evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Tânăr si încă nescris  -  Uşa de la baie  -  Ziua a şaptea  -  Mamal - Beciul  -  Meduza (V)  -  John-486  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Muzeu Apocaliptic  -  Corabia nebunilor  -  Peştele albastru  -  Labirintul de gheaţă  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Drum bun  -  Duhovnicul  -  Melodia care nu se aude  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Ankirah  -  Concurenţă neleală  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Tarsius  -  Sfârşitul lunii  -  Fluturi  -  Fragile  -  Valoare reziduală  -  Dansând pe sârmă  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Sunet pentru suflet  -  Povestea trenului  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Închis  -  Revederea de 20 de ani  -  Strada inocenţilor  -  Lacrimi de stea  -  Curcubeul  -  Crist sideral  -  Omul invizibil  -  De o sută de ori Adrian  -  Simbioza  -  Fanfara municipală  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Uezen  -  A Doua Epocă Întunecată  -  O lumânare pentru mama !  -  Claviaturi  -  Conştientizarea  -  ROV-27  -  Follow-Me  -  Vatmanul - O pasiune  -  Străinul


"DEX-ul şi sexul"

Nou volum de publicistica al lui Radu Pavel Gheo

News TeamPublicat Duminică, 6 Noiembrie 2005, ora 12:58

      Radu Pavel Gheo, autorul volumelor de publicistica cu titluri memorabile "Adio, adio, patria mea, cu i din i, cu a din a" si "Romanii e destepti", publica la Polirom o noua carte de acest tip, "DEX-ul si sexul", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.
     
      In acest volum din colectia "Ego. Publicistica", Gheo, in virsta de 36 de ani, scrie despre Romania in care s-a intors dupa o emigrare dezamagitoare in America. Scrie despre starea invatamintului Romanesc, despre olimpici, dar si despre dictionarele romanesti din care lipsesc cuvintele rusinoase cel mai des folosite. Scrie ce inseamna sa fii tinar profesor la cheremul unui inspector analfabet, cit de penibile sint reclamele cu asterisc, cum percep bancile comisioane nesfirsite, dar si cum e sa folosesti o toaleta ecologica.
     
      Radu Pavel Gheo a debutat in 1997, cu un volum de proza SF. A devenit foarte cunoscut cu volumul "Adio, adio, patria mea, cu i din i, cu a din a", bazat pe experienta reala a emigrarii in Statele Unite si a intoarcerii in tara.
     
      In prezent, Radu Pavel Gheo este redactor si traducator la Editura Polirom si are o rubrica in Suplimentul de cultura ("Romanii e destepti"). A fost redactor-colaborator la Radio Iasi si la revistele Timpul (Iasi), Fictiuni (Satu Mare), Helion (Timisoara). Publica proza scurta, eseuri, critica si traduceri in diverse publicatii, printre care "Jurnalul SF", "Anticipatia", "Timpul", "Dilema", "Orizont", "ArtPanorama", "Romania literara", "Observator cultural" si "Lettre Internationale".
     
      Scriitorul a publicat la Polirom si un roman fantastic, "Fairia " o lume indepartata", in colectia de literatura tinara lansata anul trecut.

Sursa :   Obiectiv

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online