evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Călătorii cu îngeri  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  K  -  Meduza (IX)  -  Nu este prima dată  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Timpul  -  La frontieră  -  Luminile oraşului VI  -  Fugind pe cerc  -  Luminile oraşului IV  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Omul apropiat  -  Meduza (I)  -  De profundis  -  Fântâna de iasomie  -  Poză de buletin  -  Natură moartă, cu portret  -  Criminali Umanitari  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Andru  -  Schimbare de management  -  Corabiile lungi  -  Colecţionarul de îngeri  -  Înălţarea  -  Anul 10000  -  Text experimental  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  O noapte într-un ceas  -  Jurământul  -  Regele animalelor  -  Drumul spre (II)  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Outland  -  Interferenţe  -  Robotul  -  Poetul cerşetor  -  Vinerea Rozinelor Timpurii  -  Meduza (VI)  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Povestea unui suflet  -  Novicele  -  Arta fugii în cinci acte  -  Legendele Căutării  -  Mărturisirea lui Abel


"DEX-ul şi sexul"

Nou volum de publicistica al lui Radu Pavel Gheo

News TeamPublicat Duminică, 6 Noiembrie 2005, ora 12:58

      Radu Pavel Gheo, autorul volumelor de publicistica cu titluri memorabile "Adio, adio, patria mea, cu i din i, cu a din a" si "Romanii e destepti", publica la Polirom o noua carte de acest tip, "DEX-ul si sexul", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.
     
      In acest volum din colectia "Ego. Publicistica", Gheo, in virsta de 36 de ani, scrie despre Romania in care s-a intors dupa o emigrare dezamagitoare in America. Scrie despre starea invatamintului Romanesc, despre olimpici, dar si despre dictionarele romanesti din care lipsesc cuvintele rusinoase cel mai des folosite. Scrie ce inseamna sa fii tinar profesor la cheremul unui inspector analfabet, cit de penibile sint reclamele cu asterisc, cum percep bancile comisioane nesfirsite, dar si cum e sa folosesti o toaleta ecologica.
     
      Radu Pavel Gheo a debutat in 1997, cu un volum de proza SF. A devenit foarte cunoscut cu volumul "Adio, adio, patria mea, cu i din i, cu a din a", bazat pe experienta reala a emigrarii in Statele Unite si a intoarcerii in tara.
     
      In prezent, Radu Pavel Gheo este redactor si traducator la Editura Polirom si are o rubrica in Suplimentul de cultura ("Romanii e destepti"). A fost redactor-colaborator la Radio Iasi si la revistele Timpul (Iasi), Fictiuni (Satu Mare), Helion (Timisoara). Publica proza scurta, eseuri, critica si traduceri in diverse publicatii, printre care "Jurnalul SF", "Anticipatia", "Timpul", "Dilema", "Orizont", "ArtPanorama", "Romania literara", "Observator cultural" si "Lettre Internationale".
     
      Scriitorul a publicat la Polirom si un roman fantastic, "Fairia " o lume indepartata", in colectia de literatura tinara lansata anul trecut.

Sursa :   Obiectiv

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online