evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Călătorie la Muzeul Quale  -  Omul invizibil  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Visul  -  Eu şi Cu Mine  -  Cosas de la vita  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  De o sută de ori Adrian  -  Antarctic City  -  Petrecerea  -  Dl. Ics  -  Jeopardy  -  Fălci însângerate  -  Luminile oraşului XXIX  -  Umbrele nopţii  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Parte din mintea ta  -  Lumină dublă  -  Pasomii  -  Engel  -  Strada inocenţilor  -  Închis  -  Nebunul  -  Puroi II  -  Veşnic orizont  -  Meduza (II)  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Sedrina  -  Tranzit  -  Gol  -  Destin  -  Limoniu  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Luminile oraşului V  -  ªahul de duminică  -  Citadela Asociaţiei  -  Cyborg story  -  John-486  -  Arta de a purta un război  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Comando Fox  -  Ulysse şi Hector  -  Luminile oraşului XII  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Macii  -  Melodia care nu se aude  -  Café du Marcel  -  Regele animalelor  -  Detenţie


Securitate - Informaţii despre OZN în reţeaua armatei

Hackerii cauta informatii despre OZN-uri prin computerele NASA si ale Pentagonului

News TeamPublicat Duminică, 12 Iunie 2005, ora 19:56

      GHINION.
     
      Povestile cu extraterestri i-au facut pe "curiosi" sa cotrobaie prin computerele agentiilor americane
     
      "Solo" este un faimos hacker britanic care a bagat in sperieti Pentagonul si NASA. Oficialii americani spun ca acesta ar fi cautat prin computere informatii despre OZN-uri. Justitia americana cere britanicilor extradarea hackerului.
     
      Britanicul Gary McKinnon (cunoscut pe Internet sub pseudonimul "Solo") este considerat de catre oficiali ai Armatei americane cel mai periculos hacker. In perioada 2001-2002, Solo a obtinut acces neautorizat in peste 100 de retele de computere din diverse baze ale Armatei americane (inclusiv de la Pentagon), precum si de la agentia spatiala NASA. Initial, hackerul a fost arestat in martie 2002, dupa ce Politia britanica a primit o plangere din partea NASA, dar a fost eliberat cateva luni mai tarziu. Dupa mai multe incercari nereusite, justitia americana face in continuare presiuni pentru ca McKinnon sa fie "transferat" peste ocean, pentru judecata. McKinnon a fost arestat miercuri si eliberat pe cautiune. La 27 iulie, avocatul hackerului trebuie sa-si apere clientul in fata cererii de extradare. Pana atunci, i-au fost interzise accesul la Internet si achizitia vreunui "document pentru voiaj extern". Reprezentantii Armatei au declarat pentru BBC ca hackerul ar fi cautat de fapt informatii despre OZN-uri.
     
     
      ATACURI IN LANT
     
      Povestea "americana" a lui McKinnon a inceput in 2001, cand a accesat o baza de date de la un computer al armatei de la Fort Myer (Virginia). Succesul britanicului a continuat prin retele ale US Navy, US Air Force, NASA, Departamentul Apararii. Conform acuzelor aduse de oficiali americani, hackerul a copiat documente "importante", a sters diverse fisiere, intre care 1.300 conturi de utilizatori, si a monitorizat traficul. La putin timp dupa atentatul de la World Trade Center, hackerul a reusit sa fure informatii din reteaua de 300 de computere de la o baza americana din New Jersey. Avand in vedere momentul acelui atac informatic, intreaga retea a fost inchisa pentru o saptamana. "Nu avem informatii ca documentele furate ar fi fost vandute unor guverne straine sau unor organizatii teroriste", au declarat pentru CNN oficiali americani. Pagubele totale ar fi de aproximativ un milion de dolari. Daca va fi gasit vinovat de judecatorii americani, ar putea primi o pedeapsa de 5 ani inchisoare si o amenda de 400.000 de dolari.
     
     
      IREZISTIBILA ATRACTIE A NASA
     
      NASA a suferit mai multe "vizite" din partea hackerilor (unele recunoscute de agentie), de multe ori aparand si numele unor romani care ar fi atentat la reteaua agentiei. Unul dintre cele mai "interesante" atacuri informatice s-a petrecut in 2003.
     
      La cateva ore de la pierderea navetei spatiale Columbia, un grup de hackeri a atacat si a "doborat" serverele Laboratorului Jet Propulsion. Atacul, revendicat de un grup care isi spunea Trippin Smurfs, ar fi fost o reactie de protest la pozitia SUA in Irak.

Sursa :   Jurnalul (ALEXANDRU RADESCU)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online