evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
A Doua Epocă Întunecată  -  Fântâna de iasomie  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Coconul  -  Halta părăsită  -  Ceasul ispitirii  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Casa de la marginea pădurii  -  Zei şi oameni  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Vânătorii de poveşti  -  Fabrica de vise  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Felix II  -  Luminile oraşului XXXII  -  Jocul Zeilor (III)  -  Transcendere  -  Luminile oraşului XX  -  Luminile oraşului XXII  -  Pescăruşul  -  Tranzit  -  Vatmanul - O pasiune  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Învingătorul ia totul  -  Aseară...  -  Cadoul  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  Stiinta si tehnica  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Vatmanul - Mass Media  -  10 minute pâna la explozie  -  Omul invizibil  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Gânduri  -  Gender X  -  Alfa si Omega. Moon  -  Fragile  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  În beci  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Virus de sticlă  -  Fortul  -  Dimineaţă târzie  -  Chipul de pe Marte  -  Halucinaţie  -  Ciorna  -  Zona 25


NASA a amânat aterizarea navetei Discovery cu 24 de ore

News TeamPublicat Luni, 8 August 2005, ora 13:11

      Aterizarea navetei Discovery a fost amanata pentru maine cauza conditiilor meteorologice, pentru moment nefavorabile, din Florida. Aterizarea este prevazuta pentru marti, la ora 9:08 GMT (12:08 ora Bucurestiului), la baza de la Cape Canaveral. In cazul in care vor persista conditiile de ploaie insotita de fulgere naveta ar putea ateriza in California sau in New Mexico.
     
      Initial se optase pentru aterizarea la Centrul Kennedy de la Cape Canaveral, la 8:47 GMT, 11:47 ora Romaniei, dar aterizare a fost incomodata de un plafon de nori aflat deasupra pistei de la Centrul Kennedy.
     
      In jurul orei 12.15, ora Romaniei, fusese anuntata o noua etapa inainte de aterizarea navetei Discovery si anume pornirea motorului principal al navetei pentru a micsora viteza acesteia. Astfel ea si-ar fi pierdut orbita si ar fi putut intra in atmosfera.
     
      Astronautii au petrecut 13 zile in spatiu, dintre care noua alaturi de Statia Spatiala Internationala. Ieri, ei au testat sistemele de zbor si de propulsie cu ajutorul unui simulator computerizat, iar specialistii de la NASA au declarat ca naveta este in stare buna de functionare.
     
      Traversarea atmosferei este un moment de serioasa neliniste pentru NASA dupa tragedia din 2003, cand a pierdut naveta Columbia cu cei sapte astronauti aflati la bord.
     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online