evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Lunea Maniacilor  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Geneza  -  Fălci însângerate  -  Lacrimi de stea  -  Puterea pereche  -  Către a opta zi  -  Omega  -  Ceasul voinicului  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Zombi  -  Aniversarea  -  Sub nori  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Jocul Zeilor (I)  -  Muzeu Apocaliptic  -  Hoţul de timp  -  Luminile oraşului XX  -  Mărturisirea lui Abel  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Poză de buletin  -  Îndelunga aşteptare  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Cărăușul  -  Meduza (IX)  -  Mamal - Beciul  -  Outland  -  Oglinda  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Întâlnirea  -  Visul demiurgului  -  Îmbrățișare  -  John-486  -  Copilul gheţii  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Imdiola  -  Halta părăsită  -  Gender X  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Vizita  -  Sender: High_Orbit_God  -  Stiinta si tehnica  -  Comando Fox  -  Inelele lui Saturn  -  Joia neagră  -  Ignis  -  Furnizorul de vise  -  Diamantul  -  Depozit.02  -  De o sută de ori Adrian


Telefonia pe net aruncă în aer operatorii clasici

Utilizatorii care opteaza pentru un abonament contra cost la astfel de site-uri pot comunica oriunde pentru doar cativa centi pe minut. Sunt necesare doar un computer, o pereche de casti cu microfon si o conexiune buna la Internet

News TeamPublicat Marţi, 7 Iunie 2005, ora 23:31

      Internetul se intrece in a oferi facilitati de comunicare rapida si lejera. Sistemele Voice on the net sau Voice over IP au dezvoltat extrem de mult posibilitatile de comunicare, iar costurile acestor operatiuni sunt derizorii. Acest tip de comunicare a aparut in anii '90, iar modul de functionare se rezuma la a transmite de pe calculatorul personal al celui care initiaza o convorbire "pachete de voce" securizate catre orice destinatar: un alt computer, un telefon fix sau mobil de oriunde din lume sau chiar un fax.

      Insa lucrurile nu au fost la fel de la inceput. Inca din anii '90, o serie de aplicatii permiteau comunicarea cu ajutorul unui microfon intre mai multe computere. Insa conexiunile defectuoase la Internet din acea vreme faceau ca respectivele discutii sa fie greoaie si de o calitate slaba. In ultimii ani, dezvoltarea netului a facut ca preturile la acest gen de servicii sa scada spectaculos.

     

      Servicii diverse

     

      Comunicatiile pe Internet imbraca deja toate formele posibile de comunicare: convorbiri de la PC la PC, de la computer la telefon sau invers, aplicatii de genul celor oferite de net2phone, care creeaza posibilitatea de a comunica pe Internet de la doua terminale telefonice fixe sau mobile etc.

     

      Veteranul acestui gen de comunicatii este net2Phone.com, un site ce ofera posibilitatea de a comunica pe Internet de pe computer catre telefoane din intreaga lume inca din 1996. Utilizatorii net2Phone au posibilitatea de a instala un soft ce permite apelarea oricarui numar de telefon, fix sau mobil, aflat oriunde pe glob prin intermediul Internetului, la costuri ridicol de mici. Software-ul reprezinta o interfata grafica sub forma unui telefon cu taste pentru formarea numerelor si are toate facilitatile unui telefon obisnuit.

     

      Odata inregistrat pe site, clientul primeste un numar de cont si un PIN pe care trebuie sa-l alimenteze de pe cartea de credit spre a putea initia apeluri. Clienti din peste 200 de tari folosesc sistemul oferit de net2Phone.com.

      Sub aceasta forma de comunicare functioneaza aproape toate site-urile de specialitate. Noutatea consta in faptul ca, de curand, tot mai multe astfel de companii ofera servicii de comunicare gratis. In acest fel, atrag in "afacere" un numar mare de utilizatori, pentru a-si asigura un volum de publicitate suficient ca sa poata supravietui.

     

     

      Asediu in spatiul virtual

     

      Un alt serviciu de comunicatii telefonice pe Internet care vine puternic din spate este Hottelephone.com. Marele avantaj al acestui site este faptul ca ofera comunicatii gratis de la computerul personal catre telefoanele din 25 de tari, printre care Australia, Anglia, Canada, Franta, Germania etc.

     

      Dezavantajul acestui sistem consta in calitatea legaturii, care are de suferit, iar posibilitatea de a realiza o convorbire este destul de redusa din cauza numarului mare de utilizatori care asalteaza zilnic site-ul Hottelephone.

      MyFreeld.com, un alt site cu o oferta generoasa, da posibilitatea de a apela orice post telefonic din lume de pe PC-ul de acasa. Pe acest site convorbirile gratis sunt limitate la doua minute, insa apeluri catre tari precum Anglia, Franta, SUA, Mexic sau Australia costa cel mult cinci centi. Nici tarifele catre celelalte 200 de tari care pot fi apelate de pe acest site nu difera foarte mult. La acest site deranjeaza insa faptul ca la fiecare numar apelat se deschid automat zeci de bannere publicitare sau trimiteri catre diferite site-uri ale sponsorilor.

      Din categoria "greilor" in comunicatiile "Net2phone" face parte si Dialpad.com. Site-ul, care oferea pana nu de mult convorbiri gratis calculator-telefon fara limite de timp sau fara cerinta de a incarca si instala programe suplimentare, a intors foaia ajungand sa functioneze ca toate celelalte site-uri din domeniu. Cu toate acestea, tarifele catre aproape toate destinatiile costa in jur de trei centi pe minut. Dezavantajul site-ului, folosit de peste 14 milioane de oameni, l reprezinta faptul ca ofera convorbiri gratis doar pentru SUA.

     

      Cerinta necesara pentru a utiliza acest tip de comunicatie: un computer personal cu o configuratie minima. Un procesor Pentium la 133 MHz si o placa de sunet instalata la care sa fie atasata o pereche de casti cu microfon reprezinta tot necesarul tehnic pentru a realiza convorbiri de pe computerul personal catre orice telefon din lume. Desigur, sunt necesare o conexiune la Internet cat mai fiabila si un modem puternic.

     

      Aceste tipuri de comunicare pe care le ofera Internetul, de multe ori ignorate, au provocat anual reduceri drastice ale tarifelor operatorilor de telefonie clasica.

     

      Site-uri care ofera convorbiri gratis

     

      Hottelephone.com: Australia, Anglia, Canada, Danemarca, Franta, Germania, Hong-Kong, Italia, Irlanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Spania, Suedia, Elvetia, SUA. Permite convorbiri de la computer la telefon. Calitatea legaturii depinde de orele la care accesati site-ul. Servicii gratis pentru 25 de tari. Timp nelimitat.

     

      Myfreeld.com: Franta, Germania, Hong-Kong, Israel, Japonia, Mexic, Irlanda, Spania, Suedia, Elvetia, Taiwan, Anglia, SUA

      Convorbirile gratis de la calculator la telefon sunt limitate la doua minute.

     

      Go2call.com: SUA, Canada, Irlanda. Se ofera 15 min. gratis (trial offer), insa la inregistrare se cere codul de pe cartea de credit pentru a evita inregistrarile duble folosind diferite adrese de e-mail.

     

      Poptel.com: SUA, Franta, Spania, Italia, Finlanda, Germania, Elvetia, Norvegia, Danemarca, Luxemburg. Pentru convorbiri gratis calculator-telefon, limita este de cinci minute.

      PC2call.com: Anglia. Convorbiri calculator-telefon gratis (posibilitatea de a crea hot button pentru reconectari)

      Phonefree.com: SUA. Convorbiri gratis calculator-telefon cu SUA. Convorbiri gratis calculator-calculator cu toate tarile.

      Click2asia.com: SUA, Coreea. Convorbiri gratis calculator-telefon.

     

      Broadpoint.com: SUA. Pana la doua ore de convorbiri gratis calculator-telefon contra reclamei ascultate. Doua minute de convorbiri pentru 10-15 secunde de reclama. Nu este nevoie de abonament lunar.

     

Sursa :   Saptamana Financiara (Vasile Damian)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online