evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Mimi, Momo şi Mumu  -  John-486  -  Elixirul vieţii  -  Sharia (fragment)  -  Război total  -  Omega  -  Boaba de spumă  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Îmbrățișare  -  Geneza  -  Conştientizarea  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Ancheta  -  Vizita  -  Follow-Me  -  Luminile oraşului XXIII  -  Plasa pe jăratic  -  Furnizorul de vise  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Concurenţă neleală  -  Înger în oglindă  -  Zori  -  Poetul cerşetor  -  Aici şi acum  -  Oglinda  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Tahiji  -  Luminile oraşului XIV  -  Rochia străvezie  -  Povestea trenului  -  Călătoria unui artist...  -  Ziua a şaptea  -  Planeta Fantomă  -  Melcul  -  Fata din vis  -  Nebunii lui Arrianus  -  Meduza (V)  -  Vid imprevizibil  -  Străinul  -  Peştera I  -  Alfa si Omega. Moon  -  Vrăjitoarea  -  Coconul  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Coconul  -  Tentaţia continuă  -  Mamal - Despărţirea  -  Fie-mi apa uşoară !  -  În tren  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !


Câştigă bani din desene animate

News TeamPublicat Marţi, 28 Decembrie 2004, ora 20:08

      De cand a terminat facultatea de arte, Iulian a facut mii de desene de animatie, care au ajuns in casele copiilor din toata lumea. De sase ani, tanarul lucreaza in Ungaria pentru studiouri occidentale care produc filme si castiga pentru un minut de animatie, ce poate fi realizat intr-o luna, peste 1.500 euro.
     
      Dupa ce a terminat facultatea, Iulian (foto dreapta) a lucrat pentru putin timp la Animafilm, desenandu-l pe Patratel in fel de fel de ipostaze. Banii erau putini, comenzile reduse, iar perspectivele deloc optimiste. Totusi, atunci cand cativa colegi au hotarat sa plece in Ungaria sa-si caute de lucru, Iulian i-a urmat si norocul a fost de partea lui. A ajuns in urma unei probe foarte exigente sa lucreze intr-un studio care produce filme de animatie si spoturi video.
     
      Cu creionul da viata acum personajelor de film pe bani buni, iar bucuriile profesionale le imparte cu sotia sa, Anca (foto stanga), care a fost si ea angajata la acelasi studio. "Pentru o secunda de film se fac 25 de desene, dar depinde de complexitatea cadrului. Daca fac un minut de film sunt platit cu 1.500, iar acest lucru il pot face aproape intr-o luna". Acum, Iulian are o noua comanda, la studioul din Ungaria: aceasta a venit din Germania si impreuna cu colegii lui trebuie sa realizeze a doua parte a filmului de animatie de lungmetraj "Ursuletul Lars" . "Prima parte a filmului a avut un mare succes, vanzandu-se peste 1,2 milioane bilete. E o intreaga echipa care lucreaza alaturi de mine si munca fiecaruia e la fel de importanta - unii deseneaza, altii coloreaza, fac decorurile, le mixeaza, pun vocile", ne spune Iulian.
     
      Cele mai multe productii la care au lucrat tinerii desenatori romani sunt englezesti - Percy, Kipper, Angelina-balerina, Mr. Bean, dar si frantuzesti, suedeze si maghiare. Dupa ce a realizat alaturi de colegii lui serialul de animatie Mr. Bean, a primit telefoane de la prieteni care i-au vazut numele pe generic. Un fost coleg i-a spus chiar ca a vazut filmul intr-un avion si s-a bucurat pentru succesul lui. "Acum am un proiect primit de la administratorii site-ului "concursmania" si vreau sa le fac o istorie animata a oamenilor care au participat la concursuri, incepand de la Adam si Eva", ne spune Iulian. in prezent, din cei 20 de romani angajati la studiourile din Ungaria, au mai ramas doar 6 si asta in mare parte din cauza concurentei puternice pe care o fac studiourile chineze si indiene pe piata mondiala de animatie.

Sursa :   Libertatea
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online