evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Molecula Vieţii de Apoi  -  Luminile oraşului XXIX  -  Cadoul  -  Piese de muzeu  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  Feţele dragostei  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Poetul cerşetor  -  Sedrina  -  Călătoria unui artist...  -  Petrecerea  -  Copilul gheţii  -  De profundis  -  Ultima eclipsă (I)  -  Transplant de suflete...  -  Fortul  -  Peştera I  -  ROV-27  -  Atingeri sensibile  -  Cerc la persoana întâi  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  Fălci însângerate  -  Jocul  -  Visând cu ochiul deschis  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Starea de trecere  -  Anul 10000  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Muzica  -  Somnul uitării  -  Luminile oraşului XII  -  Pasul craiului de munte  -  Fata din vis  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Hoţul de timp  -  Nebunul  -  Chipul de pe Marte  -  Icoana  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Proces neverbal  -  Povestea gândacilor  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Ultima frunză  -  Luminile oraşului XVIII  -  Printre oameni  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Visul demiurgului  -  Andru


Emisiunile transmise pe internet - o tendinţă în dezvoltare

News TeamPublicat Duminică, 16 Aprilie 2006, ora 12:49

      Vizionarea de emisiuni de televiziune pe Internet este o tendinta care s-a dezvoltat foarte mult în SUA, ceea ce a facut ca reteaua ABC sa puna gratuit la dispozitia internautilor principalele sale seriale, în speranta ca va determina mai multe companii sa îsi faca publicitate. ABC, divizie a companiei media Walt Disney, a anuntat saptamâna aceasta ca va difuza gratuit pe Internet - începând de la 1 mai, pentru o perioada test de doua luni - episoade din patru seriale cunoscute pe plan international, inclusiv "Neveste Disperate" si "Lost".
     
      "Acesta este primul pas important catre o noua forma de programe", a comentat Philip Leigh, analist în cadrul companiei Inside Digital Media cu sediul în Florida. "În mod clar, anul 2006 va fi un an important pentru continutul video pe Internet si experimentul ABC este, de fapt, un pas ireversibil", a adaugat el. Pe Internet, utilizatorii pot gasi deja continuturi video informative sau sportive. "CBS a pus la dispozitie pe Internet continut video din cadrul campionatului universitar de baschet", a precizat expertul. În ceea ce priveste serialele, studiourile Warner Bros au apelat la portalul AOL si s-au limitat deocamdata "la productii de televiziune clasice", a spus el.
     
      În cazul ABC, episoadele din serialele-vedeta vor putea fi accesate si vizionate integral pe site-ul postului, exclusiv din Statele Unite, a doua zi dupa difuzarea lor în prime-time la televizor. Difuzarea episoadelor serialelor se va face în "streaming", adica imaginile video nu vor fi stocate în memoria calculatoarelor, ca în cazul descarcarii de programe. William Drewry, analist al Credit Suisse First Boston, a subliniat ca, pentru ABC, interesul principal este sa le propuna advertiserilor sa testeze noi spoturi imposibil de evitat, inserate în serialele care fac din reteaua TV lider de audienta. "Spoturile vor fi interactive, oferindu-le internautilor posibilitatea de a da click pe reclame pentru a primi mai multe informatii", a observat Drewry.
     
      Grupul Disney nu a precizat care este pretul spatiilor publicitare din serialele online, însa a mentionat ca dintre companiile care iau parte la test fac parte Procter & Gamble, Unilever, Ford si operatorul ATT. Pentru grupurile de telefonie fixa si operatorii de cablu precum Comcast, lansarea de programe TV gratuite pe Internet nu este o veste tocmai buna, pentru ca ei ofera adesea servicii VOD (Video On Demand - video la cerere) care pot fi accesate prin intermediul conexiunilor la Internet de viteza mare. Initiativa ABC "va fi considerata o amenintare pentru furnizorii acestui tip de programe", în special pentru cei care ofera servicii IPTV, a adaugat Philip Leigh.

Sursa :   Antena 3
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online