evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Toate celelalte popoare  -  Soldatul  -  Puroi III  -  Rapsodia  -  Pulbere de stele  -  Prima pagină  -  Meduza (XI)  -  Exterminatorul  -  Fanfara municipală  -  Umbra  -  Vânzatorul  -  Darul divin  -  Meduza (I)  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  De aici, de sus...  -  Ea, eu şi ei  -  Pânza de paianjen  -  Fiii lui Rawser  -  Către a opta zi  -  Corabiile lungi  -  Echilibrul  -  Piese de muzeu  -  Luminile oraşului XX  -  Ultima eclipsă (I)  -  Universul lent  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Tânăr si încă nescris  -  Luminile oraşului III  -  Marea Neagră. Iulie  -  Mamă de duminică  -  Natură moartă, cu portret  -  Jocul Zeilor (I)  -  O nouă zi  -  Rochia străvezie  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  Luminile oraşului XXXIII  -  Acolo sus, vulbul  -  Nu deschideţi uşa  -  De acum şi până-n noapte  -  Experienţă pecuniară  -  Drumul care nu se vede  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Pierduţi în ceaţă  -  Mărire şi decădere  -  Regele animalelor  -  Vară cu ciocănitori  -  Luminile oraşului VI  -  Catedrala  -  Vânătoarea  -  Gondolierul


Nemuritori peste numai 20 de ani

News TeamPublicat Marţi, 15 Februarie 2005, ora 21:58

      Un inventator celebru spune ca, peste 20 de ani, stiinta va ajunge la un asemenea stadiu, incat oamenii vor deveni nemuritori. Asta ar fi posibil multumita unor roboti de dimensiunea unei celule care vor circula prin corpul uman si vor "remedia" orice problema de sanatate.
     
      La prima vedere, faptul ca oamenii sa devina nemuritori din 2025 pare viziunea unui creier cel putin infierbantat sau a unui ghicitor in stele care a interpretat gresit semnele ceresti. Nu e nici pe departe asa.
     
      Ray Kurzweil, omul de stiinta care a facut aceasta previziune, este castigatorul unor distinctii extrem de serioase, pe care le-a primit pentru activitatea sa de pionierat in domeniul ciberneticii. Printre altele, Kurzweil, acum in varsta de 56 de ani, a primit Premiul american Lemerson-MIT (in valoare de 500.000 de dolari) - una dintre cele mai valoroase distinctii ale lumii inventicii.
     
      In 1999, a primit Medalia Nationala pentru Tehnologie din partea Statelor Unite.
     
      VIZIUNE. De curand, omul de stiinta a publicat cartea "Fantastic Voyage: Live Long Enough to Live Forever" (Calatorie fantastica: traieste suficient de mult pentru a trai pentru totdeauna).
     
      In parte, lucrarea este un ghid despre cum ar trebui oamenii sa traiasca sanatos, pentru a ajunge sa beneficieze de viitoarea explozie a tehnologiei, care va face posibila prelungirea la infinit a vietii oamenilor. In fiecare an, nivelul de cunostinte tehnice al omenirii se dubleaza.
     
      Asta inseamna o crestere exponentiala, care va permite aparitia unor roboti de dimensiunea unei celule care sa se plimbe prin corpul uman si sa repare oase, muschi, artere sau chiar celule cerebrale. De asemenea, Kurzweil prezice ca vom putea descarca de pe Internet programe care sa ne imbunatateasca codul genetic.
     
      EXPERIENTA. Predictiile sale sunt mai indraznete decat romanele stiintifico-fantastice, dar Kurzweil si-a construit propriul computer si l-a programat sa compuna melodii inca de la varsta de 16 ani.
     
      Iar asta se intampla cu 40 de ani in urma, pe vremea cand nici nu exista conceptul de "computer personal", iar computerele erau niste masinarii gigantice tinute in functiune de echipe intregi de oameni de stiinta.
     
      In 1990, omul de stiinta a publicat cartea "Era masinilor inteligente", in care prezicea dezvoltarea unei retele mondiale a computerelor si aparitia unui computer capabil sa-l invinga pe campionul mondial la sah. Kurzweil a fost diagnosticat cu diabet pe cand avea 35 de ani. Era atat de grav, incat tratamentul cu insulina nu avea efect.
     
      A inceput un regim alimentar drastic si a ajuns sa renunte la insulina.
     
      CRITICI. Criticii spun ca predictiile sale in materie de nemurire sunt fantezii si ca se bazeaza pe salturi nejustificat de mari in materie de tehnologie. Sherwin Nuland, profesor la Yale, spune ca Ray Kurzweil este un geniu, dar ca a ajuns la varsta cand coamenii de stiinta straluciti devin obsedati de propria longevitate.
     
      "Uita ca actioneaza pe baza fricii biologice de moarte, iar asta le distorsioneaza apropierea rationala de conditia umana", spune Nuland.
     

Sursa :   Jurnalul National
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online