evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Ultima eclipsă (I)  -  Icoana  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Piese de muzeu  -  Ultima frunză  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Café du Marcel  -  Factorul "Haos"  -  Vânătoarea  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Extratereştrii alienaţi  -  Cum să te fereşti de urs  -  Chipul de pe Marte  -  Ultimul Paradis  -  Aripile din cer  -  Război total  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Antarctic City  -  Lala  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Melodia care nu se aude  -  Supravieţuitorul  -  Puroi III  -  Luminile oraşului  -  Recreaţia  -  Muzeu Apocaliptic  -  Ceasul ispitirii  -  Recurent  -  Engel  -  Gustul libertăţii  -  Boaba de spumă  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Tentaţia continuă  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  În umbra sorţii  -  Călătorii cu îngeri  -  Locul pierdut  -  Luminile oraşului XXIX  -  Penato e căutat de prieteni  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Luminile oraşului XII  -  Secretul  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  La chambre quotidienne (fr)  -  X Factor  -  Mărire şi decădere  -  Fragile  -  Darul divin


Arthur Miller a încetat din viaţă

News TeamPublicat Vineri, 11 Februarie 2005, ora 20:56

      Dramaturgul american Arthur Miller, unul din cei mari scriitori contemporani, a incetat din viata, la varsta de 89 de ani. Suferea de pneumonie, cancer si probleme cardiace.
     
      Piesele sale, cu puternicul lor accent pus pe viata de familie, moralitate si responsabilitate personala, sunt o reflectare foarte fidela a modului de viata american, cu toate complexitatile, dilemele si frustrarile sale.
     
      Castigator al premiului Pulitzer, pentru "Moartea unui comis voiajor", pe cand avea numai 33 de ani, Arthur Miller a lasat in urma sa o opera memorabila.
     
      "O mare parte din opera mea isi are izvorul in inima vietii noastre, fiindca astazi vedem cum familia se rupe, iar oamenii nu mai obisnuiesc sa traiasca prea mult in acelasi loc", spunea Arthur Miller intr-un interviu acordat in anul 1988.
     
      "Dizlocarea contribuie la sentimentul nostru de nesiguranta. Iti inoculeaza sentimentul ca nimic nu mai este permanent".
     
      Casatoria sa, in 1956, cu actrita Marilyn Monroe, l-a catapultat si mai mult pe luminile rampei, desi nu era genul de publicitate pe o cauta Miller.
     
     
      Arthur Miller si Marilyn Monroe
     
      Intr-un interviu acordat in anul 1992 unui ziar frantuzesc, Miller spunea despre Marilyn Monroe ca avea talentul de "a se autodistruge", si ca in perioada cat au fost casatoriti, "toata energia si atentia mi-au fost indreptate catre incercarea de a o ajuta sa-si rezolve problemele.
     
      Din pacate, nu am avut un succes prea mare".
     
      "Moartea unui comis voiajor", piesa pe care a terminat-o in numai sase saptamani, a fost extrem de bine primita de critica, imediat dupa lansarea ei pe Broadway, in regia lui Elia Kazan.
     
      "Nu mi-am inchipuit niciodata ca Moartea unui comis voiajor va lua proportiile pe care le-a luat, spunea Arthur Miller in anul 1988. A devenit un mit, nu numai in America, dar si in alte locuri din lume".
     

Sursa :   BBC Romanian
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online