evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Jeopardy  -  Asaltul  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Almateea  -  Conştiinţa împăcată  -  ROV-27  -  Paznicul grădinii de piatră  -  Mamal - Beciul  -  Aer  -  Trenul  -  Cursa  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Clocitorul Josh  -  Fereastra din spate  -  Plastic  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Cartea cu autor necunoscut  -  La frontieră  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Visul demiurgului  -  Melcul  -  Norul de argint  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Lala  -  O poveste de Crăciun  -  Metastază  -  Ultima eclipsă (I)  -  Lumina de jad  -  Uitarea  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Fragile  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Sinucigaş plătit  -  Somnul uitării  -  O Poveste (?) modernă  -  Luminile oraşului XXIV  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Pasomii  -  Orb  -  Dansând pe sârmă  -  Iluzia viselor  -  Recurent  -  Luminile oraşului XII  -  Scrisoarea  -  Uitare  -  Legenda "OMU"-rilor  -  În umbra deasă a realităţii


Steven Spielberg aşteaptă extratereştrii

News TeamPublicat Duminică, 3 Iulie 2005, ora 18:08

      Regizorul american Steven Spielberg este contrariat de faptul ca, in prezent, numarul semnalarilor bine documentate privind aparitia unor OZN-uri este mult mai mic decat in urma cu 20 de ani. Aceasta situatie este cu atat mai ciudata cu cat, spune faimosul regizor, la ora actuala, omenirea dispune de aparate mai sofisticate si mai la indemana, care ar permite inregistrarea unor eventuale nave extraterestre. Dupa ce a regizat mai multe filme ce abordeaza teme "extraterestre", cum ar fi "Intalnire de gradul III", "ET" sau, mai recent, "Razboiului lumilor", Spielberg, astazi in varsta de 59 de ani, se declara dezamagit ca, dupa cum stau lucrurile, nu va mai apuca sa vada dovezi clare, indubitabile, despre existenta navelor din alte lumi si, implicit, despre existenta unor civilizatii inteligente in alte colturi ale Universului.
      "In lume sunt milioane de camere video si, totusi, la ora actuala avem mai putine inregistrari ale unor OZN-uri, sau macar asa-zise OZN-uri, decat aveam in 1970 sau 1980. Numarul camerelor video a crescut cu 150% si atunci ma intreb de ce avem mai putine semnale de acolo, de sus", a declarat, cu naduf, Steven Spielberg.
      "Cred ca suntem cu totii de acord ca nu suntem singuri in Univers. Nici nu-mi pot imagina ca am fi singura forma inteligenta de viata in Univers. Singura mea problema este ca acum, la peste 50 de ani, nu mai am aceeasi siguranta ca la 20 ca vom afla vreodata daca mai sunt altii cu adevarat."
     
     
      OZN-uri deasupra Baikalului
     
      Problema pusa de Steven Spielberg se poate verifica foarte usor urmarind stirile pe aceasta tema, ce vin din diverse colturi ale lumii. Semnalari de nave extraterestre ar fi destule, insa dovezile care sa le sustina sunt extrem de subtiri.
      Astfel, cotidianul rusesc informa in urma cu cateva zile ca, deasupra lacului Baikal au putut fi vazute mai multe globuri albe, de dimensiunea unei mingi de baschet. Fenomenul s-a repetat mai multe zile, scria cotidianul, citat de agentia "Rusia la zi". "De obicei, ele apar seara, cand soarele apune. Sau noaptea", a declarat un ufolog din Orkutk, Iuri Kulisenko, care studiaza aceste fenomene inca de acum trei ani. "Sunt zeci de astfel de globuri, care se misca pe cer, sar de colo-colo. Am vazut trei perechi de sfere sau discuri, intre care era o distanta de 1,5 metri. Ele au putut fi admirate circa jumatate de minut, dupa care au disparut brusc."
      Tot saptamana trecuta, presa chineza relata ca mai multi rezidenti din provincia Guangzhou au vazut patru nave extraterestre zburand pe cer, timp ce 30 de minute. O femeie a povestit ca se plimba seara, cand pe la 23.00, a vazut un grup de patru OZN-uri, cam la fel de mari cat arata si Luna in acel moment. Navele zburau in formatie si emiteau o lumina alba. Un alt martor ocular sustine ca la un moment dat una dintre nave s-a rupt din formatie, iar apoi OZN-urile au inceput sa-si schimbe rapid pozitia intre ele, de parca s-ar fi jucat. Peste un timp, navele au disparut rand pe rand intr-un nor.
      O poveste similara, cu mai putini martori oculari, s-a petrecut Australia, la Alice Springs, o zona cu frecvente semnalari de aparitii OZN, unde un pensionar suferind de insomnie a vazut pe cer o nava care, in opinia sa, executa manevre pe care nici un avion nu este in stare sa le faca. El si-a trezit nevasta si fiica si, impreuna, au admirat evolutia OZN-ului pana la ivirea zorilor cand nava a disparut.
      Ceea ce uneste aceste cazuri este inexplicabila lipsa de probe, care este cu atat mai ciudata in povestile in care se vorbeste despre multi martori oculari sau care au durat suficient de mult timp cat sa-i fi dat cuiva prin minte sa mearga sa aduca o camera de luat vederi.
     

Sursa :   Evenimentul zilei
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online