evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Stiinta si tehnica  -  Himera  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Brăduţul  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Re-insecţie  -  10 minute pâna la explozie  -  Jocul  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Vatmanul - O pasiune  -  Sunet pentru suflet  -  Portiţa  -  Floarea de loldilal  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Text experimental  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (VI)  -  Luminile oraşului XXI  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Alfa si Omega. Moon  -  Mamă de duminică  -  Geneza  -  Luminile oraşului XIV  -  Psihopatul  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Povestea unui suflet  -  Pasomii  -  Drumul spre  -  Octopolul  -  Casa libertăţii  -  O şansă pentru câţiva  -  Uitare  -  Meduza (II)  -  Drumul spre (II)  -  Lumea prin ţeava puştii  -  Iza  -  Valoare reziduală  -  Aer  -  Omega  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Cel care nu mai e  -  O dimineaţă perfectă  -  Hoţul de timp  -  Ultima frunză  -  Lumea lui Ingo  -  Lunea Maniacilor  -  Caiet de regie  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Experimentul  -  Legendele Căutării (II)  -  Lumina de jad


Naveta Discovery a aterizat cu bine

News TeamPublicat Marţi, 9 August 2005, ora 15:31

      Dupa mai multe amanari, naveta Discovery s-a reintors cu bine pe Pamant. Cei 7 astronauti sunt asteptati sa iasa din aeronava in jurul orei 15.50, ora Romaniei. Aceasta operatiune presupune mai mult timp, din cauza substantelor extrem de toxice care se afla in imediata apropiere a navetei.
     
      Comandantul Eileen Collins si copilotul Jim Kelly au pus in functiune cele doua rachete de manevra pe orbita la ora 14.06 ora Romaniei, timp de doua minute si 42 de secunde, pentru a pierde altitudine.
     
      Punerea in functiune a rachetelor echivaleaza cu franarea in spatiu si a antrenat reducerea vitezei de la 29.000 de kilometri pe ora la 300 de kilometri pe ora, la o altitudine de 354 de kilometri.
     
      NASA ar fi preferat ca aterizarea Discovery sa aiba loc in Florida, nu in California. Revenirea pe pamant a navetei la baza militara Edwards implica o saptamana de manevre complicate, un milion de dolari cheltuieli suplimentare si riscul unui transport de-a lungul Statelor Unite pentru ca Discovery sa revina in Florida.
     
      Misiunea lui Discovery, prima dupa tragedia din 2001, a fost marcata inca de la inceput de emotii si amanari.
     
      Marti, echipajul s-a trezit pe ritmurile melodiei Good Morning Sunshine, a formatiei Beatles. Acordurile au fost alese special, pentru a-i pregati inainte de intoarcerea acasa, iar cei 7 astronauti sunt convinsi ca aceasta este ziua in care vor pasi din nou pe Pamant.

Sursa :   Realitatea TVNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online