evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Călătoria  -  Războiul  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Uchin (fragment)  -  Psihopatul  -  Din vitrină  -  Vrăjitoarea  -  Meduza (V)  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Vânătoarea  -  Puroi III  -  Jocul  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Norma  -  Sedrina  -  Geneza  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Coşmar  -  Păsări de pradă  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Ion cel fericit  -  Liber arbitru  -  Lunea Maniacilor  -  10 minute pâna la explozie  -  Pacientul  -  Nebunul  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Legendele Căutării  -  Striptease  -  Corespondenţă literară  -  Noapte bună, Andrei  -  Luminile oraşului VII  -  Gender X  -  Sinucigaş plătit  -  Antarctic City  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Peştera II  -  Aer  -  Visul demiurgului  -  Poză de buletin  -  Gri şi roşu auriu  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Mutare disciplinară  -  O noapte într-un ceas  -  Regele animalelor  -  Luminile oraşului XIX  -  Luminile oraşului XXIV  -  La lumina...  -  Plasa pe jăratic


Record: Un britanic a zburat cu elicopterul între cei doi Poli

News TeamPublicat Duminică, 30 Ianuarie 2005, ora 10:53

      Un explorator britanic a devenit primul om din lume care a zburat cu un elicopter de la Polul Nord la Polul Sud. N-a reusit din prima, dar de data aceasta Steve Brooks a dus la bun sfarsit voiajul care a durat doi ani. A parcurs peste 30 de mii de kilometri si 20 de tari.
     
      Steve Brooks a ajuns cu bine la Polul Sud, dupa cea mai lunga calatorie din viata lui. Plecat acum doi ani de la Polul Nord, exploratorul a traversat America de Nord, America Centrala, a zburat pe deasupra Amazonului si Anzilor pina in Tara de Foc.
     
      Nu a fost usor, dar am dus-o la capat. In viata trebuie sa mergi inainte si asta am facut si noi. Si am reusit. Iar satisfactia este nemaipomenita.
     
      In prima parte a calatoriei, Steve Brooks a avut-o copilot pe sotia lui, care a renuntat insa la marea aventura pentru ca era insarcinata. In cea mai dificila parte a voiajului, exploratorul britanic l-a avut alaturi pe copilotul Quentin Smith.
     
      Cei doi au plecat din tara de foc pe 6 ianurie si au ajuns la destinatie dupa aproape trei saptamini, infruntind ceata si vizibilitatea zero. Brooks, care a inconjurat de doua ori pamintul intr-un elicopter, are la activ mai multe recorduri. Printre altele, el este primul om din lume care a calatorit din America in Rusia intr-o amfibie special construita.
     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online