evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Frumuseţea numărului unsprezece  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Noapte bună, Andrei  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Stâlpnicul  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  La lumina...  -  Octopolul  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Visul demiurgului  -  Casa de la marginea pădurii  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Gândacul  -  Fata mării, Poliana  -  Jocul  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Experimentul  -  Fără doar şi poate  -  ªi atunci...  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  În tren  -  Dincolo de evoluţie  -  Muzica  -  Elegie pentru Jeromed  -  Cum să te fereşti de urs  -  La chambre quotidienne (fr)  -  Nick  -  Gustul libertăţii  -  2 fast 4 you  -  Psihopatul  -  Povestea unui suflet  -  Melodia care nu se aude  -  Păsări de pradă  -  Drum bun  -  Poveste cu un zmeu  -  Meduza (VI)  -  Iubirea de pe Venus  -  Marea Neagră. Iulie  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Resacul Timpului  -  Pânza de păianjen  -  Halta părăsită  -  Mamal - Beciul  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Meduza (VII)  -  Vatmanul - O pasiune


Record: Un britanic a zburat cu elicopterul între cei doi Poli

News TeamPublicat Duminică, 30 Ianuarie 2005, ora 10:53

      Un explorator britanic a devenit primul om din lume care a zburat cu un elicopter de la Polul Nord la Polul Sud. N-a reusit din prima, dar de data aceasta Steve Brooks a dus la bun sfarsit voiajul care a durat doi ani. A parcurs peste 30 de mii de kilometri si 20 de tari.
     
      Steve Brooks a ajuns cu bine la Polul Sud, dupa cea mai lunga calatorie din viata lui. Plecat acum doi ani de la Polul Nord, exploratorul a traversat America de Nord, America Centrala, a zburat pe deasupra Amazonului si Anzilor pina in Tara de Foc.
     
      Nu a fost usor, dar am dus-o la capat. In viata trebuie sa mergi inainte si asta am facut si noi. Si am reusit. Iar satisfactia este nemaipomenita.
     
      In prima parte a calatoriei, Steve Brooks a avut-o copilot pe sotia lui, care a renuntat insa la marea aventura pentru ca era insarcinata. In cea mai dificila parte a voiajului, exploratorul britanic l-a avut alaturi pe copilotul Quentin Smith.
     
      Cei doi au plecat din tara de foc pe 6 ianurie si au ajuns la destinatie dupa aproape trei saptamini, infruntind ceata si vizibilitatea zero. Brooks, care a inconjurat de doua ori pamintul intr-un elicopter, are la activ mai multe recorduri. Printre altele, el este primul om din lume care a calatorit din America in Rusia intr-o amfibie special construita.
     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online