evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Ion cel fericit  -  Răscrucea  -  Dansând pe sârmă  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Uşa de la baie  -  Luminile oraşului XXXII  -  Meduza (III)  -  Ankirah  -  Gândacul  -  Paznicul grădinii de piatră  -  Exterminatorul  -  Panica  -  Novicele  -  Resacul Timpului  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Ghavany  -  Stâlpnicul  -  Metastază  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Cel care nu mai e  -  Al nouălea iad  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Portiţa  -  Vânătorii de poveşti  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Drumul care nu se vede  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Drumul spre  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Penato e căutat de prieteni  -  Big Bang Boo  -  Lunga vară  -  Luminile oraşului XIV  -  Archeopterix  -  Războiul lumilor  -  Întunericul vieţii  -  Fragmentalism  -  Apocalipsa  -  Întreg  -  Luminile oraşului XIX  -  Peştera I  -  Poveste de culcare  -  Pulbere de stele  -  Detenţie  -  Meduza (XI)  -  Pierduţi în ceaţă  -  O nouă zi


Scannerul flexibil

News TeamPublicat Luni, 10 Ianuarie 2005, ora 08:18

      Inginerul electronist Takao Someya si colegii sai de la Universitatea Tokyo au reusit sa realizeze un scanner de imagini incorporat intr-o folie din plastic flexibila, putin mai mare decit o carte de credit.
     
      Dispozitivul este extrem de usor si a fost conceput sa poata fi conectat la orice telefon mobil, care-l alimenteaza si-i serveste drept afisaj si mediu de stocare a informatiilor. Pentru ca este flexibil, aparatul poate copia aproape orice imagine sau text de pe o suprafata curbata, cum este eticheta unei sticle sau cotorul unei carti inchise.
     
      Scannerul, prezentat in premiera in SUA, reprezinta ultima creatie in domeniul aparatelor electronice flexibile, organice, care exploateaza proprietatile electronice ale materialelor plastice conducatoare de electricitate. Astfel de materiale (OLED), emitatoare de lumina, sint folosite pentru ecrane de calculator flexibile si urmeaza a fi folosite si la fabricarea de televizoare. Noul scanner utilizeaza insa fotodiode sensibile la lumina. Fiecare fotodioda din cele aproximativ 700, cite are prototipul, produce un curent, ca raspuns la stimulii luminosi, excitind tranzistorul asociat. Starea tranzistorilor din reteaua de fotodiode poate fi incarcata in memoria telefonului si convertita in imagini.
     
      Singurul neajuns al aparatului este ca nu poate scana o suprafata mai mare decit cea proprie, prin "maturare", asa cum pot sa faca o serie de scannere portabile de birou. Avantaje ar fi insa pretul de numai 10 dolari, dimensiunile reduse (7 centimetri patrati), precum si perspectiva ca in maximum trei ani sa apara pe piata in mai multe dimensiuni, intre care A4.
     

Sursa :   Evenimentul Zilei


Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online