evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Nouăsprezece zile (I)  -  Conştiinţa împăcată  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  ªi atunci...  -  Noapte bună, Andrei  -  În umbra deasă a realităţii  -  Experienţă pecuniară  -  Muzica  -  Război total  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Alfa şi Omega  -  Colecţionarul  -  Taina norilor  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Anul 10000  -  Crist sideral  -  Copilul gheţii  -  Înălţarea  -  Planeta Fantomă  -  Luminile oraşului XIX  -  Servisul Auto  -  Luminile oraşului III  -  Proiecţionistul  -  Gondolierul  -  Greaţă  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Ultima frunză  -  Apocalipsa  -  Geneza  -  Mărire şi decădere  -  Lumea de sus  -  Experimentul  -  Iubirea de pe Venus  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Proces neverbal  -  Mr. Loverman  -  Fără doar şi poate  -  Depozit.03  -  În vizită la psihiatru  -  Iza  -  Furnizorul de vise  -  Ion cel fericit  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Pacientul  -  Cel care nu mai e  -  Café du Marcel  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Viola  -  Portiţa


Galele AtelierKult - cele mai bune lucrări de literatură fantastică ale anului 2005

Marian Coman, colaborator al ziarului nostru, a obtinut premiul Kult 2005 pentru cel mai bun volum de debut. Distinctia i-a fost acordata pentru volumul "Nopti albe, zile negre", lansata luna trecuta la Tirgul International de Carte Gaudeamus.

News TeamPublicat Duminică, 22 Ianuarie 2006, ora 10:44

       In perioada 14-15 ianuarie, la libraria Carturesti, din Bucuresti, au avut loc Galele "AtelierKult", prilej cu care s-au oferit si premiile "Kult 2005", pentru cele mai bune lucrari de literatura fantastica aparute anul trecut. Premiul pentru debut editorial a fost obtinut de scriitorul Marian Coman, pentru volumul de povestiri "Nopti albe, zile negre", aparut la editura Tritonic. "Marian Coman ne incinta prin prozele sale. Pentru ca trebuie sa fii daruit ca sa observi viata de linga tine, sa vezi personajele in cei care, intimplator, uneori doar pentru citeva clipe, iti trec pe dinainte. Pentru ca trebuie ca o entitate absoluta si necunoscuta sa-ti picure in pix harul, pasta care transforma un dialog banal, auzit in tren sau la coada la bancomat ori in fata blocului, in literatura", scrie Michael Haulica in prefata volumului de debut al lui Marian Coman. Alaturi de Coman, la premiile Kult au mai fost distinsi Roxana Brinceanu (cel mai bun traducator debutant), Michael Haulica (pentru cea mai buna povestire publicata in cadrul Atelierului Kult - "Vremea zapuselii") si Ben Ami (pentru debut in proza).
     
      Opt ani de Kult
     
      De asemenea, Michael Haulica a fost desemnat "Omul anului", pentru articolele publicate in "Observator Cultural" si "Ziarul de Duminica", pentru activitatea de editor al revistei "Fiction.ro" si al colectiei cu acelasi nume de la editura Tritonic si pentru realizarea antologiei "AtelierKult - povestiri fantastice". Atelierul Kult, cel care a oferit premiile "Kult 2005", este un cenaclu virtual de literatura fictionala, care "functioneaza" pe www.atelierkult.com. Grupul Kult s-a format in Bucuresti in primavara anului 1998, dar are in prezent membri inclusiv la Iasi, Braila, Ploiesti, Satu-Mare, Timisoara, Cernavoda sau Craiova. Primul dintre scopurile grupului este acela de a edita anual un volum bazat pe creatia membrilor acestui atelier. Cel de-al doilea tel consta in facilitarea formarii si dezvoltarii scriitorilor in mediul concurential, iar al treilea - "apropierea pe baze strict profesionale de scriitori, critici si editori".
     
      Fisa de autor
     
      Marian Coman s-a nascut la Mangalia in 1977. Este absolvent al Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi. A lucrat la mai multe ziare din Braila si Galati, iar, acum, este colaborator al cotidianului "Jurnalul de Est" si redactor-sef adjunct la cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei". Aici realizeaza si un supliment literar saptaminal, "Literatura si artele imaginarului", pentru care a obtinut Premiul "Romcon" al Coventiei Nationale de SF, la sectiunea Mass-media, in 2004. Ca scriitor, Marian Coman a cistigat numeroase premii, a publicat in antologiile "Romania SF 2001", "Quasar 001, "Noesis", "Liternet 2002" - vol. III, "Alte lumi, alte legende" si "AtelierKult - Povestiri fantastice".

Sursa :   Jurnalul de Est
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online