science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Luminile oraşului X  -  Scrisoarea  -  Gândacul  -  Cum să te fereşti de urs  -  K  -  Servisul Auto  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Robotul  -  Tahiji  -  Inelul de platină  -  Luminile oraşului XXXIII  -  Eu şi Cu Mine  -  Fragmentalism  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Coconul  -  Echilibrul  -  Aedes  -  De aici, de sus...  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  O noapte într-un ceas  -  Proză absurdă  -  Puroi III  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Fereastra din spate  -  Luminile oraşului XX  -  Visând cu ochiul deschis  -  Aniversarea  -  Visătorul  -  Kamikaze  -  Mergem acasă  -  Lacrimi de stea  -  Fanfara municipală  -  Valea blestemată  -  Luminile oraşului XXVI  -  Ghavany  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Fotografii  -  De o sută de ori Adrian  -  Îmbrățișare  -  Pescăruşul  -  Halta părăsită  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Gondolierul  -  Omu' nostru de "sus"  -  Icoana  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Corabia nebunilor  -  Groparii


Planeta Venus a fost fotografiată

News TeamPublicat Duminică, 16 Aprilie 2006, ora 12:54

      Venus Express, sonda care se va afla pe orbita planetei Venus timp de 500 de zile terestre pentru a studia atmosfera acesteia, a transmis primele imagini ale polului sud al acestui corp ceresc. Fotografiile sunt foarte clare si au fost realizate de la distanta de 206,4 de kilometri, în timp ce sonda trecea pe sub planeta, pe o traiectorie eliptica. Cercetatorii sunt intrigati de un vârtej negru care se poate vedea foarte clar în imagini.
     
      Specialistii cred ca Venus sufera un proces de încalzire provocat de efectul de sera. Atmosfera foarte densa a acestei planete, în compozitia careia domina dioxidul de carbon, are rolul unei paturi care capteaza razele solare. Suprafata planetei se încalzeste pâna la 475 grade Celsius, o temperatura îndeajuns de ridicata pentru a topi plumbul.
     
      Cercetatorii au banuit ca la polul sud al planetei Venus exista o miscare turbionara pentru ca acelasi fenomen a fost observat la polul ei nord. Imaginile care arata polul nord al planetei Venus au fost realizate în 1970. Informatia a fost data de cercetatorul Horst Uwe Keller, unul din cei care se ocupa de misiune. Membrii echipei de cercetatori de la Agentia Spatiala Europeana vor sa afle de ce aceste vârtejuri sunt stabile si de unde se alimenteaza cu energie.
     
      Venus Express a intrat pe orbita planetei marti, în urma unei operatiuni de încetinire a motoarelor care a decurs foarte bine. Cercetatorii de la ESA spera ca vor putea sa afle cu ajutorul acestei misiuni de ce planeta Venus, care este similara Pamântului din punctul de vedere al marimii, masei si compozitiei, a evoluat atât de diferit în ultimii 4,6 miliarde de ani.

Sursa :   Antena 3Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online