evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Ambiguitate clinică  -  Puterea pereche  -  Luminile oraşului V  -  Fata din vis  -  Simbioza  -  Moştenire de familie  -  Drum fără întoarcere  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Răscrucea  -  Engel  -  Unii îmi zic Charon...  -  Cerc la persoana întâi  -  Înălţarea  -  Pescarul la apus  -  Visătorul  -  Alertă !  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Al nouălea iad  -  Jurământul  -  O faptă eroică fără de ecou  -  ªahul de duminică  -  Catedrala  -  The Alien Revolution  -  Povestea trenului  -  Meduza (VII)  -  Experienţă pecuniară  -  Casa nebunilor  -  Outland  -  Destin  -  Apocalipsa  -  Elixirul vieţii  -  Pânza de păianjen  -  Muzeu Apocaliptic  -  Fabrica de vise  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Norma  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Drumul care nu se vede  -  Furnizorul de vise  -  În tren  -  Chat Room  -  În noapte  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Café du Marcel  -  Stiinta si tehnica  -  Alfa si Omega. Moon  -  Text experimental  -  Mergem acasă  -  BO  -  Lumina neagră


O scriitoare de top

Florina Ilis ocupa locul 67 in Top 100 de femei de succes din "Capital".

News TeamPublicat Sâmbătă, 1 Aprilie 2006, ora 17:01

      Florina Ilis, autoarea romanului "Cruciada copiilor", este singura scriitoare prezenta in Top 100 femei de succes editat de revista "Capital" in 2006. Florina Ilis se afla pe locul 67 in Top 100, cu un total de 36,62 puncte.
     
      Ea a devenit una dintre cele mai apreciate prozatoare ale momentului datorita romanului "Cruciada copiilor", publicat anul trecut la Cartea Romaneasca. Succesul Florinei Ilis este cu atat mai remarcabil cu cat ea a devenit de-abia anul trecut, in martie, membra a Uniunii Scriitoriilor, fiind putin cunoscuta in afara lumii literare.
     
     
      "Nu realizez ce mi se intampla"
     
      "M-a surprins prezenta mea in top. In lumea scrisului, criteriile de succes sunt altele decat cele din lumea financiara. Cred in valoarea estetica validata de timp", a spus Florina Ilis. "Nu realizez ce mi se intampla, poate si pentru ca traiesc la Cluj, unde sunt putin izolata", a adaugat ea.
     
      "Cruciada copiilor" incheie o trilogie si pune in discutie valorile lumii contemporane, sub semnul unei provocari adresate de inocenti adultilor. Romanul reinterpreteaza din perspectiva inocenta a copiilor miturile civilizatiei contemporane. Volumul descrie un univers viu, dominat de adulti rai, de mass-media si de virtual. Textul este lucid si dens, sub forma de roman cascada.
     
     
      Primul agent literar din Romania
     
      Locul 99 al Topului celor 100 de femei de succes din "Capital" este ocupat de Simona Kessler, presedintele celei mai importante agentii literare din Romania: "Simona Kessler, International Copyright Agency". "M-a surprins ca nu s-au luat in calcul in acest top criteriile financiare, pentru ca agentia mea are o cifra mica de afaceri, de numai doua miliarde", a spus Simona Kessler.
     
      Managerul a deschis agentia in 1994, prima agentie de acest gen din Romania, si cel mai mare succes l-a avut cu publicarea cartilor lui Paulo Coelho la Humanitas. Agentia reprezinta numai autori straini in relatia cu editurile romanesti.
     
      "Simona Kessler, International Copyright Agency" a mai contribuit la aparitia multor autori precum: Thomas Mann, J.D. Salinger, Nabokov, Lawrence Durrell, P.G. Wodehouse, Ismail Kadare, Michael Cummingham, Charles Bukowski, Paul Auster, Paul Celan si multi altii.
     
      Agentia repezinta in prezent peste 200 de edituri si agentii literare din SUA, Marea Britanie si Europa de Vest pentru drepturi de traducere in Romania. Este reprezentantul Plus Licens pentru marci inregistrate: Warner Bross, Lucas Films etc.
     
     
      Carte de vizita
     
      Florina Ilis este doctor in filologie, in prezent sef al Departamentului de Informare si Cercetare Bibliografica in cadrul Bibliotecii Centrale Universitare "Lucian Blaga" din Cluj. A publicat pana in prezent o carte de haikuuri, "Haiku si caligrame" (2000), o imbinare inedita intre poezie si caligrafie. I-au aparut la un interval scurt de timp primele doua romane din trilogie: "Coborarea de pe cruce" (2001) si "Chemarea lui Matei" (2002).
     
      Cartea Romaneasca i-a editat de curand romanul "Cinci nori colorati pe cerul de rasarit", in care societatea japoneza contemporana e privita atat din exterior, cat si din interior, pentru prima oara in literatura romana.
      Premii
     
      Romanul "Cruciada copiilor", de aproape 500 de pagini, a entuziasmat atat critica literara, cat si cititorii. A obtinut Premiul "Cartea anului 2005", acordat de "Romania literara" si Fundatia Anonimul, si Premiul revistei "Cuvantul" pentru proza, precum si un premiu decernat de
      Radio Romania Cultural. Romanul a fost selectionat de Institutul Cultural Roman in programul de traduceri propus editurilor din strainatate.

Sursa :   Evenimentul Zilei
Comentarii (1)  
STEFAN DUMITRESCU,
Vineri, 13 Iulie 2007, ora 11:34DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE, STIMATA DOAMNA FLORINA ILIS

Sunt scriitorul Stefan Dumitrescu, Purtatorul de cuvant al Biroului de Viitorologie de la Bucvuresti, as dori sa ma contactati, am putea colabora fructuos pentru amandoi !
Multumesc !
Domnul sa ne ajute !

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online