evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Meduza (IX)  -  Al nouălea iad  -  Poveste cu un zmeu  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  Macii  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Transcendere  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Soldatul  -  Arătarea  -  Conştientizarea  -  Odă pentru Măria Sa, Îngerul nostru  -  Ultima frontieră  -  De aici, de sus...  -  Aici şi acum  -  Fata mării, Poliana  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Lacrimi de stea  -  Himera  -  Interferenţe  -  Calul cruciatului  -  Cojocul (Cujuh)  -  Orb  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Capsula  -  Drumul spre (II)  -  Oglinda  -  Taina leului  -  Ignis  -  Cercul  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Apocalipsa  -  Meduza (VI)  -  Mărire şi decădere  -  Colecţionarul de îngeri  -  Fluturi  -  Coana mare se mărită  -  Creatorul  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Liber arbitru  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Luminile oraşului VIII  -  Învingătorul ia totul  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Decablat  -  Striptease  -  Extratereştrii alienaţi  -  Paznicul grădinii de piatră  -  Ziua în care a dispărut Mircea


Previziune - Salarii mari în IT

News TeamPublicat Duminică, 5 Iunie 2005, ora 19:22

      Anul acesta, nivelul mediu al salariilor in industria romaneasca de software si servicii din Romania va inregistra o crestere de 15-20% in lei sau 30% in euro si 40% in dolari, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala a Industriei de Software si Servicii.
     
      Salariile programatorilor vor creste constant
     
      Studiul "Salariile in industria romaneasca de software si servicii" a fost realizat de ANIS pe baza datelor din bilanturile firmelor, indicatori furnizati de ITC, cifre din publicatiile Institutului National de Statistica, rapoarte ale firmelor de consultanta si altele.
     
      "Aceste salarii vor inregistra, in anul 2005, precum si in anii urmatori, o crestere importanta alimentata de evolutiile pozitive ale pietei IT externe si interne, de extinderea investitiilor straine, dar si de dezechilibrul tot mai accentuat de pe piata muncii intre cererea in continua crestere si oferta care stagneaza", a afirmat Florin Talpes, presedintele ANIS.
     
      Continuarea cresterii in anii urmatori cu o rata anuala de circa 15%, in euro, va conduce la un salariu mediu brut pe sector de cel putin 1,9 ori mai mare in 2008 fata de 2004.
     
      Anul trecut, salariatii companiilor din industria de software si servicii au avut, in medie, un salariu brut lunar de 310 euro (385 dolari sau 12,55 milioane de lei).
     
      Dezvoltarea deosebit de puternica a sectorului si cererea globala de specialisti au determinat cresteri semnificative ale salariilor in ultimii ani, se arata in studiu. Astfel, in 2004, venitul salarial brut mediu era de 2,2 ori mai mare decat in 1998 pentru intreg sectorul si de 2,7 ori pentru firmele care dezvolta software.
     
      In aceeasi perioada, media salariului brut pe intreaga economie a crescut doar de 1,7 ori, decalajul ratei de crestere fiind mai accentuat in privinta salariului net.
     
      In 1998, media sectorului software si servicii era foarte apropiata de cea din economie, iar in 2004 a devenit de 1,6 ori mai mare (si de 3-4 ori mai mare pentru unele categorii de firme software), tendinta fiind ca aceasta distantare fata de salariul mediu sa creasca.
     

Sursa :   Jurnalul National (Cristian Ionita)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online