evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Povestire  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Experimentul  -  Dincolo de evoluţie  -  Somnul  -  Războiul lumilor  -  Luminile oraşului VII  -  Între două lumi  -  Jocul  -  Vinerea Rozinelor Timpurii  -  Asaltul  -  Timpul  -  Gol  -  Cap de listă  -  Lumina neagră  -  În beci  -  Invizibilul  -  Engel  -  Mesajul  -  Copilul gheţii  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Moştenire de familie  -  Atingeri sensibile  -  Toate celelalte popoare  -  Al nouălea iad  -  Luminile oraşului XXI  -  Fântâna de iasomie  -  Nebunii lui Arrianus  -  Big Bang Boo  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Accidentul  -  ªi atunci...  -  Meduza (XI)  -  Păsări de pradă  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Stiinta si tehnica  -  Secretul  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Viola  -  Ulysse şi Hector  -  Plastic  -  Omega  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Coconul  -  Gheşeft  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Luminile oraşului IV  -  Aedes  -  Rapsodia


Cabliştii îşi întind antenele către televiziunea digitală

News TeamPublicat Marţi, 1 Februarie 2005, ora 20:10

      Mai multe firme si-au exprimat intentia de a implementa in Romania televiziunea digitala. Clientii pot receptiona un pachet de programe de televiziune fara a fi conectati la un operator de cablu.
     
      Televiziunea digitala a patruns si in Romania. Citeva firme si-au anuntat intrarea pe aceasta piata. Unele au lansat chiar oferte clare in acest sens. Pentru a putea receptiona programele, clientii trebuie sa achizitioneze echipamentul necesar. Principala tinta a firmelor care vor furniza astfel de servicii o reprezinta cartierele sau localitatile in care operatorii de cablu nu au ajuns.
     
      Pachetul de programe poate fi achizitionat si de cei racordati la un operator de cablu, dar sint nemultumiti de serviciile pe care acesta le ofera.
     
      Serviciul consta in retransmisia prin satelit a unui pachet de programe de televiziune. Un plus fata de varianta cablu o reprezinta calitatea semnalului, imaginea fiind la fel de clara ca atunci cind se vizioneaza un DVD. Programele tv vor fi transmise cu mai multe variante de subtitrare, utilizatorul alegind-o pe cea pe care o doreste.
     
      De asemenea, abonatii unor platforme de acest tip pot beneficia de alte avantaje - multisound (anumite programe sint transmise in format Dolby Surround sau dublate in mai multe limbi; aceste optiuni pot fi selectate de un abonat), posibilitatea de a ingradi accesul copiilor la anumite programe sau pot opta pentru diverse jocuri video.
     
     
      Ochii pe zone rezidentiale
     
      Cartierele in care firmele de televiziune prin cablu nu au ajuns constituie principala tinta a operatorilor de televiziune DTH. In aceasta categorie intra si ansamblurile de vile situate in afara oraselor. In Romania, primul serviciu de acest fel a fost lansat la sfirsitul anului trecut de catre FocusSat.
     
      "Tinta noastra o reprezinta cei care nu beneficiaza inca de nici un fel de serviciu de televiziune prin cablu. Deoarece nu avem nici un fel de limitare teritoriala, abonatii nostri se pot afla absolut oriunde in Romania. Sintem convinsi ca printre primii clienti vor fi familiile cu venituri peste medie din mediul rural si proprietarii de case de vacanta situate in locuri relativ izolate.
     
      De la astfel de potentiali clienti am primit deja citeva sute de solicitari de instalare", spune Cristinel Popa, director FocusSat.
     
     
      Deja se intrevede concurenta
     
      Potentialul acestei piete a atras atentia firmelor de televiziune prin cablu. RCS ofera, mai nou, si televiziune digitala. Alt furnizor de televiziune prin cablu care intentioneaza sa faca acelasi lucru este UPC.
     
      "In acest moment, piata din Romania este pregatita pentru un astfel de serviciu de telecomunicatii. Intentia UPC este de a lansa acest serviciu pina la jumatatea anului 2005", spune Richard Anderson, Managing Director UPC Romania.
     
      Numarul firmelor ce vor asigura astfel de servicii va fi mai mare. Publicul va fi insa cel care va spune daca televiziunea digitala va avea succes.
     
     
      Preturi pentru abonamente
     
      Pina in prezent, doar RCS si FocusSat furnizeaza astfel de servicii. La primii, abonamentul pentru pachetul de baza, ce contine 24 de programe, costa 5,25 dolari lunar, in vreme ce pentru pachetul extra, ce cuprinde alte patru programe, taxa este de 6,95 dolari. La ceilalti, fiecare abonat poate opta pentru un nivel de abonament situat intre 180.000 si 390.000 de lei, in functie de structura pachetului de programe solicitat. In prima faza, grila va avea 22 de programe, dar si doua pachete in sistemul "pay per view". Vor fi incluse atit programe romanesti, cit si straine.
     

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online