evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Pure Evil  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Vrăjitoarea  -  Pânza de păianjen  -  Duhovnicul  -  Mărire şi decădere  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Între ziduri  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Mămica şi El Diablo  -  Întunericul de dincolo  -  Secretul  -  Proces neverbal  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Ignis  -  Gondolierul  -  Luminile oraşului IV  -  Ziua a şaptea  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Cadoul  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Înger în oglindă  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Atalia  -  Atingeri sensibile  -  Transplant de suflete...  -  Virus de sticlă  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Rapsodia  -  Revederea de 20 de ani  -  Sunet pentru suflet  -  Fără doar şi poate  -  Sexibon  -  Timpul  -  Soldatul  -  O Poveste (?) modernă  -  Vikingul  -  Omu' nostru de "sus"  -  Norma  -  O şansă pentru câţiva  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Arma secretă  -  Masa de duminică  -  Imdiola  -  Luminile oraşului XXX  -  Striptease  -  Meduza (XI)  -  Timpuri Noi


Marian Coman a obţinut premiul Kult 2005

Premiul pentru cel mai bun debut a fost obtinut de scriitorul adoptat de orasul nostru pentru cartea "Nopti albe, zile negre"

News TeamPublicat Duminică, 22 Ianuarie 2006, ora 10:41

       In perioada 14-15 ianuarie, la libraria Carturesti din Bucuresti, au avut loc Galele "AtelierKult", prilej cu care s-au oferit si premiile "Kult 2005", pentru cele mai bune lucrari de literatura fantastica aparute anul trecut. Premiul pentru debut editorial a fost obtinut de scriitorul Marian Coman, pentru volumul de povestiri "Nopti albe, zile negre", lansat luna trecuta si la Galati.
     
      Atelierul Kult, cel care a oferit premiile "Kult 2005", este un site-cenaclu de literatura fictionala-fantastica, SF, horror (www.atelierkult.com), care se adreseaza tuturor celor pasionati de acest gen. Acest site îsi propune sa ofere scriitorilor, criticilor si editorilor un spatiu de intersectare neutru, usor accesibil, lipsit de inhibitii.
     
      Grupul Kult activeaza începind din primavara anului 1998. AtelierKult este un site privat, non-profit, pe care initiatorii sai doresc sa-l gestioneze într-un mod cit mai pragmatic, profesionist si impartial. Administratorii cenaclului au dovedit pina în prezent ca detin forta financiara si organizatorica necesare antologarii, publicarii si distribuirii rezultatelor literare de calitate. Primul dintre scopurile grupului este acela de a edita anual un volum bazat pe creatia membrilor acestui atelier. Cel de-al doilea tel consta în facilitarea formarii si/sau dezvoltarii scriitorilor pe termen lung într-un mediu concurential si productiv. Al treilea obiectiv are în vedere apropierea pe baze strict profesionale dintre categoriile mentionate anterior: scriitori, critici si editori.
     
      Braileanul, adoptat si de Galati
     
      Marian Coman s-a nascut la Mangalia in 1977. Este absolvent al Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi. A lucrat la mai multe ziare din Braila si Galati, iar acum este redactor-sef adjunct la cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei". Aici realizeaza si un supliment literar saptaminal, "Literatura si artele imaginarului", pentru care a obtinut Premiul "Romcon" al Coventiei Nationale de SF, la sectiunea Mass-media in 2004. Ca scriitor Marian Coman a cistigat numeroase premii, a publicat in antologiile Romania SF 2001 (ProLogos, 2001), Quasar 001 (Media Tech, 2001), Noesis (Societatea Culturala Noesis, 2002 - in format electronic), Liternet 2002, vol. 3 (Liternet, 2002 in format electronic), Alte lumi, alte legende (Media Tech, 2002) si AtelierKult - Povestiri fantastice (Millennium Press, 2005).
     
      "Marian Coman ne incinta prin prozele sale. Pentru ca trebuie sa fii daruit ca sa observi viata de linga tine, sa vezi personajele in cei care, intimplator, uneori doar pentru citeva clipe, iti trec pe dinainte. Pentru ca trebuie ca o entitate absoluta si necunoscuta sa-ti picure in pix harul, pasta care transforma un dialog banal, auzit in tren sau la coada la bancomat, ori in fata blocului, in literatura. «Nopti albe, zile negre» este o carte despre prietenie, in primul rind. Prietenia care trece dincolo de moarte, care pastreaza amintirea ca pe un fel de realitate virtuala in care Catalin, personajul-prieten, a schimbat o lume cu alta si traieste mai departe in cartea lui Marian Coman. Prietenii sint nemuritori, ca si cartile... «Nopti albe, zile negre» este o carte despre copilarie. O copilarie traita cu cheia agatata de git. (...) O copilarie traita la oras si la tara, in care obiceiurile si cultura populara oraseneasca invadeaza satul, dar si invers (remarcabila povestirea Sevan, cu fait clab-urile ei, dar si cu personajele care traiesc pentru ca istoria lor e scrisa in «Divina tragedie», cartea lumii)", scrie Michael Haulica in prefata volumului de debut al lui Marian Coman, "Nopti albe, zile negre". Cartea scriitorului brailean poate fi comandata pe site-ul editurii Tritonic, www.tritonic.ro.

Sursa :   Monitorul de Galati
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online