evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Călătorie la Muzeul Quale  -  Gânduri  -  Fata din vis  -  Jurământul  -  Meduza (XII)  -  Inelele lui Saturn  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Luminile oraşului IX  -  Cărăușul  -  Coana mare se mărită  -  Delir  -  Zei şi oameni  -  Canicula  -  Cunoaştere  -  Nu este prima dată  -  Big Bang Boo  -  Ankirah  -  Cerşetorul  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Almateea  -  Între două lumi  -  Fiii lui Rawser  -  Accidentul  -  Visând cu ochiul deschis  -  Vikingul  -  Petrecerea  -  Printre oameni  -  Vatmanul - Mass Media  -  Fântâna de iasomie  -  Gondolierul  -  Jocul Zeilor (I)  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Calul cruciatului  -  Luminile oraşului VII  -  Interviul  -  Pescarul la apus  -  Submarinul Roşu  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Luminile oraşului V  -  Ceasul voinicului  -  Misiunea  -  Elegie pentru Jeromed  -  Luminile oraşului XXXIV  -  Anul 10000  -  Meduza (II)  -  Luminile oraşului VIII  -  Plastic


Radu Pavel Gheo loveşte din nou

News TeamPublicat Sâmbătă, 18 Decembrie 2004, ora 14:02

      O noua editie din "Adio, adio, patria mea, cu î din i, cu â din a"
     
      Scriitorul Radu Pavel Gheo va lansa, luni, la Iasi, a doua editie a bestseller-ului "Adio, adio, patria mea, cu î din i, cu â din a", aparuta la Editura Polirom, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.
     
      Provenind din literatura SF, Pavel Gheo s-a remarcat initial in mainstream prin participarea la faimosul si incriminatul numar despre Eminescu al revistei Dilema.
     
      Dupa intoarcerea din Statele Unite, unde a stat un an, ca urmare a cistigarii unei vize de rezident la faimoasa Loterie a Vizelor, autorul a publicat, in 2003, "Adio, adio, patria mea, cu î din i, cu â din a", care s-a dovedit a fi un succes de public si de critica. Volumul a obtinut anul acesta Premiul Asociatiei Scriitorilor din Timisoara. A doua editie, de-abia iesita pe piata, a aparut in noua colectie "Ego. Publicistica" a Editurii Polirom.
     
      Scriitorul, in virsta de 35 de ani, este redactor al editurii. A debutat in 1997 cu un volum de proza scurta, "Valea Cerului Senin". A lucrat la elaborarea primului Dictionar SF romAnesc. In 2001, in ajunul plecarii in Statele Unite, a publicat un volum de teorie si critica literara ? "Despre science fiction".
     
      Autorul a pendulat sapte ani intre Iasi si Timisoara si, dupa un an petrecut in Statele Unite ale Americii, s-a reintors in Timisoara. La Editura Polirom a mai publicat "RomAnii e destepti" (2004) si "Fairia ? o lume indepartata" (2004).
     
      Lansarea de luni, la care vor fi prezenti autorul volumului, poetul Emil Brumaru si cintaretii de jazz Tudor Amarandei si Catalina Beta, este organizata in parteneriat cu publicatia Suplimentul de cultura.
     

Sursa :   Obiectiv
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online