evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Vânătoarea  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Valoare reziduală  -  Jocul Zeilor (I)  -  Portiţa  -  Clocitorul Josh  -  Tolaie  -  Taina leului  -  Alertă !  -  Vânătorii de poveşti  -  Secretul  -  Perdeaua lui Simon  -  Dispariţia  -  Fragmentalism  -  Printre oameni  -  Fotografii  -  Mamal - Beciul  -  Pulbere de stele  -  Cu preţul morţii  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Luminile oraşului V  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Cercul  -  Muribundul  -  Întunericul vieţii  -  Gri şi roşu auriu  -  Conştiinţa împăcată  -  Enigma de cristal  -  Război total  -  Darul divin  -  Ciorna  -  Nouăsprezece zile (I)  -  Călătoria unui artist...  -  Luminile oraşului XXII  -  Octopolul  -  Fanfara municipală  -  Închis  -  Poveste de viaţă  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Ultima ispitire a sfântului Anton  -  Schimbare de management  -  Mamă de duminică  -  Novo Homo Sapiens  -  Gustul libertăţii  -  K  -  Strada inocenţilor  -  Casa de la marginea pădurii  -  Mesajul  -  Proză absurdă


Record: Un britanic a zburat cu elicopterul între cei doi Poli

News TeamPublicat Duminică, 30 Ianuarie 2005, ora 10:53

      Un explorator britanic a devenit primul om din lume care a zburat cu un elicopter de la Polul Nord la Polul Sud. N-a reusit din prima, dar de data aceasta Steve Brooks a dus la bun sfarsit voiajul care a durat doi ani. A parcurs peste 30 de mii de kilometri si 20 de tari.
     
      Steve Brooks a ajuns cu bine la Polul Sud, dupa cea mai lunga calatorie din viata lui. Plecat acum doi ani de la Polul Nord, exploratorul a traversat America de Nord, America Centrala, a zburat pe deasupra Amazonului si Anzilor pina in Tara de Foc.
     
      Nu a fost usor, dar am dus-o la capat. In viata trebuie sa mergi inainte si asta am facut si noi. Si am reusit. Iar satisfactia este nemaipomenita.
     
      In prima parte a calatoriei, Steve Brooks a avut-o copilot pe sotia lui, care a renuntat insa la marea aventura pentru ca era insarcinata. In cea mai dificila parte a voiajului, exploratorul britanic l-a avut alaturi pe copilotul Quentin Smith.
     
      Cei doi au plecat din tara de foc pe 6 ianurie si au ajuns la destinatie dupa aproape trei saptamini, infruntind ceata si vizibilitatea zero. Brooks, care a inconjurat de doua ori pamintul intr-un elicopter, are la activ mai multe recorduri. Printre altele, el este primul om din lume care a calatorit din America in Rusia intr-o amfibie special construita.
     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online