evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
X Factor  -  The Alien Revolution  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Fabrica de vise  -  Calul cruciatului  -  Starea de trecere  -  De acum şi până-n noapte  -  Iubirea de pe Venus  -  Groparii  -  Tentaţia continuă  -  Luminile oraşului IX  -  Legendele Căutării (II)  -  Nebunii lui Arrianus  -  Epsilon  -  Interviul  -  Transcendere  -  Jocul  -  Pulbere de stele  -  Puroi II  -  Călătoria  -  Jocul Zeilor (IX)  -  Cu preţul morţii  -  Inelele lui Saturn  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Vikingul  -  Recreaţia  -  Fiii lui Rawser  -  Dispariţia  -  Visul  -  Luminile oraşului XXII  -  Războiul lumilor  -  Ultima eclipsă (I)  -  Experimentul  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Exterminatorul  -  Praf minune  -  Prima pagină  -  Luminile oraşului XXVI  -  Pânza de păianjen  -  Luminile oraşului XXIX  -  Valea însângerată  -  Puterea pereche  -  Turnul de calcar  -  Darul divin  -  Fălci însângerate  -  Sfârşitul lunii  -  Poporul perfect  -  Somnul  -  Curcubeul  -  Călătorie la Muzeul Quale


Kim Jong-Il se pregăteşte de război cu SUA

Coreea de Nord planuieste mobilizarea totala in 24 de ore

News TeamPublicat Sâmbătă, 8 Ianuarie 2005, ora 11:13

      Phenianul a elaborat un "Ghid detaliat de razboi", care prevede utilizarea buncarelor si a retelelor subterane in cazul unui razboi impotriva SUA, enumerand modurile de evacuare, necesarul de provizii si arme si obligativitatea de a pune la adapost portretele, statuetele etc. ale lui Kim Jong-Il si intregii sale familii, potrivit cotidianului sud-coreean Kyunghyang, citat de AFP si Associated Press.
     
      Ziarul adauga ca "planul" de razboi a fost tiparit pe 7 aprilie 2004, cand regimul comunist nord-coreean se plangea ca ar fi urmatoarea tinta militara a Washingtonului dupa razboiul din Irak, iar informatiile au fost atestate si de autoritatile de la Seul.
     
      "Ghidul detaliat de razboi" a fost intocmit de Comisia pentru Aparare Nationala si semnat de liderul nord-coreean Kim Jong-Il. Cele 33 de pagini ale documentului contin 365 de puncte principale ce trebuie indeplinite in caz de conflict militar si reflecta, potrivit specialistilor, frica Phenianului fata de o posibila interventie armata americana.
     
      Dar copiei documentului care a intrat in posesia celor de la Kyunghyang ii lipsesc 15 puncte.
     
      Printre cele 350 de indicatii facute publice se face referinta la dotarea unitatilor militare cu posturi de comanda subterane, la mobilizarea totala (a aproximativ sapte milioane de rezervisti si membri ai partidului) in cel mult 24 de ore, la construirea, de urgenta, de restaurante, dormitoare si tot felul de facilitati subterane, pentru ada-postirea fortelor armate si oficialilor, si la
     
      purtarea unui razboi in trei faze: aparare, ofensiva si conflict prelungit.
     
      Serviciul secret sud-coreean a declarat ca "noi credem ca documentul reflecta pregatirile Coreii de Nord de razboi". Coreea de Nord este angrenata intr-o disputa cu Statele Unite si aliatii sai pe tema programului sau de arme nucleare, pe care refuza sa-l abandoneze.
     
      Phenianul a refuzat in repetate randuri sa se prezinte la negocieri, iar directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed El-Baradei, a declarat ieri ca problema nord-co-reeana se adanceste.
     
      Marti, Phenianul a acuzat SUA ca planuiesc sa disloce rachete in Coreea de Sud, pentru "un atac preventiv" asupra Nordului.
     

Sursa :   Romania Libera (Razvan Scaesteanu)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online