evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Sedrina  -  Poveste de culcare  -  Rochia străvezie  -  Robotul  -  Cel care nu mai e  -  ROV-27  -  Cursa  -  Big Bang Boo  -  Casa libertăţii  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Arta de a purta un război  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Fabrica de vise  -  Claviaturi  -  Cruciada bucătarilor  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Mămica şi El Diablo  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Înălţarea  -  Ghavany  -  Toate celelalte popoare  -  Recurent  -  Gri şi roşu auriu  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  Plastic  -  Mărire şi decădere  -  Vatmanul - Mass Media  -  Liniştea  -  Ciorna  -  Lumea de sus  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Je t'aime mélancolie  -  Ancheta  -  Puroi I  -  Gânduri  -  Cioara  -  Detenţie  -  Avatarul  -  Veşnic orizont  -  La lumina...  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Câmpul de luptă  -  Înger în oglindă  -  Întunericul vieţii  -  Vid imprevizibil  -  Canicula  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Gândacul  -  Răspuns fără întrebare


2005 aduce telefonul fără tastatură şi superprocesoarele

News TeamPublicat Miercuri, 26 Ianuarie 2005, ora 21:12

      In anul 2005, firmele din domeniul IT&C vor lansa pe piata romaneasca produse de ultima generatie. Astfel, cele mai noi modele de telefoane mobile, procesoare si chiar o platforma conceputa de Microsoft vor fi disponibile in magazine. O alta noutate de care se vor putea bucura si romanii va fi Playstation-ul portabil.
     
      DorinTa de a nu mai depinde de priza sau de calculatorul personal va fi perfect ilustrata de lansarile de produse a firmelor din sfera IT&C programate pentru perioada urmatoare.
     
      "Nevoia de mobilitate, cuplata cu oferta tot mai atragatoare, in termeni tehnologici si de pret, vor fi argumente tot mai importante pe o piata in crestere", considera Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (APDTIC).
     
      In urmatoarele luni, noi produse vor fi lansate pe piata.
     
      Telefon de aproape 30 de milioane
     
      In ultima luna, Nokia a lansat pe piata mai multe modele de telefoane. Cel mai scump dintre ele este Nokia 9500, care costa, la unii distribuitori, 29.990.000 de lei. Facilitatile sint pe masura pretului. In luna martie, cunoscutul producator va introduce pe piata romaneasca noi modele.
     
      Dintre toate, iese in evidenta Nokia 7710, un model fara tastatura. Orice comanda va fi apasata pe ecran. Ecranul va fi mare, astfel ca urmarirea unor programe de televiziune sau a unui film nu va solicita la maximum ochii proprietarului. Celelalte dotari ale aparatului sint la acelasi nivel.
     
      Tot in aceeasi perioada vor fi lansate, printre altele, modelele 6020 si 3230. Samsung va introduce pe piata romaneasca, in prima jumatate a anului, opt modele de telefoane mobile. E 300 este dotat cu camera foto VGA si dispune de o functie inedita, aceea de identificare a apelantului dupa fotografie.
     
      "P 730 este modelul de top al telefoanelor mobile Samsung cu camera incorporata, permitind pina la 60 de minute de inregistrare video cu sunet", spune Doru Oraselu, marketing manager HAT.
     
      Procesoare competitive
     
      Intel va insista pe tehnologia mobila. Astfel, primul pas il constituie lansarea unei platforme pentru tehnologia mobila Intel Centrino, ce le va oferi caracteristici video si audio superioare utilizatorilor de laptopuri. "Intel va lansa anul acesta procesoare multi-core pentru toate segmentele de PC de pe piata: desktop, server si mobile.
     
      Tehnologia multi-core va ajuta utilizatorii sa ruleze mai multe aplicatii in acelasi timp, fara a sta cu grija suprasolicitarii computerului", spune Irinel Burloiu, channel field sales engineer Intel.
     
      Tot Intel a lansat recent arhitectura Vanderpool, ce permite rularea mai multor sisteme de operare si aplicatii pe acelasi computer, insa pe partitii diferite.
     
      "Intel si AMD anunta pentru acest an noi generatii de cipuri, care vor permite receptarea programelor digitale de televiziune prin satelit prin intermediul PC-ului - in cazul Intel, respectiv al unui set top box atasat televizorului - in cazul AMD", mai spune Valentin Negoita.
     
      Microsoft va lansa Windows XP x64 Edition, o platforma elaborata pentru procesoarele din noua generatie. Aceasta va fi rulata si pe procesoarele de 64 de biti, dar permite si utilizarea aplicatiilor de 32 de biti. Ramine de vazut daca preturile acestora, inca nestabilite de producatori, vor fi la fel de atractive.
     

Sursa :   Cotidianul(Valentin Baesu)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online