Invizibilul

« înapoi la articol


Invizibilul

Valeriu DrăganPublicat Duminică, 26 August 2007, ora 09:00

      -Suntem putini, in sfarsit ...relativ putini. In cele cateva milenii in care am convietuit cu dumneavoastra, oamenii, v-am invatat limbajul si obiceiurile fundamentale. Stim foarte bine cum anume veti gresi, stim si cum veti avea succes. Ordinea fireasca a lucrurilor trebuie mentinuta si de aceea momentan ne vom retrage.
     
      Motivul pentru care respectivii indivizi aveau sa se retraga era ca oamenii ii cautau. Si mai mult decat oricand, in acele vremuri, oamenii chiar i-ar fi putut detecta.
     
      Explozia tehnologica a ultimelor decenii deja le permitea oamenilor sa transmita date direct in centrii nervosi ai vazului sau auzului si chiar centrilor nervosi responsabili cu detectarea aromelor sau a gustului. Valul care pana atunci ii ascunsese pe acesti minunati vizitatori de privirile indiscrete si de multe ori imprevizibile ale oamenilor disparuse caci prin simpla lor existenta ar fi interactionat in vreun fel cu respectivele dispozitive.
     
      Deoarece prin fiziologia lor “invizibilii” puteau comunica prin legaturi telepatice, relatia lor cu oamenii fusese una de cele mai multe ori armonioasa. Veniti initial sa studieze oamenii, invizibilii ajusesera sa stabileasca o colonie permanenta pe Terra.
      Simpla ascultare a gandurilor umane in starea lor pura, asa cum nici autorii lor nu aveau cum sa le asculte, ii incanta pe invizibili ca o muzica armonioasa. In plus, lumea lor era destul de mica in ceea ce priveste opiniile sau individualismul spre deosebire de pamantenii care tocmai asta se zbat sa gaseasca.
      Erau invizibili deoarece erau foarte foarte mici, comparabili cu niste insecte ceva mai bine crescute. Spre norocul lor, desi cateva “specimene” fusesera capturate de oameni, inca nu fusesera detectati in intreaga lor splendoare.
     
      Acum insa era momentul sa plece, momentul sa paraseasca aceasta noua casa printre oameni, niste straini care i-au incantat si fascinat de atata timp si pe care ajunsesera sa ii iubeasca intocmai ca pe semenii lor.
     
      Oranduirea lor sociala le permitea sa incredinteze Matcii intreaga lor constiinta individuala pentru ca aceasta sa le-o poarte si sa le-o reintrupeze odata ajunsa Acasa.
      Trupurile acestor invizibili nu contau, el putea fi schimbat fara vreo pierdere a informatiilor sau a personalitatii. Existau chiar unii batrani care se reintrupau de 3-4 ori deoarece experienta lor se dovedea utila noilor generatii. Oricum nu se punea problema ca vreun individ sa se reintrupeze de mai multe ori decat era cazul. Fiecare isi stia limita.
     
      -Eh, o sa termin eu povestea asta. Dintre toti cei batrani am ramas numai eu pe Terra , deja rostul meu in colonie era epuizat. Trec acum printre vechile stupuri, printre oamenii pe care i-am stimat dintotdeauna si imi amintesc lucrurile asa cum au fost ele de la inceput. Am ajuns pe Terra pe vremea cand dumeavoastra deabia incepeati Pacea, vreau sa va multumesc pentru spectacolul oferit pana acum.
     
      Respectele mele!
     

© Copyright Valeriu Drăgan

Articol preluat din Arhiva SFera Online [www.sferaonline.ro].
SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2014 Arhiva SFera Online