evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Proprietate cu casă şi pădure  -  Depozit.02  -  Panica  -  Corespondenţă literară  -  Lacul negru  -  Camera de la capătul holului  -  Brăduţul  -  Curândul  -  Jurământul  -  O şansă pentru câţiva  -  Omul apropiat  -  Salvatorul  -  Ceasul voinicului  -  Evadare din Paradis  -  Puroi III  -  Luminile oraşului XX  -  Chat Room  -  Melcul  -  Ultima frontieră  -  Gustul libertăţii  -  Casa libertăţii  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Psihopatul  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Cristerra  -  Planeta Fantomă  -  Povestire  -  Concurenţă neleală  -  Cine sunteţi?  -  Ion cel fericit  -  Visând cu ochiul deschis  -  Talent  -  Umbrele nopţii  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Cioara  -  Vânzatorul  -  Novicele  -  Războiul  -  Vid imprevizibil  -  Jocul libertăţii  -  Timpuri Noi  -  Texte.01  -  Proză scurtă  -  Praf minune  -  Praf minune (III)  -  Arătarea  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  La chambre quotidienne (fr)  -  Anul 10000  -  Sfârşitul lunii


Contract în afară, diurnă în ţară

GLOBALIZARE - Programator bucurestean, delegat la Bucuresti

News TeamPublicat Marţi, 25 Ianuarie 2005, ora 21:37

      Integrarea in Uniunea Europeana s-a produs deja pentru unii romani. Un programator bine pregatit isi poate alege tara in care ii place sa traiasca si sa munceasca.
     
      Gasesti un contract de munca in strainatate. Muncesti acolo cateva luni bune si apoi seful te anunta: "Vei lucra la un proiect in Romania!".
     
      Cam asa a patit Adrian, unul dintre cei cateva zeci de programatori romani angajati la birourile din Cipru ale unei puternice firme americane de software. Un client al firmei este o companie din Romania, motiv pentru care bucuresteanul angajat la Limasol este delegat sa lucreze cu diurna la Bucuresti. Prima lui reactie? "Din toate tarile din lume unde ma puteau trimite, tocmai in Romania au ales sa ma trimita!", povesteste el zambind.
     
     
      DIFERENTE
     
      Viata in Cipru este mult mai relaxata, chiar daca munca este mai solicitanta. "N-am muncit atat de mult niciodata, decat poate pentru scurte perioade", spune programatorul. Dar sunt si avantaje. Un mediu de lucru mai bun decat in tara si un salariu care i-a permis sa inchirieze o casa cu trei camere la 700 de dolari si sa-si cumpere o masina second-hand. De altfel, castigul sau este unul dintre cele foarte bune in Cipru. Castigul net este mai bun si decat cel pe care l-ar avea daca ar fi angajat in Romania, dar "nu cu mult mai mult".
     
      EXODUL CREIERELOR
     
      Anual, circa 8.000 de studenti ai facultatilor de stat din domeniul informaticii si ciberneticii termina scoala, potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor. Scutirea de impozit pe veniturile din salarii, intrata in vigoare in 2001, a avut ca efect cresterea numarului de angajari in acest domeniu cu 40% pe an. Programatorii romani sunt foarte cautati. La sediul central al Microsoft, in Redmond, lucreaza mai bine de 300 de programatori romani. La randul sau, Google gazduieste 10 romani, in campusul de la Mountain View, la 50 de km sud de San Francisco.

Sursa :   Jurnalul (Adrian Mihai)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online