macii  -  Luminile oraşului VII  -  Groparii  -  Jocul Zeilor (I)  -  Ziua a şaptea  -  În tren  -  Vatmanul - O pasiune  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Peştera II  -  Interviul  -  Unii îmi zic Charon...  -  Paradox  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Gustul libertăţii  -  Canicula  -  Valea însângerată  -  ªahul de duminică  -  Ion cel fericit  -  Resacul Timpului  -  Uchin (fragment)  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Simbioza  -  Alfa si Omega. Moon  -  Întâlnirea  -  Jocul Zeilor (II)


Radu Pavel Gheo loveşte din nou

News TeamPublicat Sâmbătă, 18 Decembrie 2004, ora 14:02

      O noua editie din "Adio, adio, patria mea, cu î din i, cu â din a"
     
      Scriitorul Radu Pavel Gheo va lansa, luni, la Iasi, a doua editie a bestseller-ului "Adio, adio, patria mea, cu î din i, cu â din a", aparuta la Editura Polirom, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.
     
      Provenind din literatura SF, Pavel Gheo s-a remarcat initial in mainstream prin participarea la faimosul si incriminatul numar despre Eminescu al revistei Dilema.
     
      Dupa intoarcerea din Statele Unite, unde a stat un an, ca urmare a cistigarii unei vize de rezident la faimoasa Loterie a Vizelor, autorul a publicat, in 2003, "Adio, adio, patria mea, cu î din i, cu â din a", care s-a dovedit a fi un succes de public si de critica. Volumul a obtinut anul acesta Premiul Asociatiei Scriitorilor din Timisoara. A doua editie, de-abia iesita pe piata, a aparut in noua colectie "Ego. Publicistica" a Editurii Polirom.
     
      Scriitorul, in virsta de 35 de ani, este redactor al editurii. A debutat in 1997 cu un volum de proza scurta, "Valea Cerului Senin". A lucrat la elaborarea primului Dictionar SF romAnesc. In 2001, in ajunul plecarii in Statele Unite, a publicat un volum de teorie si critica literara ? "Despre science fiction".
     
      Autorul a pendulat sapte ani intre Iasi si Timisoara si, dupa un an petrecut in Statele Unite ale Americii, s-a reintors in Timisoara. La Editura Polirom a mai publicat "RomAnii e destepti" (2004) si "Fairia ? o lume indepartata" (2004).
     
      Lansarea de luni, la care vor fi prezenti autorul volumului, poetul Emil Brumaru si cintaretii de jazz Tudor Amarandei si Catalina Beta, este organizata in parteneriat cu publicatia Suplimentul de cultura.
     

Sursa :   Obiectiv
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online