evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Greaţă  -  Proză scurtă  -  Cadoul  -  Luminile oraşului X  -  Uchin (fragment)  -  Ea, eu şi ei  -  Gheşeft  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Unii îmi zic Charon...  -  Cunoaştere  -  Diamantul  -  Din vitrină  -  Fluturi  -  Muzeu Apocaliptic  -  Luminile oraşului XI  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Halucinaţie  -  Peştele albastru  -  Zei şi oameni  -  Groparii  -  Povestire  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Aura urii  -  Contrapaganda  -  Luminile oraşului  -  Coconul  -  Text experimental  -  Apocalipsa  -  Revederea de 20 de ani  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Fragmente de... viaţă  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Perdeaua lui Simon  -  Meduza (VIII)  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Vatmanul - Purificarea  -  Comando Fox  -  Panica  -  Renaşterea...  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Luminile oraşului XXXIV  -  Ultima frunză  -  Soldatul  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Între ziduri  -  Al nouălea iad


Un hacker genial în slujba Al-Qaida în război informatic cu experţii CIA şi FBI

News TeamPublicat Joi, 8 Septembrie 2005, ora 22:04

      Autoritatile americane în materie de antiterorism sunt angajate de mai multe luni într-un razboi electronic cu un hacker considerat genial, care se foloseste de tehnologie de ultima generatie pentru a ajuta organizatia terorista Al-Qaida si alte grupari islamiste, informeaza în editia de miercuri cotidianul The New York Post. Experti în tehnologia IT, atât din interiorul, cât si din afara administratiei americane, au confirmat în interviuri recente ca se fac eforturi importante de mai mult de un an de zile pentru prinderea unei misterioase "fantome" cibernetice care se identifica drept Irhabi 007 sau "Terorist 007". Desi oficialii americani nu cred ca Irhabi 007 este un membru al unei grupari teroriste, ei sustin ca hackerul reprezinta un nod important în reteaua terorista islamista care se foloseste de internet pentru comunicatii, recrutari, strângere de fonduri si propaganda. "Înca nu stim nici macar daca acest Irhabi 007 este o singura persoana, daca este barbat sau femeie ori daca este un terorist Al-Qaida sau doar un pusti teribilist de 16 ani. Ce putem sa spunem cu certitudine este ca acesta a devenit o figura deosebit de importanta în algoritmul de functionare a organizatiilor teroriste pe internet", sustine expertul în terorism international Rita Katz de la SITE Institute - organizatie care monitorizeaza comunicatiile Al-Qaida transmise prin intermediul internetului.
     
     
     
      FBI-ul a deschis o ancheta pentru identificarea si eventual capturarea lui Irhabi 007 din iulie 2004, când site-ul de internet al Arkansas Highway and Transportation Department a fost tinta unui atac informatic, fiind transformat pentru o perioada de timp în mijloc de propaganda pentru Al-Qaida. Link-urile de pe acest site faceau trimitere direct la înregistrari video cu liderul Al-Qaida, Osama Ben Laden si la "martirii musulmani" care si-au dat viata pentru Jihad deturnând avioanele de la 11 septembrie 2001. Hackerul care a spart sistemul informatic al Arkansas Highway and Transportation Department s-a identificat pentru prima data cu pseudonimul de Irhabi 007. De asemenea, Irhabi 007 a jucat un rol deosebit de important în distribuirea si difuzarea pe internet a imaginilor terifiante cu decapitarea unor ostatici americani si de alta nationalitate în Irak, operatiuni coordonate de liderul Al-Qaida din Irak, Abu Musab Al-Zarqawi. Irhabi 007 ia parte la un joc continuu de-a soarecele si pisica cu mai multe servicii secrete pentru a mentine activa prezenta Al-Qaida pe internet într-o perioada în care agentii guvernamentale din mai multe parti ale lumii fac eforturi mari pentru a distruge infrastructura on-line a organizatiilor teroriste. Partea care intriga cel mai mult autoritatile de la Washington este ca de fiecare data Irhabi 007 a pretins ca actioneaza din interiorul Statelor Unite si ar putea fi chiar cetatean american, mai comenteaza New York Post.
     

Sursa :   Gandul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online