evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Vară cu ciocănitori  -  Omega  -  Interferenţe  -  Vatmanul - Purificarea  -  Dispariţia  -  Cerşetorul  -  Meduza (XI)  -  Parte din mintea ta  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Închis  -  Meduza (IV)  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Gheşeft  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Începutul  -  Trenul  -  Plastic  -  Colecţionarul  -  Descoperirea  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Luminile oraşului XV  -  Scrisoarea  -  Luminile oraşului IV  -  Decablat  -  Transcendere  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Coconul  -  Fortul  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Vânzatorul  -  Vinerea Rozinelor Timpurii  -  Din vitrină  -  Jocul Zeilor (I)  -  Meduza (I)  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  O nouă zi  -  Concurenţă neleală  -  Vatmanul - Mass Media  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (I) Prinţul Canalelor  -  Drumul spre (II)  -  Antarctic City  -  Valoare reziduală  -  ªarpele Midgardului  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Călătoria  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Gândacul  -  Strada inocenţilor


Kim Jong-Il se pregăteşte de război cu SUA

Coreea de Nord planuieste mobilizarea totala in 24 de ore

News TeamPublicat Sâmbătă, 8 Ianuarie 2005, ora 11:13

      Phenianul a elaborat un "Ghid detaliat de razboi", care prevede utilizarea buncarelor si a retelelor subterane in cazul unui razboi impotriva SUA, enumerand modurile de evacuare, necesarul de provizii si arme si obligativitatea de a pune la adapost portretele, statuetele etc. ale lui Kim Jong-Il si intregii sale familii, potrivit cotidianului sud-coreean Kyunghyang, citat de AFP si Associated Press.
     
      Ziarul adauga ca "planul" de razboi a fost tiparit pe 7 aprilie 2004, cand regimul comunist nord-coreean se plangea ca ar fi urmatoarea tinta militara a Washingtonului dupa razboiul din Irak, iar informatiile au fost atestate si de autoritatile de la Seul.
     
      "Ghidul detaliat de razboi" a fost intocmit de Comisia pentru Aparare Nationala si semnat de liderul nord-coreean Kim Jong-Il. Cele 33 de pagini ale documentului contin 365 de puncte principale ce trebuie indeplinite in caz de conflict militar si reflecta, potrivit specialistilor, frica Phenianului fata de o posibila interventie armata americana.
     
      Dar copiei documentului care a intrat in posesia celor de la Kyunghyang ii lipsesc 15 puncte.
     
      Printre cele 350 de indicatii facute publice se face referinta la dotarea unitatilor militare cu posturi de comanda subterane, la mobilizarea totala (a aproximativ sapte milioane de rezervisti si membri ai partidului) in cel mult 24 de ore, la construirea, de urgenta, de restaurante, dormitoare si tot felul de facilitati subterane, pentru ada-postirea fortelor armate si oficialilor, si la
     
      purtarea unui razboi in trei faze: aparare, ofensiva si conflict prelungit.
     
      Serviciul secret sud-coreean a declarat ca "noi credem ca documentul reflecta pregatirile Coreii de Nord de razboi". Coreea de Nord este angrenata intr-o disputa cu Statele Unite si aliatii sai pe tema programului sau de arme nucleare, pe care refuza sa-l abandoneze.
     
      Phenianul a refuzat in repetate randuri sa se prezinte la negocieri, iar directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed El-Baradei, a declarat ieri ca problema nord-co-reeana se adanceste.
     
      Marti, Phenianul a acuzat SUA ca planuiesc sa disloce rachete in Coreea de Sud, pentru "un atac preventiv" asupra Nordului.
     

Sursa :   Romania Libera (Razvan Scaesteanu)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online