evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Creatorul  -  De aici, de sus...  -  Cine sunteţi?  -  Zori  -  Caseta pirografiată  -  Întâlnirea  -  Între ziduri  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Alfa si Omega. Moon  -  Corabia nebunilor  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Imdiola  -  Corabiile lungi  -  Fiii lui Rawser  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Ulysse şi Hector  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Delir  -  Petrecerea  -  Dispariţia  -  Curcubeul  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Floarea de loldilal  -  Arma secretă  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Trenul  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Panica  -  Joia neagră  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Coconul  -  Zei şi oameni  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  Ultima eclipsă (I)  -  Duhovnicul  -  Ciorna  -  Muzica  -  Claviaturi  -  Supravieţuitorul  -  Regele animalelor  -  Program de criză  -  Satiră robotică  -  Ion cel fericit  -  Îndelunga aşteptare  -  Clocitorul Josh  -  Pastel  -  Vânzatorul  -  În tren


Dăm buzna în reţea

In primele sase luni ale lui 2004, numarul de conexiuni la Internet a crescut cu 51% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2003. Daca aceasta tendinta se va pastra pana la sfarsitul anului curent, inseamna ca Romania si-a dublat numarul de conexiuni in doar 12 luni.

News TeamPublicat Marţi, 28 Decembrie 2004, ora 20:11

      EVOLUTIE
     
      Din ce in ce mai multi romani se conecteaza la magistrala informatica mondiala
      La 30 iunie 2004, numarul conexiunilor de acces la Internet a inregistrat o crestere cu 51,48%, comparativ cu numarul conexiunilor de acces la Internet inregistrat la sfarsitul anului 2003, a anuntat Ion Smeeianu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC). Din totalul conexiunilor de acces la Internet, peste 45% sunt conexiuni prin dial-up, la puncte fixe si la puncte mobile. In numarul conexiunilor dial-up la puncte fixe nu au fost luate in considerare conexiunile realizate prin intermediul cartelelor preplatite cu acces limitat si nelimitat la Internet, precum si conexiunile de acces la Internet care folosesc numere de acces de la Romtelecom de tipul "Premium Rate".
     
     
      BROADBAND
     
      In functie de lungimea de banda utilizata, la data de 30 iunie 2004, in comparatie cu sfarsitul anului 2003, conexiunile de acces la Internet in banda larga au inregistrat o tendinta ascendenta, de peste 26%. Conexiunile de acces la Internet in banda ingusta urmeaza aceeasi tendinta de crestere, cu un procent de 23,85%. Astfel, ponderea conexiunilor de acces la Internet in banda larga din totalul conexiunilor de acces la Internet reprezenta, la 30 iunie 2004, 21,88%. La sfarsitul primului semestru al anului 2004, numarul conexiunilor dedicate de acces la Internet a crescut cu 78,97% fata de 31 decembrie 2003, indiferent de suportul utilizat pentru asigurarea conexiunii de acces la Internet.
     
     
      VOCE
     
      De asemenea, in primul semestru al anului 2004, traficul international de voce s-a ridicat la 64% din traficul total pe 2003. La sfarsitul primului semestru al anului 2004, in Romania existau 1.169 de companii autorizate sa furnizeze retele publice fixe de comunicatii electronice. Dintre cele 183 de companii autorizate sa furnizeze servicii de telefonie prin intermediul retelelor publice fixe, 50 de companii furnizeaza efectiv servicii de telefonie - 20 de furnizori ofera servicii de telefonie prin intermediul retelelor proprii si 32 prin intermediul retelelor de acces ale altor persoane.
     
     
      OPERATORI
     
      La sfarsitul lunii iunie 2004 se inregistrau 49 de furnizori alternativi de servicii de telefonie activi pe piata, fata de 36 de furnizori alternativi activi la sfarsitul anului 2003. In functie de categoria de apeluri oferite, 16 operatori ofereau efectiv servicii de apeluri nationale, 13 - apeluri fix-mobil, iar 39 - apeluri internationale. La aceeasi data, erau inregistrati 4.540.429 de abonati la serviciile de telefonie fixa.
     
     

Sursa :   Jurnalul (Cristian Ionita)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online