evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Universul lent  -  Luminile oraşului II  -  Boaba de spumă  -  Poveste de culcare  -  Cărăușul  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Ion cel fericit  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Drum bun  -  Gândacul  -  Peştera II  -  Accidentul  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Fata morgana  -  Unii îmi zic Charon...  -  Caseta pirografiată  -  Licuricioaia  -  Peştera I  -  Kamikaze  -  Sentofagia  -  Legendele Căutării (II)  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Corabiile lungi  -  Luminile oraşului IX  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Dincolo de ceţuri  -  Gustul libertăţii  -  Ultima frontieră  -  Metastază  -  De acum şi până-n noapte  -  Luminile oraşului  -  Claviaturi  -  Striptease  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Pastel  -  Melcul  -  Ultima eclipsă (I)  -  Ultima eclipsă (II)  -  Ciorna  -  Inelele lui Saturn  -  O lumânare pentru mama !  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Piatra  -  Gânduri  -  Sender: High_Orbit_God  -  Viziune  -  Efect de înflorire (Napoca)


Românii prind gustul cumpărăturilor online

News TeamPublicat Marţi, 18 Ianuarie 2005, ora 20:17

      In 2004, tranzactiile de plata online in si din Romania pe carduri Visa au crescut substantial, demonstrind ca romanii au tot mai multa incredere in aceasta metoda.
     
      Conform datelor publicate ieri de Visa International, cifra totala de vinzari pentru anul 2004 arata ca, in Romania, comertul electronic derulat prin intermediul cardurilor Visa a depasit 5,7 milioane USD, detinatorii de carduri Visa romani si straini efectuind peste 41.
     
      000 tranzactii de cumparare prin intermediul Internetului, in si din Romania. Cea mai spectaculoasa crestere inregistrata in anul 2004 s-a produs in luna decembrie, cind detinatorii de carduri Visa au preferat sa isi utilizeze cardul pentru a face cumparaturi online mai mult decit in oricare alta luna a anului.
     
      Astfel, valoarea totala a vinzarilor realizate online in decembrie a atins peste un sfert (28%) din suma totala cheltuita online in tot anul 2004.
     
      Datele facute publice de Visa International arata ca, anul trecut, detinatorii de carduri Visa din Romania au cheltuit 4,6 milioane USD pentru a cumpara bunuri si servicii prin Internet, in magazinele virtuale din Romania si din strainatate, valoarea medie a unei tranzactii fiind de 135 USD.
     
      Aceste cifre reprezinta o crestere substantiala fata de datele corespunzatoare anului 2003, numarul si valoarea tranzactiilor pe Internet prin intermediul cardurilor Visa crescind cu 193%, respectiv cu 226%. Americanii au fost cei mai mari cheltuitori in magazinele virtuale romanesti, reprezentind 75% din cifra totala a cheltuielilor.
      Magazinele online raporteaza cresteri semnificative
     
      Faptul ca romanii au inceput sa cumpere tot mai mult prin intermediul Internetului se vede si din vinzarile realizate de magazinele on-line.
     
      Spre exemplu, firma Spot Digital, care gazduieste magazine online Digital Word, specializat in produse electrice si IT a inregistrat anul trecut o crestere a vinzarilor de aproximativ 20% fata de anul 2003. "Vinzarile online in Romania au inceput sa functioneze tot mai bine.
     
      Cel mai bine s-au vindut echipamentele multimedia, aparatele foto digitale sau cele audio-video", ne-a spus Paul Hrehorciuc, directorul general ar firmei.
     
      De asemenea, desi la inceput de drum in ceea ce priveste comertul electronic, managerii de la Oferta Stil XXI, magazin virtual ce comercializeaza produse de papetarie si aparatura de birou, estimeaza pentru anul acesta o triplare a comenzilor.
      Alerta de securitate
     
      Din 5 ianuarie a.c., un grup de hackeri a demarat o campanie de "phishing" indreptata impotriva Visa International. Peste 20 de milioane de e-mail-uri au fost trimise pentru a invita posesorii de carduri Visa sa se inroleze in sistemul Verified by Visa - informeaza no-cash."Hackerii sint extrem de periculosi prin inventivitatea lor.
     
      Ei au reusit sa copieze in cele mai mici detalii pagina Visa. Mai mult, pina si serverul de la care sunt trimise email-urile este foarte atent ales: http://usa.visa.com/ personal/security/vbv", a declarat Madalin Matica, director Dot Commerce Romania.
     
      "Prin completarea datelor solicitate, posesorii cardurilor care primesc un astfel de email risca sa ramina fara bani in cont. Noi am lansat aceasta alerta de securitate intrucit mesajele sint trimise si in Romania", a adaugat sursa citata.
     
      Pina in prezent, Visa nu a avut nici o reactie, desi sase agentii de prevenire a fraudelor din SUA au trimis alerte de avertizare a posesorilor de card.
     

Sursa :   Cotidianul (Daniel Oanta, Alina Stanciu)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online