evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Fiii lui Rawser  -  Peştera I  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Meduza (VII)  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Cerc la persoana întâi  -  Caiet de regie  -  Curândul  -  Dependent TV  -  Poveste cu un cui  -  Portiţa  -  Fragile  -  Diamantul  -  Puroi II  -  Plastic  -  La frontieră  -  Camera de la capătul holului  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Copilul gheţii  -  Novicele  -  Clocitorul Josh  -  Paradox  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (VI)  -  Luminile oraşului XXIV  -  La lumina...  -  Jocul Zeilor (I)  -  Epsilon  -  Ea, eu şi ei  -  Drumul spre  -  O nouă zi  -  Outland  -  Gri şi roşu auriu  -  O Poveste (?) modernă  -  Texte.01  -  În tren  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Limoniu  -  Locul pierdut  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Mergem acasă  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Stâlpnicul  -  Halucinaţie  -  Din vitrină  -  Poveste de culcare  -  Sfântul


Timbre cu Jules Verne lansate de Romfilatelia

News TeamPublicat Duminică, 3 Aprilie 2005, ora 22:11

      Romfilatelia a lansat, marti, la Institutul Francez, o emisiune filatelica dedicata implinirii unui centenar de la moartea scriitorului francez Jules Verne.
     
      Emisiunea "Centenar Jules Verne, 1905-2005" este formata din patru timbre prezentind imagini reprezentative din cele patru opere ale lui Jules Verne care au ca personaje români sau actiunea lor are loc pe teritoriul României.
     
      "Castelul din Carpati" - o misterioasa poveste de dragoste ce are loc intr-un castel din Transilvania - este ilustrat pe un timbru cu valoarea nominala de 19.000 lei.
     
      "Pilotul de pe Dunare" - un roman in care cititorul descopera România navigind pe Dunare, incepind de la Cazane si pina la varsarea Dunarii in Marea Neagra - este reprezentat pe un timbru in valoare de 21.000 lei.
     
      Romanul "Claudius Bombarnac" - care are ca personaj principal un român, iar actiunea sa poate fi comparata cu cea a unui film modern gen "James Bond" - este ilustrat pe un timbru in valoare de 47.000 lei.
     
      Timbrul ce ilustreaza romanul "Keraban incapatinatul" - o poveste in care apar primele descrieri ale Dobrogei de la sfirsitul secolului al XIX-lea facute de un francez - a fost cotat la valoarea de 56.000 lei.
     
      Timbrele au fost puse in circulatie la toate cele 7500 de oficii postale din România intr-un tiraj total de peste 509.000 exemplare.
     
      Dupa lansarea timprelor, la Institutul Francez , scriitorii Ion Hobana si Lucian Boia au tinut cite o conferinta pe tema cartilor pe care le-au scris despre opera lui Jules Verne.
     
      in cadrul conferintei lui Hobana, intitulata "Un castel al lui Jules Verne in Carpatii românesti", a fost lansata si cartea "Jules Verne. Chipuri, obiceiuri si peisaje românesti" ("Des personnages, des m'urs et des paysages roumains") aparuta la Editura Pro, in care autorul face o analiza amanuntita a elementelor românesti care apar in operele scriitorului francez.
     
      Conferinta lui Lucian Boia, profesor de istorie la Universitatea din Bucuresti si autorul cartii "Jules Verne. Les paradoxes d'un mythe" editata la Paris de Les Belles Lettres, a avut tema "intrebari despre Jules Verne".
     
      Anul 2005, cind se implinesc o suta de ani de la moartea lui Jules Verne, a fost declarat de UNESCO Anul International Jules Verne.
     

Sursa :   Obiectiv
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online