evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Andru  -  Corespondenţă literară  -  O nouă zi  -  Nick  -  Povestea unui suflet  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Caseta pirografiată  -  Evadare din Paradis  -  Nouăsprezece zile (I)  -  Elegie pentru Jeromed  -  Visul demiurgului  -  Joia neagră  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Natură moartă, cu portret  -  Pescăruşul  -  2 fast 4 you  -  Valoare reziduală  -  Luminile oraşului VI  -  Luminile oraşului XXXII  -  Cine sunteţi?  -  Sentofagia  -  Principiul alibiului  -  Chipul de pe Marte  -  Ziua a şaptea  -  Printre oameni  -  Archeopterix  -  Corabia nebunilor  -  Toate celelalte popoare  -  O dimineaţă perfectă  -  Universul lent  -  Către a opta zi  -  ªahul de duminică  -  Gheşeft  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Meditaţie  -  Acolo sus, vulbul  -  Război obişnuit  -  Cum să te fereşti de urs  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Program de criză  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Pierderea  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Luminile oraşului XXVI  -  Arma secretă  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Ancheta  -  Apocalipsa  -  Meduza (IV)


O carte care promite

News TeamPublicat Duminică, 11 Decembrie 2005, ora 18:22

      Marian Coman si-a lansat la sfirsitul saptaminii trecute volumul “Nopti albe, zile negre”. Odata cu lansarea cartii s-a inaugurat si anticariatul “Ad litteram”.
     
      Simbata a avut loc o lansare de carte in Galati. Evenimentul nu a fost insotit de discursuri pompoase ale prietenilor, ci de discursul cald si sincer al autorului. Lansarea de carte la care ne referim este a lui Marian Coman, scriitor ce si-a lansat simbata in Galati volumul “Nopti albe, zile negre”. In ceea ce priveste Anticariatul “Ad litteram”, locul de lansare a cartii, acesta se vrea a deveni in viitor un punct de intilnire a reprezentantilor culturii locale. Asa cum s-a precizat, la anticariatul situat vizavi de Agentia CFR din Mazepa se doreste a se infiinta un punct de intilnire a tinerilor scriitori galateni.
     
      Lansarea lui Marian Coman a fost deschisa de scriitorul si editorul Michael Haulica. Acesta a subliniat ca lucrarea s-a bucurat de un succes neasteptat la Tirgul de carte “Gaudeamus” de la Bucuresti, unde a vindut mai multe exemplare decit se astepta. Marian Coman este un scriitor tinar, a carui obirsie este impartita intre Galati si Braila. Mai trebuie spus ca, daca la Braila lansarea cartii a avut loc la Teatrul “Maria Filotti”, la Galati evenimentul a avut loc intr-un anticariat de-abia deschis.
     
      “Am avut un prieten...”
     
      Reporter: De unde ti-a venit ideea sa scrii aceasta carte?
     
      Marian Coman: Am avut un prieten, cel mai bun prieten al meu, si la 28 de ani s-a stins, a murit. Asta e viata lui, care nu mai este si care trece in literatura. Aceasta e ideea ce leaga cele 14 povestiri din “Nopti albe, zile negre”.
     
      R.: De ce are loc la Galati aceasta lansare de carte si nu la Braila?
     
      M.C.: O sa fie si la Braila aceasta lansare, chiar azi. Am vrut sa fie mai intii la Galati pentru ca am lucrat aici, pentru ca de aici este originar tatal meu si, mai ales, pentru ca aici m-au invitat niste prieteni foarte buni.
     
      R.: Cite volume ti-ai propus sa vinzi?
     
      M. C.: Cartea aceasta are un tiraj de 1.000 de exemplare. Eu am vindut drepturile de autor unei edituri. Cite se vor vinde nu mai este problema mea. Eu ii ajut sa vinda cit mai multe pentru ca interesul meu este ca volumul sa fie citit de cit mai multi oameni.
     
      R.: Cit de greu ti-a fost sa publici cartea?
     
      M.C.: Mai greu mi-a fost sa termin cartea, pentru ca de editat aveam deja ceva concret. Michael Haulica ma presa de un an sa termin cartea, dar eu mai gaseam ceva de adaugat sau de corectat la ea.
     
      R.: Cu ce trebuie sa ramina Marian Coman in urma acestei carti?
     
      M.C.: Marian Coman trebuie sa ia startul cu aceasta carte, sper sa fie unul bun. Urmatoarele carti o sa plece de aici, asta e saminta viitoarelor lucrari.
     
      R.: Care e diferenta dintre gazetarie si literatura?
     
      M.C.: Diferenta e foarte mare, o spunea chiar Llosa. Daca nu esti atent, poti sa confuzi cele doua joburi, sa confuzi cele doua discursuri. Sint putine punti de legatura poate doar intr-un reportaj sau intr-un editorial. In jurnalism trebuie sa fii rece, obiectiv, si invers in literatura.
     
      R.: Cu ce trebuie sa ramina cititorul in urma lecturarii cartii tale?
     
      M.C.: In fiecare povestire sint niste lucruri pe care eu le-am pus cu sufletul acolo. Sint idei care il ajuta pe cititor sa ajunga intr-o anumita stare. Apoi starea aceasta ii ajuta pe cititori sa gindeasca, sa ajunga la anumite idei. Eu sper sa gaseasca ceea ce cauta pentru ca marja asta de cautare este foarte larga.

Sursa :   Monitorul de Galati
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online