evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
ROV-27  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  Engel  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Aether pro narcosi  -  Fata mării, Poliana  -  Chat Room  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Ciorna  -  "Coincidenţă !" au strigat  -  Coconul  -  Sender: High_Orbit_God  -  Partida de bridge  -  BO  -  Liber arbitru  -  Himera  -  Fălci însângerate  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Iza  -  Gheşeft  -  Dona  -  Regele animalelor  -  Crist sideral  -  Destin  -  Jocul Zeilor (III)  -  Hoţul de timp  -  Drumul care nu se vede  -  Panica  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Tolaie  -  Copilul gheţii  -  Proces neverbal  -  Meduza (VIII)  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Povestire  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Acolo sus, vulbul  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Masa de duminică  -  Petrecerea  -  Vrăjitorul  -  Mr. Loverman  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Fotografii  -  Liniştea  -  Jocul Zeilor (II)  -  Darul divin  -  Întunericul vieţii  -  Iluzia viselor  -  2 fast 4 you


Record: Un britanic a zburat cu elicopterul între cei doi Poli

News TeamPublicat Duminică, 30 Ianuarie 2005, ora 10:53

      Un explorator britanic a devenit primul om din lume care a zburat cu un elicopter de la Polul Nord la Polul Sud. N-a reusit din prima, dar de data aceasta Steve Brooks a dus la bun sfarsit voiajul care a durat doi ani. A parcurs peste 30 de mii de kilometri si 20 de tari.
     
      Steve Brooks a ajuns cu bine la Polul Sud, dupa cea mai lunga calatorie din viata lui. Plecat acum doi ani de la Polul Nord, exploratorul a traversat America de Nord, America Centrala, a zburat pe deasupra Amazonului si Anzilor pina in Tara de Foc.
     
      Nu a fost usor, dar am dus-o la capat. In viata trebuie sa mergi inainte si asta am facut si noi. Si am reusit. Iar satisfactia este nemaipomenita.
     
      In prima parte a calatoriei, Steve Brooks a avut-o copilot pe sotia lui, care a renuntat insa la marea aventura pentru ca era insarcinata. In cea mai dificila parte a voiajului, exploratorul britanic l-a avut alaturi pe copilotul Quentin Smith.
     
      Cei doi au plecat din tara de foc pe 6 ianurie si au ajuns la destinatie dupa aproape trei saptamini, infruntind ceata si vizibilitatea zero. Brooks, care a inconjurat de doua ori pamintul intr-un elicopter, are la activ mai multe recorduri. Printre altele, el este primul om din lume care a calatorit din America in Rusia intr-o amfibie special construita.
     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online