evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Sender: High_Orbit_God  -  Orb  -  Somnul uitării  -  Umbrele nopţii  -  Iza  -  Plasa pe jăratic  -  Eu, Singularul Absolut  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Omul cu păsări  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Mutare disciplinară  -  Citadela Asociaţiei  -  Robotul  -  Casa de la marginea pădurii  -  Valea însângerată  -  ªarpele de aramă (I)  -  Războiul lumilor  -  Reactorul  -  Pastel  -  Invizibilul  -  Outland  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Contrapaganda  -  2 fast 4 you  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Secretul  -  Fata din vis  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Soldatul  -  Dl. Ics  -  Stâlpnicul  -  Regele animalelor  -  Dincolo de evoluţie  -  Corespondenţă literară  -  Uezen  -  Big Bang Boo  -  Anul 10000  -  Melcul  -  Lumina de jad  -  Vară cu ciocănitori  -  În vizită la psihiatru  -  Peştera II  -  Flida Flado  -  Valoare reziduală  -  Crist sideral  -  Zona 25  -  Pure Evil  -  Coconul


România în topul fraudelor pe Net

News TeamPublicat Miercuri, 2 Martie 2005, ora 19:03

      Romania si Vietnam se afla, alaturi de SUA, in topul tarilor de unde au provenit cele mai numeroase fraude pe Internet in perioada Sarbatorilor de iarna din 2004.
     
      Tara noastra a ajuns iar in topul infractiunilor virtuale, potrivit unui studiu realizat de compania de securitate informatica VeriSign si preluat de Financial Times. Clasamentul include pentru prima data Hong Kong si Suedia, dar nu cuprinde tari situate pe primele pozitii in decembrie 2003, intre care se numarau Indonezia, Israel, India, Nigeria si Malaezia.
     
      Studiul VeriSign a mai indicat si o marire a numarului de infractiuni de tip "phishing", localizate in afara Statelor Unite. Este vorba de acele infractiuni prin care utilizatorii sunt convinsi sa-si dezvaluie datele personale si numerele cartilor de credit sub pretextul actualizarii bazei de date a unor institutii. Ponderea paginilor electronice implicate in acest tip de infractiuni produse in afara SUA a urcat, astfel, de la 37% in prima jumatate a anului trecut, la 58% in luna decembrie. Principalele tari de origine pentru astfel de site-uri sunt Coreea de Sud - 7,3% din total si Germania - 5,8% din total. Cu toate acestea, printre recordurile in materie se afla si un britanic. Astfel, in luna mai a anului trecut, Politia britanica a arestat un barbat din Lancashire care reusise sa insele, prin aceeasi formula, nu mai putin de 500.000 de persoane.
     
      VeriSign mai mentioneaza in raport ca gruparile implicate in infractiuni pe Internet incearca in mod frecvent sa schimbe locatiile unde le sunt gazduite site-urile, dat fiind ca este mai dificil pentru autoritati sa ceara inchiderea paginilor electronice din alte state.
     
      In incercarea de a combate acest fenomen, guvernele au inceput sa incheie, in ultima perioada, acorduri bilaterale de cooperare in acest domeniu.
     
      "Sase romani au fost condamnati definitiv si exista in jur de 20 de trimiteri in judecata in fiecare an", declara in luna septembrie a anului trecut, Ioana Albani, procuror in cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice.
     
      Potrivit unui raport FBI din 2004, infractorii cibernetici romani produc pagube de doua milioane de dolari pe an.
     
      La nivel mondial se pierd 150-200 de miliarde de dolari SUA in fiecare an din cauza infractionalitatii pe Internet.
     
      "Doua milioane de dolari nu inseamna mare lucru la nivel mondial, dar pagubele de imagine sunt mult mai mari.
     
      Exista companii romanesti care si-au mutat sediul in SUA, au inceput sa defileze pe piata drept companii americane, iar cifra de afaceri le-a crescut cu 40% anul urmator", a declarat Varujan Pambuccian, presedintele comisiei IT&C din Camera Deputatilor.

Sursa :   Jurnalul National
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online