evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
La lumina...  -  Meduza (II)  -  Zombi  -  Oglinda îngerilor  -  La chambre quotidienne (fr)  -  Lumina neagră  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Tânăr si încă nescris  -  Labirintul de gheaţă  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (VI)  -  Umbra  -  Cap de listă  -  Café du Marcel  -  Atalia  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Gustul libertăţii  -  Depozit.02  -  Prima pagină  -  Genocidul  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Uitarea  -  Caiet de regie  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Transplant de suflete...  -  Talent  -  Ambiguitate clinică  -  Dl. Ics  -  În umbra sorţii  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Dincolo de ceţuri  -  Archeopterix  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Drumul spre  -  Brăduţul  -  Dona  -  Camera de la capătul holului  -  Interferenţe  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Ea, eu şi ei  -  Program de criză  -  De aici, de sus...  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  Sentofagia  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Joia neagră  -  Drum bun  -  Fata mării, Poliana  -  Claviaturi  -  Aether pro narcosi


"Războiul stelelor" doboară recordurile

News TeamPublicat Marţi, 24 Mai 2005, ora 20:21

      "Razbunarea Sith", ultimul film din seria "Razboiul stelelor", doboara recordurile de incasari in SUA, unde fanii se inghesuie sa vada productia care povesteste cum s-a nascut celebrul personaj Darth Vader.
     
      Filmul are pina acum incasari de aproape 160 milioane de dolari in SUA si peste 300 milioane in intreaga lume, de la premiera de pe 19 mai.
     
      Filmul produs de George Lucas a adunat aproape 125 milioane de dolari de joi pina simbata, adica cele mai mari incasari aduse vreodata de o pelicula pe parcursul a trei zile. Productia americana a facut 50 milioane de dolari numai in ziua premierei, ceea ce reprezinta un alt record.
     
      In weekend, filmul a avut incasari de 108,5 milioane in SUA. De la lansare si pina ieri, pelicula a adus 158,5 milioane dolari in SUA si 144,7 milioane in afara Statelor Unite, adica peste 303 milioane pe plan international.
     
      Criticii considera ca "Razbunarea Sith" este cel mai spectaculos film din seria "Razboiul stelelor". Precedentele, "Amenintarea fantomei" si "Atacul clonelor", au adus 65, respectiv 80 milioane de dolari in weekend-ul inaugural.
     
      Trei zile de aur pentru Romaniafilm
     
      In Romania, "Razbunarea Sith" a fost vazut de 14.000 de spectatori in trei zile. Compania Romaniafilm, cea care a pus in circulatie trei copii ale filmului in intreaga tara, mai putin Moldova, a inregistrat un record absolut in aceasta privinta. Incasarile de pe urma filmului s-au cifrat la 1,2 miliarde lei, de asemenea un record.
     
      Anul trecut, cel mai vizionat film in retea a fost "Patimile lui Hristos", cu 170.000 de spectatori. Cele mai mari incasari pentru Romaniafilm, in 2004, le-a adus insa "Stapinul inelelor", care a fost vizionat de 150.000 de spectatori si a facut opt miliarde de lei.
     
      La Cinema Pro din Bucuresti, "Razboiul stelelor" a adus vineri, simbata si duminica incasari de peste 600 milioane de lei, fiind vizionat de 4.363 de spectatori. La Hollywood Multiplex din Bucuresti Mall, filmul a fost prezentat incepind de joi si a avut, pina duminica, peste 11.000 de spectatori si 1,4 milioane lei. Movieplex Plaza Romania a refuzat sa comunice date.
     
      Incasari in SUA in weekend
     
      1. "Razboiul stelelor: Episodul III - Razbunarea Sith", 108,5 milioane $
      2. "Monster-in-Law," 14,4 milioane $
      3. "Kicking & Screaming,"10,5 milioane $
      4. "Crash," 5,5 milioane $
      5. "Unleashed," 3,8 milioane $
      6. "Kingdom of Heaven," 3,4 milioane $
      7. "House of Wax," 3,2 milioane $
      8. "The Interpreter," 2,8 milioane $
      9. "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy," 2 milioane $
      10. "Mindhunters," 909.049 $
     

Sursa :   Evenimentul zilei
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online