science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Jocul Zeilor (IV)  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Elegie pentru Jeromed  -  Praf minune  -  Eu, Singularul Absolut  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Parte din mintea ta  -  Planeta Fantomă  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Mărire şi decădere  -  Dona  -  Oglinda îngerilor  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Soldatul  -  Punct. ªi atât  -  Poveste de culcare  -  În vizită la psihiatru  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Viziune  -  Lumină dublă  -  Vânătorii de poveşti  -  Jocul  -  ROV-27  -  Schimbare de management  -  Legendele Căutării (II)  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Sub nori  -  Ulysse şi Hector  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Camera de la capătul holului  -  Dl. Ics  -  Universul lent  -  Strada inocenţilor  -  Greaţă  -  Un pahar de vin  -  Cunoaştere  -  Fântâna de iasomie  -  Vânzatorul  -  Muza  -  Tahiji  -  Jocul libertăţii  -  Psihopatul  -  Regele animalelor  -  Ultima eclipsă (II)  -  Călătoria unui artist...  -  Nopţi albe, zile negre  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Luminile oraşului X  -  Îmbrățișare


România propune un parteneriat corporaţiei Microsoft

News TeamPublicat Miercuri, 8 Februarie 2006, ora 09:22

      Oficialii romani au facut lobby pentru dezvoltarea unui centru de expertiza in tara noastra, la conferinta internationala Government Leaders Forum, organizata de Microsoft Corporated in Republica Portugheza, la Lisabona.
      Posibile locatii pentru infiintarea centrului de excelenta Microsoft ar putea fi orasele Cluj si Iasi. "Decizia urmeaza sa fie luata la nivelul conducerii corporatiei. Noi am facut lobby pentru Romania. Am aratat care sunt avantajele tarii noastre si am prezentat investitiile de acest tip realizate recent in Romania", ne-a declarat, din Lisabona, Szolt Nagy.
      Evenimentul la care a participat si Aurel Netin, secretar de stat pentru tehnologia informatiei, a fost conceput ca un cadru pentru discutarea si prezentarea celor mai bune practici si experiente acumulate in domeniul guvernarii, al dezvoltarii social-economice, al educatiei si sanatatii, precum si ale rolului pe care noile tehnologii le pot avea in aceste domenii. In acest an, forumul s-a aflat deja la cea de-a 9-a editie. La intalnire au mai participat reprezentanti ai Estoniei, Letoniei, Greciei si Serbiei-Muntenegru.
      Reprezentantii Romaniei au participat si la un mic dejun de lucru la invitatia lui Siim Kallas, Comisar european pentru probleme administrative, audit si antifrauda, pentru a dezbate rolul pe care il joaca IT-ul in transparenta actului guvernamental si decizional. In cadrul acestui dejun, au fost prezentate initiati-vele Uniunii Europene privind transparenta utilizarii fondurilor europene, precum si proiectul de creare a unui sistem "paperless" denumit "e-commission". In acest context, oficialii romani au prezentat rezultatele obtinute in domeniul transparentei decizionale si initiativa MCTI de a crea un portal pentru executia bugetara. "Acesta este unul dintre proiectele ce vor fi dezvoltate anul acesta de MCTI. Executia bugetara a institutiilor publice va deveni astfel usor de urmarit", a precizat Szolt Nagy. Delegatia romana a prezentat si cateva proiecte realizate, printre ele aflandu-se cele privind declaratiile de avere si asigurarea transparentei actului decizional si executiv. Ministrul comunicatiilor si-a exprimat interesul fata de sistemul e-commission, pe care il considera un bun punct de plecare pentru initierea unui proiect similar in Romania, menit sa ajute la pregatirea sedintelor de guvern.
      "Am avut o intalnire si cu vicepresedintele Microsoft pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, cu care am discutat despre modul in care putem colabora pentru imbunatatirea accesului la calculator si servicii de Internet pentru cetatenii romani", a precizat, pentru SFin, ministrul comunicatiior. "Am discutat si despre serviciile de e-guvernare. Le-am propus chiar sa cream un generator de servicii electronice, in colaborare cu corporatia Microsoft", a continuat Szolt Nagy.
      Bill Gates a declarat la Lisabona ca serviciile americane care calculeaza impozitele sunt obligate, în ceea ce-l priveste, sa faca aceasta operatiune pe un calculator special, din pricina cantitatii enorme de date asupra averii sale. "Declaratia mea de impozite din Statele Unite trebuie stocata pe un computer special pentru ca cele obisnuite nu reusesc sa gestioneze cifrele", a afirmat magnatul, în cadrul unei conferinte de presa la Microsoft Lisabona. "Astfel, mereu primesc înstiintari cum ca nu am platit una sau alta, când, de fapt, e vorba doar de computere nepotrivite", a adaugat Bill Gates. "Prin urmare, îmi trimit apoi alte scrisori în care îmi spun cât le pare de rau de greseala comisa", a mai spus miliardarul.
      Averea lui Bill Gates e estimata la 47 de miliarde de dolari, potrivit revistei "Forbes", care evalueaza periodic averile celor mai bogati oameni din lume.

Sursa :   Saptamana Financiara
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online