evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Conştientizarea  -  La copcă  -  Vikingul  -  Starea de trecere  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  Praf minune  -  Arătarea  -  Piatra  -  Proză absurdă  -  Omu' nostru de "sus"  -  Luminile oraşului X  -  Valoare reziduală  -  Somnul uitării  -  Casa libertăţii  -  Povestea unui ceas  -  Atingeri sensibile  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Meduza (V)  -  Fântâna de iasomie  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Gheşeft  -  Cerşetorul  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Homus trolEIbuzus  -  Copilul gheţii  -  Depozit.02  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Meduza (XII)  -  Pacientul  -  Descoperirea  -  Cioara  -  Conştiinţa împăcată  -  Către a opta zi  -  Pastel  -  Concurenţă neleală  -  Bodaproste  -  Genocidul  -  În umbra sorţii  -  Parte din mintea ta  -  Tranzit  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Omul apropiat  -  Plastic  -  Mamal - Despărţirea  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Vară cu ciocănitori  -  Legendele Căutării  -  Scrisoarea


Lansare record pentru "Star Wars : Revenge of the Sith"

News TeamPublicat Joi, 19 Mai 2005, ora 19:28

      Fanii "Star Wars" au participat la proiectiile speciale de miercuri noapte ale ultimei parti a seriei, "Razbunarea Sith", care ruleaza in cinematografele din toata lumea incepand de joi, transmite BBC News online. Specialistii au apreciat ca aceasta este cea mai mare lansare simultana din toate timpurile a unei pelicule cinematografice.

     

      Incepand de astazi, "Razbunarea lui Sith" va rula in cinematografe din peste 100 de tari. Filmul ruleaza in 3661 de cinematografe numai in Statele Unite si a vandut in avans un numar record de bilete in mai multe alte tari, afirma analistii. Acestia se asteapta ca filmul sa stabileasca noi recorduri de box-office in acest week-end.

     

      O firma americana de consultanta a estimat ca joi si vineri se vor inregistra 627 de milioane de dolari pierderi din cauza angajatilor care vor lipsi de la serviciu pentru a merge sa vada filmul.

     

      Cateva piete straine au raportat deja incasari in avans mai mari decat incasarile totale ale celorlalte filme din cea de-a doua trilogie, "Amenintarea fantomei" si "Atacul clonelor". "Avem vanzari fenomenale in avans, in mai multe tari", a declarat Paul Hanneman, director executiv al companiei de distributie Fox, revistei Variety.

     

      Un lant de cinematografe american a anuntat ca a vandut bilete in avans cu 60% mai mult decat pentru "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui", care a avut incasari de 124 de milioane de dolari in primele cinci zile de la lansarea in America de Nord.

     

      Intre timp, autoritatile au avertizat ca piata va fi inundata de copii pirat ale filmului. La Londra au fost confiscate carcase pentru DVD-urile si CD-urile pirat cu "Razbunarea lui Sith" si CD-uri cu o introducere realizata de George Lucas, dar variante pirat ale filmului propriu-zis nu au fost gasite inca.

     

      "Asta ne spune ca piratii se pregatesc sa inunde piata cu acest produs", a declarat Jim Angell de la Federation Against Copyright Theft's (FACT).

     

          

      Star Wars a eclipsat starurile de la Cannes

     

      Premiera mondiala a filmului "Razbunarea Sith", ultima parte din saga "Star Wars", a atras sute de fani in fata Palatului Festivalurilor de la Cannes, punand in umbra prezentarea a doua filme ce concureaza pentru Palme d'Or ("Quando sei nato non puoi piconderti", al italianului Marco Tullio Giordana, si "Batalla en el cielo" al mexicanului Carlos Reygadas).

      Inainte de inceperea proiectiei atat de asteptate a ultimei realizari a lui George Lucas, regizorul si actorii Hayden Christensen, Natalie Portman si
Hayden Christensen in "Star Wars : Episode III - Revenge of the Sith"
Samuel L. Jackson au fost salutati cu aplauze timp de mai multe minute.

     

      Numeroase personalitati au sosit la Cannes pentru a nu rata acest moment. Traversand spatiul din fata palatului prin fata unei garzi de onoare formata din "Stormtroopers", trupe de elita din imperiul galactic, Michael Madsen, Patrick Poivre d'Arvor, Alain Chabat, Pierre Richard si Clovis Cornillac au fost intampinati de o orchestra care a cantat celebra tema muzicala a seriei "Star Wars".

      "Razbunarea Sith", care a avut mare succes la publicul de la Cannes, este cel mai sumbru episod din cea de-a doua trilogie, care a fost turnata incepand din 1999 si care, din punct de vedere cronologic, preceda actiunea din primele trei filme, lansate intre 1977 si 1983. Acest ultim episod este singurul nerecomandat copiilor cu varsta sub 13 ani in Statele Unite. Cele cinci filme precedente au generat pana acum incasari de 3,4 miliarde de dolari in box office si peste 9 miliarde din activitati de merchandising.

     

      "Razboiul Stelelor", avertisment impotriva dictaturii

     

      Ultimul episod din saga "Star Wars" a fost vizionat duminica la Festivalul de film de la Cannes. Entuziasmul participantilor, al ziaristilor si al criticilor s-a facut simtit imediat: aplauze in momentul aparitiei infamului Darth Vader, dar si comentarii si chicoteli la ceea ce se apreciaza a fi o lovitura galactica la adresa lui? George W. Bush. Europenii dornici de aluzii cinematografice la politica actualei Administratii americane, satisfacuti din plin de trimful documentarului "Fahrenheit 9/11" al lui Michael Moore, au facut imediat legatura intre liderul de la Casa Alba si nasterea Imperiului Galactic.

     

      Dialogurile despre acte sangeroase si atrocitati ca unelte esentiale in asigurarea "pacii si stabilitatii", in principal prin intermediul unui razboi fabricat "pe genunchi", au dat imediat mireasma aluziei politice. Iar apoi a venit "citatul", in momentul in care protagonistul Anakin Skywalker a spus, putin inainte de a se transforma in Darth Vader: "Esti de partea mea sau esti inamicul meu". Pentru publicul de la Cannes, replica aminteste de ultimatumul lansat de Bush in 2001: "Sunteti fie cu noi, fie impotriva noastra in razboiul impotriva terorismului".

     

      Creatorul "Star Wars", George Lucas, a comentat ca prima serie a filmului a fost conceputa la finalul Razboiului din Vietnam, pe timpul Presedintiei lui Richard Nixon, insa subiectul peliculei este cat se poate de actual. Lucas si-a prezentat filmul drept o parabola pe tema amenintarilor la adresa democratiei, inclusiv in Statele Unite. Regizorul american a explicat ca intreaga serie intentiona, inca de la inceput, sa arate cum "o democratie devine o dictatura" si a trasat o paralela cu actualul conflict din Irak.

     

      Primul episod din serie, lansat in 1977, a aparut intr-o epoca in care, potrivit regizorului, americanii nu-l considerau pe Saddam Hussein periculos, ci ii ofereau arme de distrugere in masa. "Exista asemanari incredibile intre razboiul din Vietnam si cel din Irak", a declarat Lucas. "Poate ca filmul va deschide ochii oamenilor in Statele Unite, mai ales asupra amenintarilor la adresa democratiei", a adaugat el.

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online