evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Răscrucea  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Luminile oraşului XXX  -  Pierderea  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  Casa libertăţii  -  Delir  -  Visul demiurgului  -  ªi atunci...  -  Aniversarea  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Praf minune (II)  -  Muzica  -  Re-insecţie  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Nyprus  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Pasomii  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Vinerea Rozinelor Timpurii  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Gândacul  -  Timpuri Noi  -  Lunga vară  -  Pasul craiului de munte  -  Groparii  -  Fabrica de vise  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Cruciada bucătarilor  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Natură moartă, cu portret  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Interferenţe  -  Lunea Maniacilor  -  Pure Evil  -  Nebunul  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Manifestul de aur al desăvârşirii  -  ROV-27  -  Follow-Me  -  Ambiguitate clinică  -  Din vitrină  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Partida de bridge  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Punct. ªi atât  -  Fata morgana


Record: Un britanic a zburat cu elicopterul între cei doi Poli

News TeamPublicat Duminică, 30 Ianuarie 2005, ora 10:53

      Un explorator britanic a devenit primul om din lume care a zburat cu un elicopter de la Polul Nord la Polul Sud. N-a reusit din prima, dar de data aceasta Steve Brooks a dus la bun sfarsit voiajul care a durat doi ani. A parcurs peste 30 de mii de kilometri si 20 de tari.
     
      Steve Brooks a ajuns cu bine la Polul Sud, dupa cea mai lunga calatorie din viata lui. Plecat acum doi ani de la Polul Nord, exploratorul a traversat America de Nord, America Centrala, a zburat pe deasupra Amazonului si Anzilor pina in Tara de Foc.
     
      Nu a fost usor, dar am dus-o la capat. In viata trebuie sa mergi inainte si asta am facut si noi. Si am reusit. Iar satisfactia este nemaipomenita.
     
      In prima parte a calatoriei, Steve Brooks a avut-o copilot pe sotia lui, care a renuntat insa la marea aventura pentru ca era insarcinata. In cea mai dificila parte a voiajului, exploratorul britanic l-a avut alaturi pe copilotul Quentin Smith.
     
      Cei doi au plecat din tara de foc pe 6 ianurie si au ajuns la destinatie dupa aproape trei saptamini, infruntind ceata si vizibilitatea zero. Brooks, care a inconjurat de doua ori pamintul intr-un elicopter, are la activ mai multe recorduri. Printre altele, el este primul om din lume care a calatorit din America in Rusia intr-o amfibie special construita.
     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online