evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Punct. ªi atât  -  Creatorul  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Children of mine  -  Întunericul vieţii  -  O poveste de Crăciun  -  Meduza (XII)  -  Cu preţul morţii  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  System Error  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Drumul care nu se vede  -  Valoare reziduală  -  Sete  -  Rapsodia  -  Luminile oraşului  -  Omul invizibil  -  Fragmente de... viaţă  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Theron Girradus  -  Atingeri sensibile  -  Călătoria  -  Sharia (fragment)  -  Nebunul  -  Praf minune (III)  -  Flida Flado  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  O lumânare pentru mama !  -  Aseară...  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Nu deschideţi uşa  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Delir  -  Epsilon  -  Avatarul  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Cosas de la vita  -  Copilul gheţii  -  Pescăruşul  -  Zombi  -  Colecţionarul de îngeri  -  Mutare disciplinară  -  O Poveste (?) modernă  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Icoana  -  Clocitorul Josh  -  Ultimul Paradis  -  Uezen. Echilibrul lumilor


Peter Pan: un secol de viaţă

News TeamPublicat Marţi, 4 Ianuarie 2005, ora 20:05

      Simpaticul personaj care refuza sa creasca a implinit anul acesta, pe 27 decembrie, 100 de ani. Se tine bine, nu-i asa? Vazandu-i chipul jucaus, privirea ferma, istetimea si felul in care se descurca in orice imprejurare, nu ai zice ca are un secol de viata!
     
      Cu toate acestea, Peter este batran, fara a fi insa si obosit. Din contra, cifrele de vanzari ale filmelor tesute in ultimii ani in jurul acestei povesti, scrise de James Matthew Barrie in 1904, sunt mai mult decat multumitoare.
     
      Mai mult, cunoscandu-i potentialul de a atrage publicul, producatorii continua sa investeasca in pelicule, animate sau cu actori adevarati, care istorisesc povestea "zburatorului" Peter Pan. Cea mai noua productie va putea fi vazuta si in Romania, dar mai avem putin de asteptat.
     
      "Finding Neverland" este o drama care imbraca in imagini si situeaza in timp nasterea personajului Peter Pan. Ce a dus la crearea lui, cine l-a inspirat pe autor, ce l-a impresionat? Daca subiectul nu vi se pare pana acum indeajuns de atragator, stati sa va insiram distributia. Johnny Depp, in rolul scriitorului J.M.
     
      Barrie, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell si Dustin Hoffman! in paranteza fie spus, Dustin Hoffman a fost cap de afis intr-o alta pelicula despre Peter Pan, jucand rolul capitanului Hook in filmul cu acelasi nume, fiind deci un familiar si un fan al povestii.
     
      "Finding Neverland" conduce pas cu pas, pornind de la unele interviuri cu autorul, la contextul in care s-a scris faimoasa poveste. Initial lansata sub forma unei piese de teatru (de altfel, prima oara a fost jucata pe scena), opera a devenit populara ca proza si, mai tarziu, sub forma de filme si desene.
     
      Conform filmului, Barrie si-a gasit inspiratia pe cand se afla intr-un parc cu cainele sau. intalneste patru baieti insotiti de mama lor, o persoana slabita de grija de a-si creste singura copii.
     
      in curand, toata lumea incepe sa vorbeasca despre Barrie si despre doamna Davis, lucru care pune in pericol chiar casnicia autorului. Ceea ce va iesi insa din aceasta intalnire va fi cunoscuta si fascinanta poveste a lui Peter Pan.
      "Finding Neverland" a fost nominalizat la mai multe categorii de la Globurile de Aur si, desi nu a castigat nimic, este indreptatit sa spere la un Oscar.

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online