evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Mesajul  -  Muribundul  -  Vatmanul - Purificarea  -  Chipul de pe Marte  -  Puroi III  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Poveste cu un cui  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Je t'aime mélancolie  -  Omul cu păsări  -  Meduza (XI)  -  Pescarul la apus  -  Novo Homo Sapiens  -  Robotul  -  În umbra sorţii  -  Moştenire de familie  -  Halta părăsită  -  Gheşeft  -  Transcendere  -  Ultima eclipsă (I)  -  Fragmente de... viaţă  -  Legendele Căutării (II)  -  Caseta pirografiată  -  De acum şi până-n noapte  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Întreg  -  Sete  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Ultimul Paradis  -  Fereastra din spate  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Valoare reziduală  -  Epsilon  -  Interferenţe  -  Luminile oraşului XXII  -  Puroi I  -  Cincizeci  -  Valea blestemată  -  Cristerra  -  Cruciada bucătarilor  -  Luminile oraşului XXVII  -  Eu, Singularul Absolut  -  O nouă zi  -  Catedrala  -  Jurământul  -  Toate celelalte popoare  -  Visând cu ochiul deschis  -  Poveste de culcare


1200 grade Celsus în Librăria Cărtureşti şi Galeria Nemţoi

News TeamPublicat Marţi, 11 Octombrie 2005, ora 20:17

      Galeria Nemtoi si Libraria Carturesti organizeaza in perioada 12-24 octombrie, la Galeria Nemtoi (Calea Victoriei nr. 126) si Libraria Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13), expozitia 1200 grade Celsus.

     

      Expozitia va fi vernisata miercuri, 12 octombrie 2005, la orele 18:00, la Galeria Nemtoi de criticul de arta Aurelia Mocanu.

     

      1200 grade Celsus este un eveniment care aduna mai multe arte: sticla, fotografie, film, literatura, muzica, stencil. Printre artistii participanti la acest eveniment se afla: Ioan Nemtoi, artist sticla; Nicu Cosniceru, Stefan Cosma, Alexandru Paul, fotografi; Florin Iaru, scriitor; Vlad Sturdza, compozitor.

     

      1200 grade Celsus este un experiment artistic menit a provoca artele, oricat de diferite ca expresie, sa recurga la un simbol comun, al focului concret sau figurativ. Sub tema celor 1200 grade Celsus, sticla, fotografie, proiectii video din atelier, texte, muzica si stencil isi desfasoara arsenalul pe parcursul a doua saptamani pline de idei si evenimente.

     

      1200 grade Celsus nu va fi gazduita numai de Galeria Nemtoi si Libraria Carturesti, ci si in plina strada. Intr-un spatiu neconventional si accesibil, in mijlocul aglomeratiei urbane, chiar in fata Librariei Carturesti, se distinge prezenta instalatiilor de sticla ale lui Ioan Nemtoi, multiplicate parca de proiectiile video de la atelier si de expozitia de fotografie a lui Nicolae Cosniceru.

     

      Semne ascunse ale febrei care a patruns artele sunt la tot pasul. Daca vedeti zebre dilatate, semne de circulatie transpirate sau trotuare scurse, nu este vina primariei ci interventia lui Andy Sinboy, artist stencil.

     

      Fiti atenti si la ce nu se vede. Semnalizam deci o serie de fotografii purtand marca Stefan Cosma, compusa din 26 de secvente, ascunsa prin toata libraria Carturesti. Ce gasiti, luati acasa. Cutii negre camuflate de carti ascund o expozitie de fotografie digitala realizata de Nicolae Cosniceru.

     

      Textele produse de tineri scriitori se regasesc pe peretii galeriei Nemtoi si pe mese la Carturesti nu numai pentru a fi citite; vizitatorii sunt liberi sa intervina asupra lor. Noi va punem la dispozitie pixuri, voi imaginatia. Si daca il continuati cu succes, aveti toate sansele ca textul modificat sa fie citit la seara de lectura de catre autorul textului initial!

     

      Filmele proiectate si muzica au fost special realizate pentru eveniment. Neil Coltofeanu, Liviu Pojoni si Claudiu Popa sunt responsabili de filmele proiectate, Vlad Sturdza de muzica. Pe acesta din urma il puteti asculta improvizand live la vernisaj (Galeria Nemtoi) si la seara de lectura (ceainaria Carturesti)! Fiti pe faza pentru seara de lectura, miercuri, 19 octombrie.

     

      "Am raspuns acestei propuneri deoarece proiectul 1200 grade C mi s-a parut indraznet. Este o provocare sa strangi sub acelasi concept arte atat de diferite ca expresie.

     

      Dintotdeauna mi-am dorit sa arat publicului bucurestean imagini din atelier, iar folosirea spatiului din fata Librariei Carturesti pentru o expozitie in aer liber este o idee mai veche de-a mea, mult discutata cu cei de la Carturesti si domnul Serban Sturdza."

     

      Ioan Nemtoi, artist

     

      "Atmosfera atelierului de sticla Nemtoi este fascinanta. Nu ne-a venit sa credem in ce ritm se lucreaza. Pana nu ajungi acolo e greu sa-ti imaginezi la ce dimensiuni si temperaturi se creeaza la cuptor."

     

      Nicolae Cosniceru, fotograf

     

      "Este prima oara cand Carturesti ia parte la un proiect atat de eclectic. Am incercat pana acum sa sprijinim artele si atitudinile proaspete, insa cumva in paralel, evitand sa amestecam prea tare lucrurile. Galeria Nemtoi si Carturesti le aduc, in sfarsit, impreuna intr-o singura expozitie, fara ca acest lucru sa puna in umbra vreuna dintre manifestari.

     

      E un gen de deschidere ludica, unita la temperatura de topire a sticlei, pe care as vrea sa-l intalnesc mai des."

     

      Cristian Neagoe, PR & Events Manager, Carturesti

     

      "Mai intii, am vrut sa scriu un text despre scufundarea lui T1000 in cuva cu otel topit (presupuneam, fara sa fiu sigur, ca otelul se topeste la 1200 de grade)... Am renuntat. Mi-am adus apoi aminte ca naveta Discovery tocmai isi reparase scutul termic si se pregatea sa revina pe Pamint.

     

      Am navigat pe citeva site-uri si am descoperit ca in momentul intrarii in atmosfera se ating aproximativ 1200 de grade... Dar nu voi dezvalui finalul. Am recitit textul si am simtit suficienta tensiune si seriozitate " fiindca, personal, nu pot sa scriu nimic daca nu e tensionat si serios. L-am trimis".

     

Sursa :   HotNews.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online